• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EMENEMSAudi - podlehate rovnez luxusu 4 kruhu?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DUB: Kdyžtak kontakt PM, díky. :)
    DUB
    DUB --- ---
    JOHN_LENON: Ja mel ted a5 v servisu az ve vrchlabi. Na fb v klubu mi to jeden typek doporucil a sem spokojenej. Delal mi novou spojku a menil lamely tak muzu doporucit. Dela jen audi :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Pánové, dotaz: Po diskuzi s autorizákem sem si tedy už definitivně přiznal, že se mi loučí měchy na mé A7. Trošku mě překvapilo, že mi servisák u Klokočky tvrdil, že výmeňa měchů na zadní nápravě vyjde komplet s prací na 30 k. Což je mi nějaký podezřelý. Čekal bych dvojnásobek. Co myslíte?

    Plus, Praha a okolí, někdo, kdo je opravdu schopnej tohle kvalitně udělat?

    Po zkušenosti s autorizákama sem k nim maximálně nedůvěřivej. A auto Beky dělá jen BMW...
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DIGITALISMEK: pokud si dobře pamatuji, 2.7 je zmenšena 3.0 kvuli nemeckemu systemu pojištění, jinak ten motor jinou vyhodu nema.

    jeste mam pocit, ze se do nich davaly jine prevodovky, nez do 3.0. ale nejsem si jist, jestli to platilo u audi obecne. (moje zkusenost je z a6)

    takze bych uvazoval u v6 jen o 3.0.


    a dvoulitr? tak je to neustale variace na passat v kombajnu s ropou. neurazi, nenadchne.

    ale mozna bych radsi hledal dvoulitr s mensim najezdem.
    DIGITALISMEK
    DIGITALISMEK --- ---
    Ahoj, mam takovou technickou, co si vsechno pohlídat při koupi 2.7 tdi z 2009? nebo se nebát i 2.0 tdi ? Německej autobazar by nemusel být podvodnej ne? :D https://www.mobile.de/...2009,prx:9000,ful:diesel,ger:manual_gear,exc:black/pg:vipcar/268546508.html nebo věřit místnímu "Jardovi" ? :) https://auto.bazos.cz/...ne.php?fbclid=IwAR07wZ2Fg0I2aoPKoZap0vV_IJDM5nqlSBbLecAQbDVjA3ERTCFCMj2uoxg
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    DUB: Olej mi měnili v tom autorizáku, plus celou mechatroniku (je to nějaká sada) a problém nezmizel... Řešil jsem to ještě s nějakým chlápkem z Brna, který taky říkal, že to bude nějaké čidlo uprostřed převodovky, ale pořád na to neměl čas a nechtělo se mu do toho pouštět, dokud se to neobjeví na diagnostice. Ale jak říkám, neměl jsem na to pak už nervy ani čas to řešit, tak audinka šla.
    DUB
    DUB --- ---
    BELIEVER: A zkousels vymenit olej v prevodce? Na nakym foru sem cetl ze nekdo vymenil nakej senzor a zmizlo to.
    DUB
    DUB --- ---
    BELIEVER: to zni jak slusnej horror :) kazdopadne diky za info, zacnu radsi preventivne resit opravu a jestli nikoho nesezenu kdo by vedel co s tim, tak to taky asi poslu do sveta kdyz se mi to ted objevilo poprve a vse facha :D
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    DUB: Přesně tohle jsem zažil taky, A5 2.0 TFSI 155 kW quattro S-Tronic. U mne to začínalo nenápadně, občas se stalo, že při řazení "D" nebo "R" převodovka lehce cukla, než tam kvalt padl. Pak se jednou za čas začala objevovat tahle hláška (když svítí, řadí to jen liché stupně, takže se s tím moc jet nedá). Pak se to zhoršovalo a ke konci v podstatě do zahřátí převodovky hláška skákala pokaždé. Po vyskočení hlášky jsem musel vypnout a zapnout motor, pak to zas chvíli fungovalo. Diagnostika nic neukázala (mám to daleko do servisu, prý se to možná vymazalo po ujetí 100 km, což mi přijde zvláštní).

    Byl jsem s tím v autorizáku v Brně, kde to ale nebyli schopní vyřešit (nejsem expert, ale moc dojem tam na mne neudělali, už bych tam znova nejel).

    Měl jsem pak ještě nějaké nabídky to řešit přes různé mechaniky, co se na dvojspojky specializují, ale neměl jsem na to nervy a Audinu jsem poslal do světa i s vadou.
    DUB
    DUB --- ---
    na A5 s stronik se mi pri popojizdeni v kolone a nasledny zarazeni zpatecny vyvolala hlaska "gearbox malfunction you can continue driving". na par vterin a zmizla po vyrazeni. rychlost tam byla a couvalo to. od ty doby nic a auto radi jako dycky dobre. tak sem to dneska s kamosem pichnul na diagnostiku s tim ze me zajima ten error kod, ale zadnej tam nebyl.
    stalo se to z vas nekomu a mam to nak resit nebo na to kaslat?
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    ANASTAZIA: dik za odpoved :) ta 8L me laka hlavne dostupnosti a udajnou vetsi spolehlivosti tehlech motoru, asi bych dosahnul i na prvni generaci s 2.0 TFSI, ale slysel jsem na to celkem pomluvy ohledne spolehlivosti tech motoru. Jinak se mi to novejsi auto libi vic, se starsim ale bude vetsi budget na servis, coz se mi zda rozumnejsi.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    ZDN58: Melo by to bejt vpoho, je to naboostovane 1.8T takze hlavne kontrolovat jestli to maze a nebo preventivne vymenit olejove cerpadlo/vycistit saci kos. Zbytek jak u kazdyho jinyho turba...
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    ahoj, premyslim o stary S3 (8L) 165kw haldex, ma nekdo zkusenosti? mel bych to jako daily, najezd cca 15 rocne. Trochu me desi, ze je to uz takovej starej pekac, ale na druhou stranu by na to snad mely bejt v pohode dily.
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    LOJZAK: určitě, když si instaluješ ETKu
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    zdar , zjitim nekde podle winka jaky typ prevodovky je v me Audi A3?
    DUB
    DUB --- ---
    JOHN_LENON: Zkus id Emeka me aktualizoval sw a mapy na sd karte na a5
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Ahoj, poradil by mi někdo jak na akutalizaci map v MMI u audi A7 2011? Je sice fajn, že to v módu převzetí simky ukazuje krásný google mapy, ale co z toho, když jedete u Tábora po D3 a na obrázku silnici vidíte, jenže navigace se tváři, že uháníte po poli....
    Zkoušel sem my audi a samozřejmě, tam mi stránka nic nenabízí. Pouze kontaktovat dealera a to, ruku na srdce, fakt nechci. Jako cena 9 tisíc za mapu, která bude za rok zastaralá. To žijeme v pravěku.

    U starý A6 (C6) sem to řešil DVD mapama, tam to bylo jednoduchý, ale tady si nevim moc rady.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    BARUSSS: koukni se na to video, co jsem linkoval
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MRDAC_BEDEN: tak ryska ukazuje min...takže ho teda mám dolít ? do servisu jdu příští pátek
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Nejprve je potreba zkontrolovat hladinu oleje.
    Jak zkontrolovat stav oleje? - Oleje.cz
    https://www.oleje.cz/clanek/Jak-zkontrolovat-stav-oleje-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam