• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOAlt Right a Jordan Peterson na benzacich
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    hahaha samé úspěchy

    https://twitter.com/theserfstv/status/1634713615701020677?s=19
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: tady to bylo zmíněno vysloveně ve spojení s psychoterapií a šířeji, bohužel už jsem ten opus vrátil do knihovny a nemohu sloužit citací
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: clean house, clean mind je mnohem starší, než Peterson, ale vztahuje se to k hospodyňkám, zatím co JP to rovnostářsky vztáhl i na mladé vítězné humry!
    ZCR
    ZCR --- ---
    TRISMEGISTOS: dík - v tom případě to není adresné (daná kniha je o víc než dekádu starší) a svědčí to spíš o míře mistrovy nevšední originality, jsouť jeho myšlénky tak neotřelé, že z nich lidé mají bžundu ještě předtím, než s nimi přijde...
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    ZCR: podle všeho poprvé až ve 12 pravidlech. a zrovna tohle je pro mě nejlacinější ze všech hejtů na Petersona. Dá se mu kdeco vyčíst, ale kapitola 6 ze zmíněný knihy je podle mě celkem neškodná
    ZCR
    ZCR --- ---
    Prosím zkušené petersonology - kdy přesně on vlastně přišel s tím uklízením v pokoji? (narazil jsem teď v beletrii na takový potenciální stěr, který ho ovšem nejmenuje a mně to nějak nesedí do chronologie)
    TUHO
    TUHO --- ---
    For example, Peterson argued – and Lindzen agreed – the “putative contribution of carbon dioxide to global warming” might be swamped by the margin of error of the contribution of another important greenhouse gas – water vapor.

    “That’s really sad if that’s true,” says Peterson.

    “That’s not true,” says Prof Piers Forster, an atmospheric physicist at the University of Leeds. “For more than half a century laboratory measurements, balloon measurements and detailed radiative transfer calculations have been able to calculate the greenhouse effect of both CO2 and water vapour to within a few percent.”

    Sherwood adds the effect of carbon dioxide on the atmosphere was “not putative,” but rather was “measurable from space and guaranteed by simple physical principles that has been understood for well over a century and have been used successfully for many decades in all sorts of technological applications such as infrared sensors and telescopes.”

    Jordan Peterson’s ‘zombie’ climate contrarianism follows a well-worn path | Graham Readfearn | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/commentisfree/2023/feb/02/jordan-petersons-zombie-climate-contrarianism-follows-a-well-worn-path?CMP=share_btn_tw
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    J. Peterson kritizuje u Joe Rogana DeSantise a Ch. Rufa za zákaz Critical Race Theory na Floridě.
    https://twitter.com/matschneid/status/1620356820807331841?s=19
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ukradeno v NIH

    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: v obecne rovine ano :) drzim mu palce, at svoje demony dostane pod kontrolu
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Jsem myslel, ze to vy radi, je prece progresivni, aby muz dal pruchod svym emocim a nebyl tOxYcki mAskUlinNi ;-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    https://twitter.com/VojtechPecka/status/1615991222010519552
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: Spis by ho meli poslat na terapii, ocividne ji potrebuje jako sul :))
    NJAL
    NJAL --- ---
    Oslavujte :-)

    Ontario College Of Psychologists Attempt To Strip Jordan Peterson Of His License — The National Telegraph
    https://thenationaltelegraph.com/national/ontario-college-of-psychologists-attempt-to-strip-jordan-peterson-of-his-license
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Dobrej point

    Explicitně ne, ale jsou tam jasně misogynní věci. Členem skupiny nemůže být žena, ta může mít pouze podpůrnou roli, například jako „vojákova“ přítelkyně, manželka anebo matka jeho dítěte. Z celé alt-right scény srší incelství. Máš tady velký paradox: podněcování k obraně něčeho, co toho jedince v podstatě odmítá. Celý narativ stojí na tom, že je potřeba chránit ženy a děti, o čemž ale hovoří muži, kteří bývají ve vztazích či jejich navazování zoufale neúspěšní. A bezdětní.
    TUHO
    TUHO --- ---
    O alt-right ceste k terorismu...

    „Kdybych dostal za úkol radikalizovat tiktokovou generaci, tohle laťku nastavuje vysoko,“ říká o před nedávnem publikovaném manuálu The Hard Reset: A Terrorgram Publication marketér a odborník na komunikaci ozbrojených skupin Rudolf Kvíz.

    Vše je tady přehledně sepsáno v jednom balíčku. Je tam vše potřebné, či alespoň základ, který hodně tlačí směrem, který je pro část lidí sexy a dává jim smysl. Takový Anders Breivik se radikalizoval postupně, pročítal různé blogy, mluvil s mnoha lidmi a prošel si slepými uličkami.

    Toto může cestu velmi zkrátit. Navíc se manuál nese v duchu alt-right meme archetypů, se kterými se zde pracuje velmi umně. Vše je ve zkratkách, z každé stránky je možné udělat příspěvek na sociální média, což je velmi šikovné. Upřímně musím říct, že kdybych jako marketér dostal za úkol radikalizovat tiktokovou generaci, tohle laťku nastavuje poměrně vysoko.


    Osamělí vlci z alt-right vydali manuál pro seberadikalizaci. V komunitě Terrorgramu byl i slovenský střelec - VOXPOT
    https://www.voxpot.cz/osameli-vlci-z-alt-right-vydali-manual-pro-seberadikalizaci-v-komunite-terrorgramu-byl-i-slovensky-strelec/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam