• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARMAKarel May
    KARMA
    KARMA --- ---
    Studie hudby v Mayovkách a ostatních westernech.

    Filmová hudba - Filmové mayovky - Karel May
    http://karel-may.majerco.net/filmove-mayovky/filmova-hudba/
    KARMA
    KARMA --- ---


    Divoký západ - Zbraně - Zbraně našich hrdinů
    http://www.divokejzapad.estranky.cz/clanky/zbrane/zbrane-nasich-hrdinu.html
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    ESPOO, to máš asi pravdu. Kdysi jsem někde četla, že dnes, kdy se mnohem víc cestuje, Amerika už není exotika, takže úspěch mají fimy z vesmíru a nebo z magického/jiného světa (Harry Potter, Pán prstenů, Narnie...).
    Osobně si myslím, že tak jak nám (a několik generací před námi) mayovky ukazovaly, že člověk má stát na straně dobra a že lidé nejsou bílí nebo rudí, ale dobří nebo špatní a takové najdeš všude, tak dnes to dětem ukazuje třeba zrovna Harry Potter (lidé jsou v první řadě dobří nebo špatní a ne čarodějové nebo mudlové, ty i ty najdeš v obou světech), umírají i kladní hrdinové a člověk by měl vždycky hájit dobro.
    Občas přemýšlím o tom, jak moc dnes lidé vnímají poselství knížek. Pro nás všechny byli Vinntou a Old Shatterhand jednoznačně kladní hrdinové, obdivovali jsme je a snad jsme se jim i chtěli podobat. Zatímco u HP jsem se setkala u některých jedinců se snahou celé to obrátit naruby a z lidí stojících na straně dobra udělat "zlouny". Což mě dost zaráží.
    Mayovky (nejen ony) mě ovlivnily, dodnes mají u mne své místo v knihovně a občas se k nim vracím. A vím, že ještě budu - i když ve srovnání třeba s HP nebo Pánem prstenů působí poněkud naivně nebo jednoduše, ale doufám, že nezapadnou a zase někdo obev jejich kouzlo :-)
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    PEGGYK: Jsou zvyklí na jiné typy filmů, jiné tempo příběhu, na dnešní filmy, které vypadají úplně jinak. A taky mají z čeho vybírat.
    Pro nás byl Vinnetou západní a exotický. Pro ně je to starý naivní film.
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    Já se s dovolením vmísím. Na mayovkách (i když nejen na nich) jsem vyrostla. Zhltla jsem každou nejméně 5x a kdy v západoněmecké T dávali někteý film, byl to prostě svátek.
    Dneska Karel May a jeho hrdinové jako by upadli v zapomnění. Kyž někteý z filmů vdí dnešní mladí, nechápou, co jsme "na tom měli", nebo je to vysloveně nudí.
    Čím si myslíte, že to je?
    A co pro koho z vás mayovky znamenaly?
    KARMA
    KARMA --- ---
    ZURG
    ZURG --- ---
    ale je tu mrtvo :)
    KARMA
    KARMA --- ---
    ale?
    ZURG
    ZURG --- ---
    hmm malo mrvo tady. obrazek peknej, ale....
    KARMA
    KARMA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam