• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Protože se zbavuju dědictví po tchánovi, třeba by někoho zaujal komplet nebo větší část, a tak radši někam i souhrnně, nebo tam mám i nějaké kabely na fotce u pár těch zařízení.
    [TC Helicon DITTO mic looper (smyčky) originální balení]
    [AKG D5 vocal mikrofon, originální balení]
    [DigiTech JamMan Stereo Looper/Phrase Sampler, originální balení]
    [Tascam DR-70D PCM rekordér + příslušenství AK-DR70C, originální balení]
    [Mikrofon Comica Audio CVM-VM10II originální balení]
    [Soundcraft Notepad-8FX mixážní pult, originální balení]
    Vše je asi max vyzkoušené, v originální krabici (ale rozbalené). (Praha, Mnichovice)
    MATT
    MATT --- ---
    ZUZU: zkusim z jinyho soudku, co nějakej Record Runner nebo RokBlok?
    The RECORD RUNNER
    https://www.youtube.com/watch?v=rZZ5x80h3B4
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    SPIKE411: Ano, tak pokud to bude na aku, tak asi problém nebude. Já si pod pojmem baterky pořád představuju dvě tužkový.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MIKLO: Jako že když se dělají příklepový vrtačky a kdesi cosi na baterky (aku), tak by měl být nějaký problém s gramofonem?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZUZU: co baterie?
    Nedis TURN200BN − Gramofon s připojením přes Bluetooth 9W + kryt proti prachu | Svět svítidel
    https://www.svet-svitidel.cz/gramofon-s-pripojenim-pres-bluetooth-9w-kryt-proti-prachu/
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    ZUZU: Nevím, jestli existuje nebo ne, možná to někdo vyrábí, ale bude to hrozný provizorium. Aby to trochu rozumně hrálo, ten talíř musí mít určitou sílu (torque) a u toho držet stabilní otáčky, to si myslím, že ani na ty baterky nebude možné.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    MIKLO: takže takový mechanický na současné desky neexistuje, chápu dobře? nechtěl jsem kupovat nějakou věc na baterky ale případně využít něco existujícího...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZUZU: Nebude řešením spíš nějaký gramec na baterky?

    battery turntable - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=battery%20turntable
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    DRAGON: Vzhledem k tomu, v jaké době se gramofony na kliku vyráběly, tak každý gramofon na kliku bude na šelak. Úplně rozdílný rameno a "přenoska" (jehla o velikosti malého hřebíku) oproti přenoskám, resp. gramofonům, které nastoupili s pvc. O zkreslení, který to musí mít v těch kolísavých otáčkách ani nemluvím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUZU: než to koupíš, ověřil bych si nejdřív s majitelem, jestli to náhodou není gramofon na šelakový desky, na nich bys totiž klasickej vinyl nepřehrál (přenoska).
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, potřebuju pro někoho jako dárek sehnat nějaký levný gramofon na kliku - aby to hrálo bez elektřiny a umělo to přehrát normální současnou 33RPM vinylovou desku. mohu pořídit cokoliv z https://aukro.cz/vysledky-vyhledavani?text=gramofon%20na%20kliku anebo tyhle starý gramofony současný desky nepřehrajou a shánim něco speciálního či neexistujícího?
    YOHNOUS
    YOHNOUS --- ---
    Zdravím vespolek, potřebuji připojit k páru aktivních reproduktorů více vstupních zařízení. Co je nejjednodušší řešení? Výstup bych chtěl xlr, vstupy ideálně tři, nemusí být xlr, stačí cinche/jacky. Kdyby to navíc umělo bluetooth, bylo by to super, ale není to podmínka. Díky.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NTR23: Když bude připojený přes optiku, tak nebude moci ovládat zvuk ovladačem TV. To jde jen přes HDMI Arc nebo starý 3.5 jack.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    UMIAKI: Má arc i opt
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NTR23: Taky je důležité promyslet čím by měl být připojený - moderní telky umí většinou jen optiku a bluetooth nebo hdmi.
    Hdmi budou umět jen soundbary a dražší aktivní repráky. Pokud bluetooth nebo optiku tak bych koukal po značkách M-Audio, Edifier nebo Mackie a taky mám docela rád zvuk Lamaxu. Zvuk přenosného bedýnkoidního bluetooth repráku (Lamax Soul1 nebo Edifier MP230) bude lepší než soundbar v podobné cenové kategorii a vypadají dobře :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    UMIAKI: Nešlo mi úplně o koncertní sál, příbuznému odešlo DVD, které řídilo i staré 5.1 a přes to šel i zvuk TV.
    A zůstala TV, která má tak špatný zvuk, že je špatně rozumět mluvenému slovu pokud jsou ve vysílání zároveň i jiné zvuky nebo hudba.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    UMIAKI: Přesto děkuji
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NTR23: "Obstojně" a soundbar do 2000 v jedné větě?
    Samsung HW-T420/EN je zrovna lehce přes 2000, ale obstojné to určitě nebude. Před pár lety jsem zkoušel Sony HT-S20R za cca 6000 a zněl jako z prdel.

    Ale pod 5000 nevěřím, že se dá najít něco rozumného. Okolo 5000 je třeba TCL P733W, trochu lepší Samsungy a LG. A i tehdy bych se radši koukal po aktivních stereo reprácích jako třeba Edifier Luna nebo malinké a boží Genelec One (které jsou ale cenově úplně jinde a vůbec jsem nepomohl).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Nemáte tip na SoundBar 2.0 kolem 2000,-, který hraje obstojně? Není pro mě, sám mám Sonos. Něco s čím máte osobní zkušenost? Do eshopu se umím podívat sám, ale nepoznám jestli je to shit nebo se dá. Díky.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jakou cenu muze mit par Quadral Hurricane Mk II? nahore maj trosku zkrabatelej povrch, ale na funkci to nema vliv a hrajou pekne, maj velmi plnotucnej zvuk a v klidu uhrajou i vetsi mistnost:)

    https://www.youtube.com/watch?v=nIWflWED0-c (video neni moje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam