• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    máte někdo něco zásadnějšího postavený z Novatop panelů? funguje to? šli byste do toho znova? co byste udělali jinak?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    NYKRUK: Chápu. Já jsem zahradník a jednou za čas stěhujeme vzrostlé stromy na nemozna místa. ihned mě napadalo kde všude by takový jeřáb ulehčil nebo zlevnil práci. Jestli je na Tebe nějaký kontakt, tak budu rád. Praha a okolí.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SNUPAK:Každá stavba potřebuje něco jinýho a vystavit na web nějaký obecně platný podmínky je zavádějící, takže radši konkrétně.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    NYKRUK: Nepiš to Cukimu do pošty ale sem :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYKRUK: Tak tohle už je solidní kousek. A ty se tedy zabejváš prodejem těchto hraček? Nebo některých i pronájmem? Kdyžtak klidně písni víc do pošty a hlavně i lokalitu odkud jsi. Nejsem sice živnostník, ale dělám občas stavební konzultace u zákazníků, kde by jim to ulehčilo život, pokud se to dobře naplánuje...
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYKRUK: Kolik koštujou na den takový hračky a kolik doprava? To už se musí dělat něco většího aby se to vyplatilo, nebo ne?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    CUKI: Ale to je vožení dříví do lesa :)

    MAHUTA: pojízdnej katr se převáží na káře za autem, i kdyby tam auto nedojelo, tak se stačí domluvit ve vsi, někde ho přepřáhnout za traktor nebo přeložit za traktorovou vlečku a je to tam.

    jeřáb se dá dostat kamkoliv, můžu zařídit :)



    CUKI
    CUKI --- ---
    MAHUTA: tak prodej tu kulatinu co jsi na to chtěl použít a kup si za to stavební řezivo normálních rozměrů, pravděpodobně ti ještě zbude.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    CUKI: to železo mam, dřevo kolem u domku- tohle neřeším. Akaty nemam,buky taky ne, no a šrajtofle zrovna nepuká objemem..... A mam docela výhodu že od cesty to mam zkopce
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAHUTA: nic proti nim nemám, ale řeším problém dopravy materiálu. Nějakej betonek co není nutnej se kterym se nemusíš tahat nahodu a není od věci nahradit nečím co tam je, nebo ne? Odpadne ti taky hromada železa co taky není za hubičku.

    Ve výsledku to pracovat bude stejně. Pokud by jsi to udělal například z Akátu a dobře do hloubky opálil, je to na 60-80let kvalitní držák, Buk nebo habřík 50-60let taky minimálně vydrží a do tý doby tam bude třeba asfaltka :-)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    CUKI: mam ještě větší pilu s 70cm lištou, to foto jen na ukazku. Dřevěný patky nevim jestli si na to troufnu. Co je proti betonovým patkám s kulatinou?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAHUTA: Je to naprosto předimezovaná stavba, která je navíc neúčelná. Nevím jak daleko jsi od cesty, ale pokiud si seženeš prigádníky na odnos tak toho materiálu budeš potřebovat zlomek a bude to mnohem jednodušší a levnější, takle akorád ničíš dřevo. Ta stihlka je sice pěkná, ale to se hodí na nějaké menší věci ne na stodolu. Navíc tím způsobec co to prezentuješ to bude dost divoce pracovat, na čerstvý stojky není zrovna easy stavět a pokud to chceš dělat z kulatiny tak se na ten beton vykašli a i ty patky se daj udělat ze dřeva taky smrk bych tam sice nedal ale na obrázku vydim i nějaké habříky nebo buky jestli se nepletu...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    NYKRUK: jen vlastně na muří noze ;)
    jinak jako 15letí skautíci sme stavěli 6., 8. metrové rozhledny a vázali to jenom špagátem. kladka, páka, všecko jde, když se ví jak na to.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    NYKRUK: tak na to mam zas dost malo dřeva
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    MAHUTA: v takovejch podmínkách máš lepší udělat roubenku
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GECKO: K tomu bourání k temu asi v budoucnu dojít může-i tuhle variantu řeším,proto také ta samostatná,nezávislá stavba.
    Krovy a střešní laty objednam na pile. Jinak pozemnice stačí ze dbvou stran,stejně jako vaznice. Sloupy jen oloupu. Dost mě toho asi vyjde jen na širočinu. No a ze silných smrku, fošny atd motorovkou- katrem,viz foto. Mě se totiž nepřijede ani pojízdnej katr,jsem ve svahu, smrky kolem domu, bych to musel tahat do kopce,kde to nejní moje, tak nakonec ještě dost ušetřím. Akorat ten čas a ten mam.

    GECKO
    GECKO --- ---
    MAHUTA: Hmm na samote bez prijezdu... Mnoho stesti... kamos takhle stavel podstavkovy podkrovi nad starym statkem... zvenci udelal stopjny tramy a rost a na tom komplet podkrovi vcetne novyho spodniho stropu, dole zatim bydleli s tim, ze to dole se pak zboura a vyveze a dostavi (nevim, jestli na to doslo, byl jsem tam asi pred dvema lety).

    Kazdopadne... jak budes z tech smrku na pozemku delat tramy? ono toho dreva neni uplne malo... Stojky bych delal hranaty, na tuhle aplikaci jsem ja pouzival 20x20cm. Drevo na vysku se temer neseschne, takze neni zasenejak extra duvod cekat.

    Co se vahy tyce, cerstvy smrk ma cca 750 kg/m3 hmoty. Tram 20x25cm je na 5m delky 1/4 kubiku, takze sestimetrovej ma cca 200kg, my manip[ulovali i devitimetrovy a ty maj tech 300. Na zemi to jde, posunuje se s tim jak se sochama, na jedny strane podlozeny kozou, na druhy to dva tri lidi chytej a obloukem to presunou na jinou kozu, pak druhej konec... ale jak to dostat do tri metru vysky? Posunovali jsme na leseni tram na zadni vaznici, kam jerab nedosahl, tak nam to zvedl a pak se muselo rucne.. stalo nas tam devet a byla to dost pakarna ai bych rekl, ze docela o hubu.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAHUTA: Nejsem na drevostavby dobrej, ale nejak mi tam nesedi ty sloupy z kulatiny. prumer mi prijde zbytecne velkej, je to slozitejsi tvar na dobry uchyceni i na dalsi navazujici konstrukce, ale tak mozna vyjde levnejc nez mensi tramy?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GECKO: Krytinu mam, schazi mne jen přibližně 500 tašek a ty budou za odvoz. Ono je to ještě tak že tím chci vlastně obestavit celokotovicový domek v kterem bydlím, blíží se nutná komplet výměna střecha včetně pozednic(stav katastrofalní), domek bez větších základú a stavět na to podkroví je nesmysl,hlavně kvuli váze. Tak jsem vymyslel tohle s tím že to nechám rok dva sednout a pak dostavím zdi ke krovum mezi něž vložím pozednici. Dřevo mam-smrky na pozemku. Jeřáb sem na samotu v kopcích bez příjezdové cesty nedostanu ani nahodou. Rok mě stojí vrt na vodu bo nemají jak přijet až ted sem našel vrtaře s V3S co asi bude ochoten. S těma vaznicema si nějak budu muset poradit,ale 300 to mít nebude snad.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAHUTA: Realizovatelne to je, ale trochu mi unika smysl... Neni to moc velky ale pracny to bude... jinak klasicky tasky na ot budou pomerne tezky, jestli to ma byt ekonomicka varianta, asi bych volil nejakou jinou krytinu (bitumenovy vlnity desky/sindel - levny ale hnusny, nebo alukryt - o neco drazsi, ale celmekm pekny, vydrzi to a pritom lehky). Jo.. vaznice rostu podahy budou celkem baga, aby to ropzumne unesly, delal jsem podobnou konstrukci a vaznice jsou 25cm na vysku... vaha tech tramu pak je klidne 300kg takze to chce jerab..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam