• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci

    Body k vytvoření Průvodce dle Romaneta


    a dalších
    vaření
    mytí nádobí
    uklid
    hygiena
    praní
    žehlení v pěti řádcích
    opravy
    vztahy s kamarády
    vztahy s ženami
    - balení
    - vyhybání se
    - ostych
    - sex
    - rozchod
    - soužití
    - těhotenství
    - hrozba manželství
    - výhody nepíchání

    starý mládenec homosexuálem
    nakupování
    počítač
    práce
    bydlení
    večírky
    peníze
    kultura


    TOMASH --- --- 12.28:44 6.8.2004
    navrat ke staromladeneckemu zivotu se vydaril, libi se mi to opet cim dal tim vice.
    rano vstat, na neumyte panvi, na ktere jiz tyden nebylo nic jineho, nez cibule a vajicka, si k snidani udelam vajicka s cibulkou, dva dny stary rohlik, ranni zpravy.
    prace, pohoda. pak se vratit do prazdnyho bytu, poslochat hudbu podle vlastniho vyberu, donest si pizzu nebo cinu, nebo si ohrat parky a nemyt po sobe nadobi, nechat v obyvaku zapnuty eurosport, prestoze jsem v pokoji a sedim na netu.
    k tomu sedmicka prijemne vychlazenyho vina, obcas cigarko, klidek, pohoda.
    usinat s dobrou naladou, zadnym sexem aza ticheho mruceni dvou pocitacu..
    zadny scenky o neumytym nadobi, o vode na lince, starem pecivu, bla bla bla... nasleduji hezke sny a krasne probuzeni, vajicka s cibulkou, ...
    jednou za tejden hodit kopec pradla do pracky, rozvesit vsude po byte, sklenicku umejt az kdyz nejsou zadny cisty a vino se nechce pit z lahve...
    boze ten zivot umi byt tak krasny......


    MK1982 --- --- 15.38:01 2.7.2004
    Muj styl je dva tydny rozkazovat obleceni, sacky od rohliku,sunkoveho salamu, a musli tycinek a prazdny dvoulitrovky od Kofoly ( v podstate nic jinyho nevecerim:) po zemi, neumivat misky do mikrovlnky v nichz mi mamka kazdej tejden dodava obedy a sekundarni vecere a pak se proste nasrat vzit vysavac kos a kybl s vodou,osvezovac vzduchu:) a vsechno to tu brutalnim zpusobem uklidit. Musim rict ze me to i bavi, pac je ta prace za mnou opravdu videt. Udrzovat poradek je nuda...


    ALIAS --- --- 10.47:34 2.6.2004
    myti oken jsem nikdy nepochopil. matka vzdycky argumentovala, "ze uz pres ne skoro neni videt" ...to mi vzdycky prislo ponekud prehnany - v zadnym byte, kde jsem bydlel, jsem nikdy okna nemyl a i po roce krz ne furt bylo videt, ale i kdyby: v zime je furt tma, takze tak jako tak neni nic videt a v lete jsou okna otevreny, tak co.


    NOFNAK --- --- 2:37:28 7.1.2004
    Tak nevím nevím, jak to bude vypadat, až/jestli mi konečně vyjde ten byt. Zatím mám na starosti 9 m2 svého pokoje + podíl na domácích pracech v našek 4+1.
    Svůj podíl na dom. pracech musím odvést, sic bych měl značně ztížené životní podmínky (insuficience jídla, vyžehleného prádla a komunikace doma). To je v poho, to mne donutí.
    Ale pokojík? Víkend před Vánočními svátky jsem seznal, že budu muset někam naskládat ty hory dárků, které jistě dostanu a pustil se do úklidu. Co je ve skříních, zásuvkách a posteli jsem takticky nechal kde je s tím, že to proberu při stěhování. Přesunul jsem věci ze stolu, desky pod oknem, a vrchních desek skříní do jejich nitra, popř. narval do úložného prostoru postele. Zázrakem se mi povedlo několik papírů, které nemohu vyhodit narvat do několika zásuvek a rychle zavřít. Od té doby otvírám zásuvky jenom na 10 cm, aby na mne nevyskočil celý obsah.
    Následné utření prachu již byla maličkost. Celé to trvalo cirka hodinu. Momentálně je 7. ledna a stav v pokoji je identický jako před úklidem. Pořád se mi hromadí dokumenty, které nechci/nemohu vyhodit (výpisy z banky, výplatní pásky, účty za telefon, poznámky k vyřízení půjčky na byt a tak dál).


    ROMANET --- --- 0:01:00 7.1.2004
    a veselé je, že můj včerejší pokus začít psát knihu, abych konečně zbohatl začíná naprosto stejně jako tomashův report. :-)

    tak pokus o úvod (o moc víc nemám)

    svět se mění. ženy se rozhodly pro emancipaci, a dopřály tak mužům nevědomky více svobody. dlouhé roky manželky tiše mlčely, až nakonec poslali své chotě k čertu jako neschopné nuly. a tak to přišlo, muž po staletí zvyklý na to přejít z péče matky do péče manželky pochopil, že dokáže existovat i sám. bohužel už nevíme, kdo byl tím prvním prorokem, který hlásal mladým mužům, že je lepší být nějakou dobu nezávislý a za vydělané peníze neživit děti, ale živit svou žízeň a své drobné vášně.
    konečně příšlo to zázračné zjištění, že po vojně nemusí člověk dělat tatíka, ale může chodit do hospody, šetřit na auto a na magič a chvíli si plně uvědomovat, co to znamená být mužem.
    a tak se časem vyvinul mladý muž žijící sám a zápasící s nástrahami života bez žen. je to náročný boj o přežití, příroda už je taková. výhra však přijde málokdy, většina podlehne a skončí ve spárech emancipovaných žen.


    FROM: TOMASH --- --- 18:52:48 18.12.2003
    svet se zmenil.
    dnes jsem vstal v 9:30, abych uklidil. v nedeli!!!
    nejdrive jsem obhlednul situaci, ktera - dle meho mineni - nebyla az zas tak krizova, ale co, jednou padlo rozhodnuti, tak jdu do toho.
    jako prvni ukol jsem si vytycil dat vsechny veci do toho pokoje, do ktereho patri. nasledoval tedy hromadny presun spinaveho nadobi od pocitace, postele, ... do kuchyne. tam jsem ho prozatim ponechal svemu osudu (a samozrejme ve skrytu duse doufal, ze to vsechno spadne na zem, rozbije se, nebo se to samo umyje). pak doslo na sbirani predmetu ze zeme. nasel jsem spoustu zajimavych veci, mj. treba pecivo (asi 14 dni stare. skoda, kdybych ho nasel predevcirem, mohlo byt jeste dobre), pet lahve s nejruznejsim obsahem, nejake to obleceni, vsak to znate.
    mj. jsem nasel i "zehlicku," jejiz funkci jsme probirali vcera. chtel jsem tento vynalez vyzkouset, ovsem veskere funkce mi zustaly skryty, snad krome fce "dekorace," "tezitko" a "vec, kterou lze utopit kocka"...
    vetsinu techto predmetu jsem nepotreboval, nebo jsem neznal jejich ucel, cimz padem skoncily v obrovskem igelitovem pytli (potreboval jsem behem teto razie celkem 4).
    pak nadesel cas kolekce obleceni, veskere (spinave) skoncilo v koupelne (kde jsem nasel mj. i notebook - vcera jsem se ve vane dival na film). pradlo jsem dal do pracky, pracku zapl a vypral!
    pak prislo na lamani chleba - umyt nadobi.
    tuto velmi zdlouhavou a rozhodne nechutnou zalezitost zde nebudu popisovat do detailu, uz samo slovni spojeni "umyvani nadobi" ve vas jiste budi dostatecny odpor. rozhodl jsem se umyte nadobi neutirat a neuklizet, vzdyt uschne tak jako tak.
    pak uklid kuchyne, vyhazovani proslych potravin (zase mam prazdnou lednici), nebo veci, u kterych nebyl zjisten ucel skladovani.
    jako dalsi mistnost, ktera projde pekelnou ocistou, byla urcena loznice. po kratkem snazeni byl nalezen stul, postel, nejake knihy, vsechno bylo peclive ulozeno (!).
    dostal jsem se tedy do faze, kdy se na podlaze nachazely pouze ty predmety, ktere tam patri, nebo ty, ktere tam uz prirostly a nesly odstranit.
    takze dalsi faze - luxovani.
    zebra se bohuzel nedostavila, tak jsem musel hledat vysavac sam. nakonec jsem ho nasel (bohuzel) a mohl pokracovat.
    podarilo se mi zapomenout, jake luxovani vlastne je (i kdyz jsem tusil, ze to nebude zrovna extaze, to bych to asi delal casteji), ovsem bylo mi dano znova se rozpomenout.
    jednim slovem hnus.
    vysal jsem tusim vsude, nejak divne to tady smrdi, protoze jsem pote i vyvetral (to spociva v otevreni oken a dveri ve vsech mistnostech, cimz vznikne proudeni cerstveho vzduchu - pozn. pro nektere jedince).
    jeste nekoncime, byla potreba vyndat pradlo z pracky, odstranit vsechno suche pradlo ze susaku a dat tam to mokre. po nekolika minutach, kdy jsem hledal kolicky, jsem zapomnel, proc je hledam, tudiz jsem pradlo povesil standartnim zpusobem.
    tim to nastesti prozatim konci.
    jeste je potreba ty 4 pytle odnest k popelnicim a dojit nakoupit.
    jeste upozornuji, ze veskere popisovane procedury probehly pouze s jednou jedinou prestavkou a to uvareni a nasledne vypiti caje (hrnicek i lzicku jsem po sobe umyl).

    no panove, nejsem ja statecny?

    ted to po sobe ctu a premyslim, proc jsem to vlastne delal...az pujdu na nakup, za odmenu si koupim aspon pivo, prestoze si zaslouzim urcite neco vic.
    nojo, svet je kruty.

    ROMANET --- --- 10:04:41 25.10.2002
    mytí nádobí

    každý starý mladenec nesnáší špinavé nádobí a jeho mytí ještě víc.pokud jej umýváte rádi, jste minimálně z poloviny žena a měli byste si najít vhodného terapeuta.

    abychom předešli vytvoření hromady špinavého nadobí ve dřezu, měli bychom se blíže podívat na následující pravidla:

    1) mít jen tak málo nádobí, aby z něj nešla utvořit hromada
    2) nádobí pokud možno nešpinit
    3) po použití nádobí vyhodit
    4) najít si nějakou ženu-myčku či si přímo pořídit stroj-myčku nádobí.


    ad1
    seznam nezbytně nutného nádobí:
    pánvička - bez té neuděláte v podstatě nic, nekupujte teflony, potřebujete k tomu dřevěný serepetičky, který pak budete muset furt bejt.
    hrnec - takovej, aby se do něj vešly dva pytlíky z rejží a dost vody.
    talíř - některý jídla bohužel nejdou jíst rovnou z kastrolu a taky se může stát, že budete mít návštěvu, tak je lepší aspoň jeden talíř mít.
    nůž - jeden stačí na všechno, na chleba, na máslo, na krájení cibule. v průběhu dne můžeme mýt prostým olizem, jednou za čas použijeme i vodu.
    otvírač na konzervy, víno a pivo.
    lžíce - ideální věc na kuchtání na pánvičce, na hňahňání, prostě na všechno.
    vidlička - se může hodit, ale neni nutná.
    2hrnečky - na kafe i na chlast. hrnečků neni nikdy dost...
    půllitr - šlohněte ve své oblíbené hospodě.

    všechno ostatní je na hovno. a když to bude někdy potřeba, máte přece sousedy.
    malé množství nádobí vás donutí jej mýt pokaždé když máte hlad, takže ke tvorbě hromady nemůže dojít.

    ad2
    při vaření je třeba myslet dopředu, musíme být na chvíli šachisty, všechno, co těď zasereme, budeme za pár okamžiků muset chtě nechtě čistit. klasický ostrašující případ jsou ženy, nemají k mytí nádobí totiž odpor, a tak jej s radostí v očích špiní. nebohému starému mládenci se může stát, že mu nějaká žena slíbí, že se staví a udělá mu večeři, což jí každý s vidinou ušetřené práce a potenciálního sexu umožní, pak vesele hraje novou střílečku, zatímco ona kuchtí, paxxe výtečně napapá, zbaví se přebytečného spermatu. ale ráno přijde probuzení, žena odhopká a nechá mu tam hromadu špinavého nádobí, z něhož muž 95% nikdy nepotřeboval. žena totiž v jedné misce předkvedlává, v druhej kvedlá, ve třetí to kvedlá, v prvnim hrnci si to připraví, do druhýho to přeleje a ve třetim do vaří a ve čtvtym do dokončí, v každym do kvedlá jinou kvedlačkou, na krájení cibule potřebuje prkýnko, jako kdyby kuchyňská deska nestačila... no bez jejího výsloveného slibu, že po sobě umeje nádobí, žádnou ženu k plotně nepouštějte.

    ad3
    plastový nádobí je humus, to už je pro chlapy extrémisty. vyhazování skutečnýho nádobí je drahá záležitost. dobrý způsob je koupit někde ve výprodeji ohromný množství třeba talířů a dát si v baráku inzerát, že prodávaš levně talíře. koupíš za 40, prodáš za 36, důchodkyně to rádi umějou, za ty prachy.

    ad4
    žena, která vám ochotně umeje nádobí, nebo přímo myčka nádobí, jsou dvě věci, které vám umožní nádobí vesele špinit a pořídit si ho více.

    ROMANET --- --- 16:12:18 21.6.2002
    pravidlo číslo jedna. k vaření stáčí:

    1) sporák
    2) pánvička
    3) olej
    4) něco masa
    5) něco vajec
    6) lžíce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam