• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DOOMBRINGER: koupené věci s trojobalem z HF vychází dobře, domácí jsem nezkoušela
    ZUZKAOU: ořechy! Ano!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOOMBRINGER: Já si ju ani kvůli trojobalu nebo hranolkům nepořizovala. Ty, když už, jedu zeleninový a ty šnicle/kapra párkrát za rok smažím postaru v domácím sádle.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Já teda po přečtení recenzí zde nevím co dělám špatně, ale klasický trojobal mi z HF nikdy nevyleze dobrý. Spíš hnusný.
    Hranolky taky nejsou křupavé jak z fritézy.

    Ale na spoustu jiných věcí je to super.
    MIST
    MIST --- ---
    Ja HF pouzivam taky furt. Treba tofu je z toho lepsi nez z trouby, ktera ho vysusi i uvnitr. To same i se zeleninou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ja se HF zatim branim, ale nahlodavate me.
    Hranolky by doma radost udelaly, kvetak taky. Nedelame to vlastne z duvodu, ze je vsude mastnota, sezere to dost oleje, ktery me pak nebavi macet v klasicke friteze, vylevat, cistit...
    Ty hranilky, respektive veci v trojobalu (kvetak, smazak) maji jakou chut oproti klasice v oleji na panvi/rendliku/fritaku? Rizek na sadle nebo masle vzdy uprednostnim kvuli chuti pred nejakym menetucnym eko strojem, ale obalovany kvetak/cuketu/pastinak klidne ve HF ufritezuju, kdyz to nebude kejda.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BOBESH: Než velkou troubu na horkovzduch fest nahřeju, mám v HF páteční rybu hotovou. :-)
    KURE
    KURE --- ---
    BOBESH: imho to víc fouká, ten povrch je víc a rychleji ožehnutej. Ale pokud máš troubu, která dělá super hranolky za rozumnou dobu, tak to nepotřebuješ.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BOBESH: jako je, ale jak je ten prostor výrazně menší, tak je výrazně energeticky úspornější
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jako naprosta lama/laik jen nadhodim....a neni to to samy jako horkovzdusna trouba?
    KURE
    KURE --- ---
    POHODAVOLE: luxusní je nejakej rozprašovač. Pak je toho oleje fakt homeopatický množství.
    Plastový rozprašovač na olej a ocet ORION 0,15 l
    https://www.oriondomacipotreby.cz/rozprasovac-na-ocet-olej-0-15-l-152905
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KASUMI: to já měla taky, když už jsem pak na pánvičce něco smažila, tak smrděl celý barák... hranolky jsem dělala v troubě klasický... ted mám tuhle troubu, a je to smažený a přitom není mastný.. a jsem fakt spokojená.. třeba takový různý vege věci, se v tom líp propečou než na pánvičce
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo, ta dvířková je spíš taková malá multifunkční horkovzdušná trouba. Velice rychle se ten malej prostor větrákem nahřeje.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ILTU: pořiď větší, než si myslíš, že potřebuješ, já mám údajně pro 2-3 lidi, ale podle mne je to pohodlně maximálně pro jednu osobu + raději dvířkovou - typ malá trouba, než tu s vytahovacím košíkem

    používám průběžně více méně místo remosky, která ale zas taky má své kouzlo a pro záznam, prakticky nesmažím, ale dělám tam věci, co se pečou a zapínat troubu kvůli tomu je škoda
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: presne, na hranolky davam dve lzice.

    KASUMI: ono to prave nepouzijes jen na "smazeni". Jde v tom delat opravdu plno veci.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: A chutná ti to? Pokud jo, todle je imho řešení. Oleje je tam fakt málo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja v podstate nesmazim, pac mi vadi to mnozstvi oleje, co na to musim pouzit, fritak nemam. 🤔
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VOY: Asi jako… fritak :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    A jéje. Vypadá to, že budu mít další verk :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: za me pecka, mame tu za cca 700 z kauflandu, ktera ma okolo 4L a funguje dobre. Max bych ocenil vetsi objem a mati ma i moznost tocit kure, coz by bylo fajn, ale zas bych za to rozhodne nechtel platit tisice korun. Delame v tom domaci hranolky, ktery nepredvaruju a jsou super. Chutnaji jak ty domaci z dobrych burgeraren. Hlavni vyhodou je, ze to clovek zapne a vicemene hned bezi na max. IG je plnej receptu na pochutiny, ktery by cloveka nenapadly.
    VOY
    VOY --- ---
    Kolik to tak zhruba zabere mista?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Mám dvířkovou z Lidlu a jede často. Aj muž se s ní naučil a dělá si zapékané pečivo.
    Využívám příslušenství, jako bodce na špízy, rožeň na kuře, otočnej koš na hrancle. Nejdřív stála dole týden nevybalená, že ju vrátím, ale pak jsem jí propadla. :-) Pro dva lidi ideální rychlá a úsporná příprava jídla.
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: záleží jestli smažíš hodně.
    Jestli máte rádi, a často děláte hranolky, obalovany maso, květák a podobně, užijete to. V podstatě Jestli bys užila friťák ale nechceš se stát s olejovym hospodařstvim, dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam