• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    text k zákazu otců u porodu v souvislosti s covid19 ..
    https://duleni.cz/2020/duly-a-zakaz-otcu-u-porodu/
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Živě: Sledujte nedělní Partii s Adamem Vojtěchem a Romanem Prymulou: Ptát se můžete i vy! – Partie | Prima
    https://prima.iprima.cz/...-nedelni-partii-s-adamem-vojtechem-a-romanem-prymulou-ptat-se-muzete-i-vy

    1h 26m se řeší porody v dnešní době. Snad otce u porodu povolí.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    LUUCA: tady nějaké argumenty jsou: https://llp.cz/...2020/03/zruste-zakaz-otcu-u-porodu-vyzyvame-vladu-a-nabizime-rodicum-pravni-pomoc/
    Ale vím, že rozhádat se před porodem s porodníkama není zrovna lákavá představa. O to víc oceňuju, když někdo zvládne o svoje práva zabojovat, viz
    YEETKA: Tam to sice nebylo před porodem, ale po, nicméně mi taky představa, že se s takovouto fúrií dohaduju v šestinedělí, nedělá dobře.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    včera moje kolegyně doslova pomohla vybojovat dvojčata matce..
    porodnice (nejen tato mostecká) zavedla protiprávně návštěvní hodiny rodičům..
    matka chtěla dvojčata domů, protože doma má ještě dceru a nebyl důvod je dál separovat.. obě děti přes dvě kila, bez přístrojů, potíží, normálně přibývají a vylučují atd.
    video 1584827164 an
    https://www.youtube.com/...u.be&fbclid=IwAR1lPF8Ilx4QRS6-jBRdkSPRmHWnhWsukwd6kvEh1fz78FkOsunVxXaLERg

    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MYJKA: :'(
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    Na lůžková oddělení nemocnic nově nemohou návštěvy ani za rodičkami - Deník N
    https://denikn.cz/minuta/319985/

    Na lůžková oddělení nemocnic nově nemohou návštěvy ani za rodičkami. Výjimku pro ně ministerstvo zdravotnictví vyřadilo ze zákazu návštěv v nemocnicích či v domovech seniorů, který kvůli šíření nového typu koronaviru platí od minulého úterý.

    Upravené mimořádné opatření dnes ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo na svém webu.

    „Toto mimořádné opatření nabývá platnosti okamžikem jeho vydání,“ píše se v dokumentu.

    Zákaz návštěv v nemocnicích a zařízeních pobytových sociálních služeb má zabránit nákaze především u nejrizikovějších skupin, jako jsou senioři či lidé s dalšími onemocněními. Ostatní výjimky zůstaly v platnosti. Zákaz se tak nadále netýká návštěv na dětských odděleních, u lidí s omezenou svéprávností, lidí s nemocí v posledním stadiu či v hospicích. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) už dříve uvedl, že u těchto skupin lidí je riziko nákazy menší. (ČTK)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: Tak bohuzel od vcera uz je zakaz otcu u porodu narizeny i vladou. :(
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LUUCA: Zaznamenala jsem, že proběhly nějaké intervence, aby byli otcové k porodu puštěni. Výjimka ovšem docela pochopitelně platí pro otce v karanténě.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Zeptam se zitra na poradne, s cim pocitat, nejsem si jista, ze bych mela argumenty, pokud mi reknou - takova mame pravidla, klidne si bezte jinam... Achjo, to je nacasovani
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: Ale podivej se na web porodnice. Nektere se snazi otce u porodu i pres to zakazat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUUCA: Jen bacha, mnohé nemocnice si vydaly nařízení, že otec u porodu být nesmí, ačkoliv je to proti právům pacienta i doporučení ministerstva. Takže si to možná budeš muset prosadit
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MYJKA: diky moc, nemohla jsem to dogooglit.. Bez navstevy to pak vydrzim, ale tech par hodin porodu bych support rada mela.. Tak snad se za tech par tydnu nic nezmeni (hlavne at nedojdou doktori teda samozrejme :/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: Podle narizeni maji muzi u porodu vyjimku.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Budu rodit cca behem 3 tydnu v Motole. Pusti se mnou k porodu manzela v soucasne situaci? Zacinam mit trochu obavy, nechci na to byt sama :(
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MEMNON666: díky za odkaz, ráda přispěju:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Hithit - Příběhy zrození
    https://www.hithit.com/cs/project/7283/pribehy-zrozeni

    Kniha 35 porodních příběhů, doporučení porodní asistentky, právní informace a statistika. Cílem je obnovit důvěru žen ve své tělo a ukázat, že porod není patologický, ale fyziologický děj. Měníme systém porodní péče odspodu. Pomozte i Vy knize na svět.
    BANIA
    BANIA --- ---
    LIDUNKA: jsem dula a po praze prvidelne doprovazim. v cpa bulovka se da domluvit jejich vlastni PA a jsou to fajn holky, ktere si zaplatite nad ramec. jinak jakakoli jina porodni asistentka nebude mit v porodnici zadne pravomoce a bude fungovat stejne jako dula.
    LIDUNKA
    LIDUNKA --- ---
    Ahoj, chěla bych se zeptat, zda máte kontakt a osobní zkušenost s PA ideálně z Prahy (jsem zaregistrována na Bulovce a i když mají porodní centrum, tak z interních zdrojů vím, že jejich PA jsou již mírně otrávené pokud si žena zvolí konkrétní PA v rámci nadstandardního balíčku, tak se chci ještě informovat zde). Měla bych rodit v únoru, takže ani nevím, zda je ještě nějaká šance ulovit dobrou/zkušenou PA.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    Děkuji všem. Zatím to vypadá na registraci na Vinohradech, ale ráda bych pak jela rodit do Příbrami. Tak uvidíme jak se to vyvine.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    LIENEN: Doporucuji Rakovnik. Nenadala komplikace pri pokusu o vbac byla (akut cs, spatny apgar, rozdychavani), vse zvladli na 1. Dite se mnou a muzem nasledne (asi 2-3h po narozeni) uz stale na pokoji. Muz pecoval o mimco a pomahal mi pri kojeni a bondingu. Byl s nami ubytovany, dokud jsem nebyla schopna se starat sama. Dost nam asi i pomohlo mit vlastni PA, ktera ma s Rakovnikem smlouvu. Usnadnilo to v prvnich chvilich po narozeni komunikaci nasich pozadavku. Jako porad je to nemocnice a porad je to o lidech. Takze vedle skveleho personalu narazis i na lidi, kteri jsou vyhoreli a jednaj jak zla uca. Ale myslim, ze to bylo to nejlepsi, co jsme za danych okolnosti mohli mit, dosahli jsme vicemene vseho, co jsme si prali, nemenila bych.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam