• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOLLYKupujeme hudbu
    KATHAKOMBO
    KATHAKOMBO --- ---
    vida! zajímavé je to.
    jedna věc me v souvislosti s nákupem CD vždycky hlodá.
    přibližně stejně rád totiž nakupuju knihy.
    a rozdíl? to je pochopitelně jasné. obávám se, že cédéčka, která si koupím dneska,
    nepřehraju už možná za takových dvacet let. (rád bych se tu zdržel déle....) ale já bych si je chtěl přehrát. že to bude (a vlastně už je) zastaralé médium, to je v pořádku. ale jde o životnost. zajímalo by me co si o tom kdo myslí. protože to s nákupem cd dost souvisí. i proto často raděj volné finance nechám v antikvariátech a knihkupectvích.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    obrázek těch dvou ulic aspoň... tady
    a tušim že je to spíš san giovanni in laterano, jestli jste někdo v římě, vřele doporučuju návštevu, prodává tam mladá italka s trvalou a je děsná sranda se na ní jenom koukat.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    no teda jen žes mě poctila pozvánkou, obávám se, že tu moc co říct nemám --
    kupoval jsem si v posledních pěti letech dvě cd:
    Cocorosie - Adventures of ghosthorse and stillborn (když jsem se dozvěděl, že to vyšlo, začal jsem obíhat všechny možný obchody, zrovna v Black pointu ve Zlatnický to ještě neměli rozbalený, že mám přijít zítra; pak jsem to koupil v Karlovce vedle Parazitu, nevim jak se ten obchod jmenuje)
    Joana Newsom - Milk-eyed mender (protože jsem v Římě objevil super krámek a musel jsem si tam něco koupit)

    tak aspoň link na ten krámek bych sem mohl dát. nedám. nenašel jsem to. ale určitě to je buď via san giovanni in laterano nebo sousední via dei strada statale 4. jedno z toho určitě.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    MECHTILD: OT nejseš ani náhodou..., dík za tip
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Helemese, děkuju za pozvání. Abych přispěl svou troškou do mlýna - pro případné cestující do Německa: sledujte, jestli je nablízku obchod tohodle řetězce: http://www.zweitausendeins.de/ Poslední akvizice kupř.: Miles Davis - Bitches Brew, John Scofield - Quiet, Martinů - Komplet symfonie, Jim Hall - Concierto atp... vše mezi třema a asi šesti euro. Lze kupovat i přes internet, jen nevím, jestli expedujou i mimo Německo. (Hm, a doufám, že nejsem příliš ot, každopádně mě každá návštěva toho obchodu mě přivádí k vytržení, a v mé peněžence způsobuje znatelný vánek)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    (truchlit můžu :-) )
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    PREVIT: já tam přišla, když tu krásu stěhoval pryč....
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MOLLY: Co nadelas? Vsichni jednou prestaneme existovat...:)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    KATHAKOMBO: už neexistuje :-(
    KATHAKOMBO
    KATHAKOMBO --- ---
    Co se týče tématu obecně, hudbu pochopitelně stahuju a to docela dost a nemyslím si, že by to bylo kdovíjak špatné a už vůbec nevěřím věčnému dětinskému fňukání nahrávacích společností, že "piráti" (a kdo to vlastně je?) snižují prodeje.
    Kupuju seč můžu, někdy víc, někdy méně, záleží kolik je zrovna peněz. Snažím se upřednostňovat české inteprety a obecně inteprety nezávislé a nemainstreamové.
    Myslím si, že stahování prodeji v mnohém i napomáhá. Je dost hudby, o které bych se nikdy nedověděl kdyby mi ji nikdo nedoporučil a já si ji pak nemohl stáhnout. Přičemž nějaké třicetivteřinové ukázky člověka příliš neoblaží.
    Mám doma docela dost koupených desek, které moc neposlouchám, protože jsem je v jednom kuse poslouchal z disku až jsem se rozhodl, že jsou tak dobré, (a že jsem je tolik poslouchal a tolik užitku z nich měl) že si je musím koupit. často je deska tak dobrá, že se skoro hned rozhodnu, že jakmile budu mít peníze a příležitost, koupím si ji.


    Za posledních pár let je toho mraky. Komplet Jeff Buckley, plus jednotlivé od Davida Sylviana, Swell Season, The Frames, Tracyho Silvermana, Pearl Jam, Soundgarden, Požáru Mlýna, Petra Nikla, Psích Vojáků, Hradišťanu, Tomáše Kočka, Dana Bárty, Boba Dylana, Nicka Cavea, Pain of Salvation nebo Davida Hykese.

    Většinu těch věcí můžu vřele doporučit, jen asi nikdy nepřijdu na to, jak mít v cédéčkách pořádek. Jeden můj kamarád mi onehdá na tuhle otázku odpověděl: "Jediný způsob, jak mít v cédéčkách pořádek, je nepoužívat je." Inu, není to snadné.
    KATHAKOMBO
    KATHAKOMBO --- ---
    Já jsem si nedávno koupil fantastické CDčko, které se jmenuje Alba a je od ansámblu NOUR, který dělá středověkou muziku a propojuje evropské a blízkovýchodní tradice. Je to opravdu fascinující poslech a zakoupil jsem zcela poctivě za 10 liber (!) v jednom obchodě v Londýně, který ale asi bohužel brzo nebude existovat. Deska za nákup ale stojí tak jako tak, protože krom skvělého hudebního obsahu má také báječné grafické provedení a tučný booklet s pěknými fotkami, texty a zajímavými informacemi. Celé je to v tvrdých deskách a vypadá to báječně. To konečně někdo (zase) pochopil, jak lidi motivovat k nákupu hudby. Vypálit si tohle nebo to stáhnout, znamená přijít o docela dost.
    Ve stejném obchodě jsem koupil ještě také moc pěkné CD Dhafera Youssefa - Digital Prophecy. Youssef je háč na oud a mimořádný zpěvák s ohromným hlasem. Na desce hraje se skandinávskými jazzmany.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    jinak jsem upravila záhlaví a trochu nástěnku, práva tam jsou povolena... já však mám právo mazat blbosti ;-)
    MOLLY
    MOLLY --- ---

    Björk - Volta - 5 liber (cca 150Kč), kupováno v Glasgow
    Cestu k poslouchání Björk jsem našla přes tohle album, tak jsem si ho koupila. Ta ženská neřeší styly, dělá si, co chce, hudbu má jako prostředek a nikoliv jako cíl (nebo to tak na mě působí) a ještě jí to všechno sedne dohromady, pokud se Vám nepříčí její projev a tohle album jste neslyšeli, tak doporučuji.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    TIP
    Kubatko - Should I Run (CD)
    Nové album Vám zašle za 170,- Kč ;)
    http://www.kubatko.info/
    http://www.myspace.com/kubatko
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    teď na to nemám čas, ale nějak pak sem něco víc napíšu...

    ale ráda bych, aby se tu objevovaly tipy na zajímavé věci, které je dobré koupit.
    dále na nástěnce bych chtěla vytvořit seznam zajímavých a dobrých obchodů, on-line i kamenných...

    a diskusi k tématu uvítám.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Musicland v Praze Na Příkopech inzeruje nějaký velký slevy. Tak kdyžtak zkuste juknout. Je to naproti výlezu z metra Můstek B.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    pribuznej klub
    [ Nakupujeme hudbu online - mp3 a wav z Beatport.com a další ]
    jedna se hlavne o tracky na DJing a elektronickou hudbu

    nejpouzivanejsi server www.beatport.com
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    diablo II OST - na aukru za 20,- (takže mě víc stálo poštovný než samotnej předmět :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    rage against the machine - rage against the machine

    amazon.co.uk, za babku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam