• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AETHER: Tyjo koukam ze ted nove stoji o 5k vic nez kdyz jsem ho tri roky zpet kupoval. Masakr :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BREAKING: Fujifilm Could Release This Unique Digital Camera in 2028 - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/breaking-fujifilm-could-release-this-unique-digital-camera-in-2028/

    Příjde mi to ze strany Patricka spíše jako "clickbait", ale obecně to je zajímavá myšlenka ohledně eventuálního návratu panoramatického TX fotoaparátu v době 30. výročí vydání TX-1 (1998).
    Taky mi tane na mysl, že to bude z hlediska R&D ztráta času i zdrojů, když to bude určeno jen pro úzký okruh lidí anebo čistě jako sběratelský artefakt (viz limitka X100VI s jiným logem na horní straně).

    ...

    btw. Avizovaná novinka v podobě příslušného ovladače volby filmové simulace na X-T50 vyvolala celkem značný ohlas, ale tedy spíše negativní. :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Btw. Budu prodavat pouzivane X100V. Kdybyste nekdo chtel, tak do posty;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: Ale platilo by kdyby je dokázali dodávat, ale X100V, ani aktuálně X100VI v podstatě nikdy nebyla běžně skladem, tak proč takovém model promovat když ho nemůžu prodat, to jsou vyhozený náklady
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Což ale bohužel neplatí pro netypické modely ála X100V a X100VI. Tam ceny jen stoupají a slevy se v posledních letech nekonají prakticky vůbec. Jen dobré duše na bazarech to třeba "střelí" pod obvyklou cenou. ;-)))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: tohle je fakt úlet (stejná situace je i u jiných výrobců), ale zároveň je potřeba pracovat s tím že dnes všichni výrobci i u novinek dělají slevy a cashbacky, které jsou klidně i v 30% výši, to dřív neexistovalo = ten rozdíl reálně nebude tak velkej

    Zrovna nedávno jsme se v práci k tomuhle dostali a na náhodně vybraných pár modelech třeba Panasonic loni prodával jeden z novějších modelů za 53% původně inzerovaný ceny
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Někdo na FR v komentářích si dal tu práci srovnat ceny všech X-Tx a X-Tx0 v dobách uvedení.
    "... see below launch prices:
    X-T1: $1300; X-T10: $800 (53% of the bigger camera's price)
    X-T2: $1600; X-T20: $900 (56%)
    X-T3: $1500; X-T30: $900 (60%)
    X-T4: $1700; X-T30 II: $900 (53%)
    X-T5: €2000; X-T50: €1500 (75%)
    (don't have the MSRP's in euros for the older bodies, but the relations still stand)"
    COYOT
    COYOT --- ---
    FUZZSTORTION: Teď sem to viděl na YouTube :) za me kterymu nevyhovuje maly tělo x-t30ii je potencionáni upgrade z x-z200 na X-T5 jasnou volbou .. tak nějak mi cosi říká, ze snad ve Fuji kalkulovali s nedostatkem x100v a tak poslali do světa de facto identicky stroj který má ale možnost výměny objektivu :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: Dle FR údajně až 50% nárust ceny oproti předchozímu X-T30. Atakuje to již cenovku za třeba bazarový nebo slevněný X-T5. Patrick z FR tvrdí, že se nejedná o cenu za kit s objektivem, ale za samotný X-T50, tj. EUR 1500. Uvidí se, jaká bude cena za kit X-T50 s novým 16~50. Hledáček nejspíše původní, baterie rovněž a bez WR.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tak po letech nový "facelift".

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Jemně OT, ale evidentně to šroubuje na fuji

    a tiny lens that turns your videos into movies.
    https://youtu.be/VQmOSfaL1Zs
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PLUTO: Fuji prostě vynechali čtyřicítku a srovnali to s dražší "pětkovou" řadou: X-Processor 5/X-Trans CMOS 5 ...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Hele a jako se to bude jmenovat X-T50 protože byl X-T30ii? Jsem zmaten :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: Tak do kamarádovy X-T20 se nikdo ještě nepodíval, tak kdo ví, v jakém stavu to vypadalo uvnitř. :) S těmi velkými skly vs. malý foťáček souhlas. WR vlastnost budou mít aspoň obě části foto setu.
    Já to také moc nepřeháním se svým foťákem - mít za každou cenu venku na krku nebo v ruce, ať je počasí jakékoli.
    Střídavě XF 50~140 i XF 16~55 jsem měl na X-Pro2 a už to bylo dost na hraně (grip nutný, když už to bylo na dýl), přestože X-Pro není nejmenší fotoaparát (X-Tx0 vedle něj vypadá jak drobek, a např. v porovnání s X-Tx tělem má X-Pro delší tělo kvůli hybrid. hledáčku na straně).
    COYOT
    COYOT --- ---
    FUZZSTORTION: Takhle přijít o foťák, to je pech :( a k ty velikosti přístrojů , třeba xt-30 jen fakt malinka .. mám x200 ale ta 30tka je snad ještě menší , tam si nedovedu představit operovat s fotakem a napr 70-300 nejí třeba 50-140tkou.. vlastně by mi ta titernost vadila .. ale je fajn se dozvědět , jakou že vlhkost to zvládá .. 20 let zpátky sem dělal v servisu jvc a Sony .. a co tam chodilo tenkrát za fotaky a kamery, n který údajně jen lehce sněžilo nebo sprchlo .. tak sem ostražitej
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    VACA: V počtu prodaných kus celosvětově ani částka za certifikaci nic nebude. Navíc není k ničemu nutná, stejně ta odolnost není nijak garantovaná.
    VACA
    VACA --- ---
    HUGGI: Vono z naseho pohledu je to “jen gumicka podel spoje”
    Ale z pohledu ipx certifikace to tak jednoduchy nebude, a je imho mnohem levnejsi to prodavat bez toho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: "odolnost" je jedno gumové těsnění podle spoje plastů, a gumička u tlačítek, nic co by mělo vliv na velikost a cenu přístroje.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    COYOT: X-Tx0 mají moc malé tělo, aby Fujifilm jim přiřadil WR vlastnost. Pro snadný odvod tepla kvůli videu nebo náročnému focení např. - to by jej museli výkonnostně omezit tak, aby se přidání WR vyplatilo (a nebylo drahé).
    A aby zachovali původní kompaktnost těla, tak baterie bude nejspíše původní. Na druhou stranu, X-T50 bude osazen aktuálními "střevy", které zase o něco zlepší úspornost a o nějaká procenta prodlouží výdrž té baterie.
    Jinak s X-T20 a 18~55 seťákem jel kamarád do JV Asie, když zrovna končily deště a měl jej stále na krku, v těch největších dusnech. Podobně i v Indii atp. Nakonec o foťák přišel tak, že jej odložil na lavičku před parkovištěm u nákupáku, jen pár km od baráku. :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    FUZZSTORTION: Jo jo .. ibis a 40Mpx .. ale pokud platí , že odolnost proti vodě budou držet jen u modelu X-Tx tak asi stejně raději v případě upgradu sahnu po x-T5 než 50 a to právě z důvodu tý odolnosti

    Fujifilm X-T50 and XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WR to be Announced on May 16th - Daily Camera News
    https://www.dailycameranews.com/2024/04/fujifilm-x-t50-and-xf-16-50mm-f-2-8-4-8-r-lm-wr-to-be-announced-on-may-16th/?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam