• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    Transgender Forum
     
     
    Auditko tykajuce sa gender (rodu) a vsetkych variacii

     
    Transsexuality, Crossdressing, MTF, FTM, genderqueer, Drag, Third gender etc...



     
    Par pravidiel auditka:

    Auditko je urcene ludom ktori sa necitia byt rodovo binarni, alebo nespadaju do tradicneho mainstreamu muz/zena, rovnako 
    ludom ktorych tato tema zaujima alebo su fans. Hateri a trollovia realizujte sa prosim niekde inde.
    Obazky su vitane, vlastna tvorba tiez, ale poprosim bez vulgarnosti, tj ziadne fotky pohlavnych organov v silonkach a podobne. 
    Toto forum nie je zoznamka ani chat, ale otazky, rady, resources, a vsetko mozne prospesne je vitane
    Ak niecomu nerozumiete, pytajte sa

    trans tema
    ceske forum - http://www.translide.cz/
    slovenska trans neziskovka http://www.transfuzia.org/
    forum o cd ale aj trans http://www.crossdressers.com/forums/
    reddit vlakno : https://www.reddit.com/r/transtimelines/

    shopy :
    breastforms : http://www.thebreastformstore.com/
    paruky: http://www.rpgshow.com 

    fiction:
    http://fictionmania.tv
    povídky/romány/seriály je uživatelsky i komunitně mnohem přátelštější http://www.bigclosetr.us/topshelf/
    superhrdinska fikce s TG tematikou http://www.crystalhall.org.



    (linky budem priebezne pridavat, pripadne tipy posielajte do posty)

     
    rozbalit záhlaví
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    EKG: možná. Na tv nova se teď objevila informace, ze britské úřady začínají řešit, proč se tolik lidí kvůli antidepresivum zabije, když ty výzkumy vypadaly tak skvěle. Tak bych tady zopakovala o čem psal Whitaker už v 90.letech nebo kdy. Přicemz ale z hlediska podstaty problémů tady v ČR je nejzajímavější ode mě ta informace, ze NUDZ si klidně vydal desítky ilegálních posudku pro ochranou léčbu nebo nesvéprávnosti. Nejdřív by se musela vyřešit sovětská právní praxe, podle mě, a pak je možné se začít bavit o lécích nebo terapiích.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ústavní soud rozhodl o konci kastrací. Vládě chybí shoda | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kastrace-trans-lidi-ods-kdu-csl-top-09-pirati-stan-vlada_2405180600_ank

    Aspoň víme, koho nikdy nevolit.
    EKG
    EKG --- ---
    Ze je "uzasny" cesky zdravotnictvi prevazne (nikoliv bez vyjimek) parta gestapaku hnana dobrym umyslem, to ti klidne podepisu. Jedna z mych celkem prominentnich nocnich mur je ta, ze prijdu do libovolne ordinace NHS a tam na me promluvi cesky.

    Nicmene tady uz zase meles pate pres devate a nedodavas zadne konkretni udaje. Od absolventky vysoke skoly bych cekal vic, prinejmensim po formalni strance. Tak vytahni nejakou studii, uz by bylo na case.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KEESHA: už sis spletla data s fakty, teď si pletes mental health s mental illness.
    Není zac
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    EADENN: takže jsme z FSS MUNI zpět u české mentality? :) Je jich hodně, mají funkci a hezké oblečení, tak to musí mít pravdu. Mají sice jen jeden zdroj financování, jiný než platby pacientů, ale co na tom.
    už logo NUDZ mě odrazuje od toho ztrácet tím čas. Jak si někdo tady s českou socialistickou historií může takové zařízení dobrovolně nazvat ústav místo nemocnice? Nebo že by to bylo tím že v životě nikoho nevyléčili, téměř? A nebo tím, že několik let dělali soudní posudky bez toho, aby měli certifikaci na odbornost? Jo počkat, čeští doktoři vlastně nejsou právníci, tak zákony je nezajímají. Navíc zákony chrání pacienty, a to se pak nedají léčit, i když teda ne vyléčit.
    Čistě prakticky - jak někdo může ve výzkumu použít diagnostická kritéria? Když odhlídnu od toho že většina diagnóz je scam z konce devatenáctého století jednoho zakomplexovaného ředitele chudobince... ale o něčem občas vypovídají, nicméně ti dotazování byli asi zároven dva roky v terapii, aby bylo jisté, co jim je zdali vůbec něco? Jo počkat, psychiatrické výzkumy se od sedmdesátých let dělají zásadně jen 3-6 měsíční, nic longitudiálního, aby se náhodou nepřišlo na to co dělají ty léky (placebo). Aha, oni žádné dlouhodobější výzkumy nedělají hlavně ti hezcí pánové v oblecích. Ale oni to myslí dobře. OSN, Harvard, Asie, Afrika, JA, soukromí doktoři v U.S., jsou vypatlané opice, ti můžou štěbetat ale pravdu mít nemůžou...
    EADENN
    EADENN --- ---
    KEESHA: sorry ale tady jsi vedle. M. Pitoňák je nejvíc up-to-date odborníkem na dané téma u nás, nestydí se upravovat svůj jazyk podle aktuálního světového konsenzu a metody používá takové, aby jeho studie splňovaly nejpřísnější publikační pravidla. Navíc on sám není psychiatr, ale sociální geograf. Nevím kde se tvůj předsudek vzal, ale dej tomu rozhovoru šanci.
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    RADIQAL: poslouchat to nebudu, pustila jsem si úvod, a Národní ústav předchází jeho pověst, používají úplně nesprávnou terminologii už v úvodu, mají zastaralé metody a je evidentní jak jsou zvyklí porušovat zákony. Trapnost české psychiatrie je pověstná, tak se nebudu víc obhajovat.
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    RADIQAL: neodpovídat na otázku ale říct, ze je to lepší než soustani. Nějak se mi vybavuje brněnská fss. Mimochodem už pojem duševní zdraví je totální kravina a outdated.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    KEESHA: Jo, a na základem čeho? Domnívám se, že maj standardizovaný dotazníkový šetření, kde jsou různý způsoby ověřování toho, že respondenti oprovdu odpovídají na to, na co se tazatelé ptají. Jak přesně, to netušim, ale přibližně v druhé pulce podcastu o tom mluví. Si to dej, je to fakt kvalitní.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    KEESHA: Přesňé! Tvrdá DATA.
    Jen si to poslechni. Po metodologické stránce je to prostě sociologickeh kink. Ta studie vyšla v impaktovanym časáku, protože to měli dobře udělaný. Silnej vzorek (3062 lidí, repre výběr, atd.) a ověřený baterie otázek. Ergo, tvrdý data.
    A navic, ten borec to prostě umí dobrě podat.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KEESHA: data, nikoliv fakta.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Bělíček a Šplíchal v Kolapsu rozebírají nedávný výzkum mentálního zdraví LGBTQ+ s jedním z autorů studie Michalem Pitoňákem. V topu diskuze, krásný tvrdý data a vubec dobře povidaj.

    ‎Alarm: Kolaps #130: Michal Pitoňák - Neheterosexuální populace v Česku je ohroženější duševními poruchami v Apple Podcasts
    https://podcasts.apple.com/cz/podcast/alarm/id1487604294?l=cs&i=1000655590860
    EKG
    EKG --- ---
    Jj, sporty vzdycky vyvolavaji v lidech to nejhorsi. Jako ostatne vsechny kompetitivni demence. Ale to nema nic spolecnyho s (ne)binaritou, proste jsou lidi zblbly az tak, ze maji pocit, ze se museji porad o neco rvat. A vzdycky si dokazou najit nejaky zastupny soupere, co je o to chteji obrat. Pritom celej sport je jen zasranej kseft.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    Imho mi narust otevrenejch drsek prijde i v Anglii / USA. Ve finale bych rekl, ze to neustale a dlouhotrvajici cpani duhovych aktivistu naprosto vsude bude mit za nasledek to, ze se zacneme posouvat nazpatek do doby bigotu.
    Tema aktivistama mam ba mysli minoritu, ktera je naprosto utrzena ze retezu, ma extremisticke reci a jsou jich plna soc media. Normalnu Jenda ze Sheffieldu si potom mysli, ze sou takovy vsichni. A jako takovej ten moment kdy se zacala mainstream spolesnost vic kroutit mi prijdou sporty a naprosto zaslouzene.
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    TEKKIT: určitě, Vršovice jsou Manhatten a pak pět minut na jizak a jsi v Texasu. A co se týče institucí nebo obchodu tak i náměstí Republiky je sovětský svaz tak jako tak.
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: Praha je spousta vesnic spojenych metrem.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TEKKIT: To je pravda. Praha je vlastně takovej stát ve státu.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    + bych ještě tolik nenadával na "čechy". Ono to v těch okolních státech nebude zase tak jiné. V Polsku a Maďarsku o dost horší imho
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OCTOPUSS: Já myslím že Prahu totiž nelze vnímat jako celek. Centrum a okraje jsou naprosto odlišné věci. Věřím, že co je třeba na Vinohradech bez problémů, může být třeba v modřanech v hospodě u fotbalového hřiště doslova "o hubu"...

    "hospoda u hřiště" v Modřanech je totiž imho to samé jako kdekoli na Berounsku...
    (nic proti Modřanům, je to příklad:))

    Osobně tohle vnímám velmi silně (ty rozdíly). Já v zásadě žiju na sídláku na okraji Prahy a do centra jedu 3x za rok a prostě je to "úplně jiné" město
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: No jo, na Morave je hodne vericich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam