• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    rozbalit záhlaví
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    NOVISEK:
    mozna neco najdes tady
    Топографическая карта Украины, России, Беларуси
    http://maps.vlasenko.net/
    pripadne id Visnak
    [ VISNAK @ Cundr & Vandr ]
    NOVISEK
    NOVISEK --- ---
    jak je to prosim s topomapama na kamcatce? budeme tam se slecnou v srpnu, je treba resit mapy dopredu nebo se daj koupit bez problemu na miste? mimochodem, kdyby se nekdo chtel pripojit na nejakou dobu na trochu toho chozeni, budeme radi.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    zařizoval jste si někdo Russian Visa Support skrz waytorussia.net? nechceme si bookovat dopředu hotel, takže agentura se mi zdá nejjednodušší řešení, jen bych se ráda ujistila, že jsou spolehliví.
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    Ahoj, chcem jet v létě na kamčatku chodit po horách a chtěl bych se vás zeptat, jestli kupovat letenky před tim než ddostanem vízum nebo až potom
    dikes
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Tak jsem bez problemu stihl oboje... jinak moskevsky "comfort taxi" fakt vyborny. Z Rudyho namesti 6 km smer Volgogradskyj prospekt 7800 RUB....
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    MAKROUSEK: Na letence & v letovym radu se uvadi tzv. "block time", standardne se meri od "beacon on" do "beacon off".
    CROSS
    CROSS --- ---
    a když před tvojí linkou sedne jumbo z Číny, tak si postojíš na pasovce ;-]

    Můj odhad taky je, že Ostankino v tomhle rozvrhu nedáš. Metrem po zelený lince si sjeď 3 stanice na Těatralnuju a odtamtud pěšky. Metro samo bude fajn zážitek.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Pristani obvykle znamena touchdown na ranveji. Pak musi dojet letadlo tam a zase zpatky ;-).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MAKROUSEK: Ajaj, to teda nic moc. Já už teda na tom letišti byl třikrát, takže vim kudy kam, a vždy to bylo do deseti minut hotovo... ok, tak holt jenom Red square. Díky.

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GEKONZPRAHY: No, to mas co delat. Sheremetevo expres jede kazdou pul hodinu ctyricet minut. Takze musis pocitat, ze tak hodku na cestu tam a hodku na cestu z mesta. Pak jeste kus metrem, to je tak 20 minut tam a 20 minut zpatky, potom po pristani prolezt Sheremetevem, to muze byt cokoli od pul hodiny do hodiny a pul. Takze jenom na cestovani utratis temer ctyri hodiny. Takze hodku a pul muzes nekde rajzovat. Samozrejme za predpokladu, ze dojedes k tomu Kremlu a pak zpatky. Na Ostankino muzes klidne zapomenout.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Plus bych ještě rád kouknul na město z Ostankina, takže jak to zkloubim? Díky :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj,

    v úterý letim na pár hodin do Moskvy a chvilku se tam budu mrskat. Bude mi bohatě stačit, když se mrknu na Rudý náměstí. Jak se tam nejlíp dostat? Na wikitravelu jsem se dočetl něco o vlaku z Šeremětěva na Běloruský nádraží a odtama metrem, to souhlasí?

    Přiletim tam v poledne a nejpozdějc v půl šestý musim bejt zpátky na letišti, kdy mě tam má někdo vyzvednout. Stíhám teda i něco jinýho než jen Rudý náměstí? Díky moc
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    Ahooj, vim, že je to asi trochu mimo, ale není tu někdo z Prahy, kdo by mi pomohl naučit se ruštinu a chodil si se mnou povídat?? :)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    zdravím, šeremetěvo přestup z terminálu E na terminál F je bez víz doufám ...ano ? díky
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    FLIPPER:
    v Tuve jsem byl na obycejny rocni multientry a nikdo nic neresil, nejaky hranice nebo tak.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ušetříš pár stovek. u nás to bylo spojený s tím, že jsme chtěli jet do republiky Tuva a když jsem to obvolálval, tak se na to všichni tvářili dost kysele. jakože hraniční oblast a tak ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: jaka je vyhoda tohoto postupu oproti variante "komplletni vizovy servis"?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    v létě jsme si vyřizovali turistické vízum do Ruska. byl to celkem oser, na druhou stranu to člověka připravilo na to, co může od týhle země po stránce byrokracie očekávat. sepsal jsem tehdy pro kamaráda takovej manuál. snad je to pořád aktuální a někomu to pomůže:

    1. zavolej na sekretariát komory SNS - http://www.komorasns.cz/index.php?page=kontakty - a řekni, že bys sis chtěl nechat vyřídit pozvání pro turistickou cestu. ideálně se zeptej přímo na paní Oksanu Gazukinu. budou ti nabízet kompletní vízový servis, to ale odmítni a tvrdošíjně trvej na tom, že chceš jen pozvání. domluv si s nima schůzku, při které ti pozvání obratem vystaví a na ten den si vem volno.

    2. až budeš vědět termín schůzky na komoře SNS, jdi na tuhle stránku - http://www.vhs-czech.com/sign.up.php?lang=cz&step1=1 a sjednej si termín schůzky pro zažádání o víza. počítej s tim, že vyřízení pozvání bude na komoře SNS trvat cca 2 hodiny a otvírají tam v devět. potom budeš potřebovat ještě cca 2 hodiny na vyplnění vízového dotazníku (viz dále) a nechej si radši hodinu rezervu. pokud přijdeš na komoru SNS hned po otevření, tak se můžeš do vízového centra objednat třeba na druhou hodinu odpoledne.

    3. připrav si doklad o pojištění pro cesty do zahraničí na kterém budou výslovně uvedeny následující nezbytnosti:

    - Datum uzavření smlouvy;
    - Číslo pojistné smlouvy;
    - Jméno a příjmení pojištěné osoby;
    - Údaje o pojistiteli;
    - Doba platnosti pojistky musí pokrývat celou dobu platnosti víza (v případě jednovstupového a dvouvstupového víza). V případě mnohovstupového víza je dostačující předložit pojistku pouze na první vstup;
    - Přehled limitů pojistného krytí;
    - Minimální suma krytí pojistné události musí být minimálně 30 000 EUR;
    - Územní platnost (celý svět, Evropa, Ruská federace…);
    - Podpis pojistitele.

    pokud budeš používat pojištění k účtu nebo ke kartě, udělej si kopii přední strany kreditní karty, kde budou jasně čitelné všechny údaje.

    4. připrav si barevnou fotografii o rozměrech 3,5x4,5 cm a udělej si kopii pasu

    5. nastává den schůzky na komoře SNS. připrav si pas a 690,- Kč a vyraž do jejich sídla poblíž metra Vysočanská. pozvání by mělo dorazit během dvou hodin, které můžeš strávit nicneděláním v oldskůlový kantýně v přízemí budovy. čaj se zákuskem tu stojí neuvěřitelných 19,- Kč!

    6. až dostaneš pozvání, vyraž domů k počítači. jdi na - https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 , postupuj podle instrukcí a vyplň formulář. po vyplnění formulář vytiskni a podepiš.

    7. je čas vyrazit do vízového centra na smluvenou schůzku. ujisti se že máš: pas, jeho kopii, pozvání z komory SNS, vytištěný formulář žádosti o vízum, fotografii, doklad o cestovním pojištění, 1720,- Kč a pevné nervy na první setkání třetího druhu s ruským úředníkem ;)

    přeju hodně štěstí!
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    TYPEK:
    umej, ale jak muzou tak te oskubou..
    TYPEK
    TYPEK --- ---
    S tím naprosto souhlasím. Pro mě je Rusko náhradní program. Letěl bych raději samozřejmě do Chiny na Macao Tower 223m, ale strašně dlouho to trvá ta cesta tam. Naštěstí pro nás rubl krásně padá, dneska sem byl koupit u nás v Plzni v kurzu za 100/40. Myslím, že když Rusko, tak teď je ideální doba. Nejen proto, že zlevňujou vodku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam