• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    koukam, ze do exploreru pribyla cast 'Home' a je to zase tak uzitecny, jak to microsoft umi - nalezly tam soubory, ktery jsem v nejblizsi dobe neotevrel a ani jsem je otevrit nemel v umyslu :)

    osobne teda pokladam za 'Home' adresar c:\Users\ a smeruju tam i home z msys a cygwin - mam pak vsechno na jednom miste. na ten ale quick access pin nedaj, buhviproc (i prestoze v uzivatelove adresari jsou ty chujoviny jako Documents, Videos atp..)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ROLAND: ano :) pokud pouzijes GUI tak je to Interactive logon :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    MAWERICK: Omlouvám se, ale ten druhý odkaz to jsem našel, ale nějak mi zase selhává angličtina a nějak si nejsem jist jestli to správně chápu?

    Znamená to že se to vytváří automaticky když se přihlašuji do Windows? A tedy nemusím to nějak řešit? Takže do toho nebudu štourat.

    Ano, z nouze a nedostatku nedělám úplně zorvna čisté věci, ale snažím se pokud možno neudělat nějaký větší bezpečnostní kiks. Ale čisté věci nedělají ani ti u věcí za které platím nebo jsem zaplatil a jsou v mnohem silnější donucovací pozici než já.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Ahoj, měl bych prosím dotaz. Jelikož jsem mám čím dál víc vadnou paměť a najít něco na webu se mí nedaří tak se zkouším ptát zde.
    Je INTERACTIVE safe or bad? Myšleno jestli to je součástí MS a nebo je to činnost někoho koho fakt nechci.
    A kde najdu jak to případně odebrat? Kde v nastaveních Windows to případně hledat?

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    pak to pujde pres powershell..
    PES
    PES --- ---
    MAWERICK: Zatím...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    "Luckily, these ads are not inescapable, you can disable them. Head over to Settings > Personalization > Start, and uncheck the toggle that reads "Show recommendations for tips, app promotions, and more." "
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ROBIN_SNNS: předpokládám, že to půjde vypnout i bez 3rd party utility
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    W11 se oficiálně přesunuje z pozice OS na pozici AdWare
    Windows 11 Now Officially Adware as Microsoft Embeds Ads in the Start Menu | TechPowerUp
    https://www.techpowerup.com/321849/windows-11-now-officially-adware-as-microsoft-embeds-ads-in-the-start-menu
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Však jsem nepsal že je problém ve zvukovce, ale v systému. A že nejen Windows mají dost hokej v přepínání input output a občas při spuštění jedné věci se spustí i jiná věc co nechceš, nebo naopak to co dříve fungovalo přestalo fungovat a musel jsem hledat řešení.

    Vidíš ani mě nenapadlo se zeptat jestli se to DANIELSOFTovi děje na PC a nebo NTB. A NTB může být ještě jiná písnička. Ale tam jsem bohužel mimo úplně.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ROLAND: E pardon, se Sonic Studio Virtual mixer má chyba myslel jsem něco jiného.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Zvukovka nemá vliv na to l, že se ti v nějaký apce mackne play..
    Já bych zkusil vyměnit driver od klávesnice za nějakej default bez multimediálních tlačítek a případně šel po nějakým bloatwaru od výrobce notebooku a tam prošel tyhle multimediální nastaveni..
    Teď jsem viděl tuším Zenbook, co z krabice zastavoval náhodně video, protože někoho chytrýho tam napadlo v defaultu zapnout nějaký hlídání kamery, jestli u toho jako sedíš...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DANIELSOFT: Jen hádám na základě svých různých peripetií a W10: Za mě, bych neřekl, že je to problém Foobaru, ale přímo problém někde ve Windows (10 i 11) a nebo v tom Zoomu. (Discordu)
    Dost možná pokud máš více zvukových zařízení. Integrovaný onboard kodek, plus třeba sluchátka se zvukovou kartou apod.

    Pak přijde nejspíš nějaká aktualizace a Windows má z toho hokejový zápas. To co jsem myslel, že si pamatují nastavení tak ne.
    Takže kromě toho že občas musím znovu přenastavit audio hlavně výstup. A poslední dobou, třeba dnes se mi stalo že jsem pustil přes media player video a na pozadí se mi spustil zvuk u videa na FB v prohlížeči (to mě docela zaskočilo) i když jsem tu stránku neměl v popředí, takže jsem musel hledat zdroj, protože mám i několik otevřených youtube. Discord už ani neřeším že sice slyším komunikaci s člověkem, ale neslyším zvuk počítače, ten je stále aktivní v druchých sluchátkách. Hlavní je když nemusím zase šašit s mikrofonem kdy mě druhá strana špatně slyší a nebo špatně slyším já ji i když mám hlasitost sluchátek na 100%.
    To že někomu ten problém odstranila koupě mikrofonu, mi přijde nesmysl a ten problém se mu vyřešil, že si změnil nastavení aby mohl používat ten nový mikrofon. A typoval bych že dost možná, se ten dotyčný z problémem setká znovu.

    Jo a ještě mám nějakou zvukovou záležitost, že mám reproduktory v monitoru a ty jedou zvuk přes grafickou kartu. Takže když jsem zapojil HDMI tak mi hrály reproduktory na monitoru a ne Televize.

    Ještě mě napadá, nemáš zapnuté Sonic Studio Virtual mixer? Ty jsem myslím musel zakázat aby se mi aktivovalo možnost přemostění a mohl jsem v GoldWave nahrávat zvuky co slyším. Takže mi dělal také bordel.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    dotaz:

    na počítači s Windows 11 provozuji Foobar 2000 na přehrávání hudby a Zoom na konference

    jenže: když pustím zoomovou konferenci a je spuštěný proces Foobaru 2000, tak Foobar 2000 začne hrát. skoro vždycky, ale není to 100% deterministické, někdy to udělá až kliknu na "join audio"

    pseudořešení č. 1 je prostě si pamatovat před Zoomovou konferencí Foobar 2000 zavřít a po ní ho zase otevřít, sice přijdu o frontu písniček, ale to se dá přežít

    zeptal jsem se na redditu v subredditu pro Foobar2000, ale nikdo tam nepoužívá Zoom (což se mi sice nechce věřit, ale budiž)

    zeptal jsem se na fóru Foobaru a tam je někdo, kdo používá Discord a zažívá něco podobného a pomohla koupě nového mikrofonu, což je sice divné, ale co už

    napadá někoho něco? nechce se mi zbytečně objednávat nový HW, ještě k tomu potřebuju headset a nový se může chovat stejně

    ve Foobaru 2000 jsou asi tři položky na různou úroveň integrace se zvukovým systémem ve Windows, ale dělá to i když povypínám všechny tři
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    BAT: Jestli to nesouvisí s tim phone link, který nově podporuje taky ios
    BAT
    BAT --- ---
    Ja vim co to je, jen nevim proc je to na mem kompu. Nic od Apple nepouzivam, nemam ani zadnej HW od Apple.
    Ale z Windows Update to teda asi nebude, kdyz BUNDA rika ze to nema.
    Uz jsem to smazal. Dik vsem.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BAT: pokud nemas v domě žádný apple tak to můžeš odinstalovat je to síťový standard, ktery se využívá napriklad k tomu, aby mohly Mac a Win sdilet tiskarny nebo jiny síťový zařízení
    JIMX
    JIMX --- ---
    Bonjour je od jebka ... safari, itunes a podobně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam