• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    JINX: Jedine bagr. Ne zadny elektriky. ;)


    Jinak ja mezi tim koupil novou hlavici Muhle r41 - open comb a to je sado maso. Tak dorezanou hlavu sem uz dlouho nemel. Agresivni az hruza - ale jak si clovek zvykne, tak pecka.

    Jo a ta r81 - ulomilo se mi kus zavitu pri padu na zem (nebyl strzeny jak jsem si puvodne myslel. Zjistil jsem to na prodejne a koupil novou hlavu za 250,-
    Tak bacha na pady z vysky, ta zavitova tycka je dost krehka, jak jsem se i docetl na jinych forech...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JINX: na přešel na běžný žiletky. Je to rychlý a spolehlivý. Braun Series 5 mám taky někde ale už roky někde lezi. Tak jako žiletkou bych se s ním holil půl hodiny..
    JINX
    JINX --- ---
    Nevim jestli je tohle spravne auditko (kdyztak me prosim presmeruje do spravneho). Mam Braun Series 5, se kterym jsem jinak velmi spokojen, az na to ze prestava holit uplne do hladka tak jak bych si predstavoval. Pred mesicem jsem koupil novou vymennou hlavici s planzetou, par tydnu holil zase dobre a pote se to vratilo zpet a uz neholi tak dobre jako drive. Je potreba se o ten strojek (pripadne o oblicej) nejak specialne starat krome toho ze vysypu bordel a vycistim vodou? (Je vodotesny takze umyvani vodou je OK a je i doporuceno jak jsem pochopil z navodu). Pripadne doporucujete neco lepsiho? Krom britvy ktera se mi rano kdyz specham do prace moc nehodi :-(
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    MILAZAJICEK: Jinak pred pul rokem ten muj vypadal uplne stejne jak ted ten tvuj :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    MILAZAJICEK: Merkur jsem premyslel ze ted vyzkousim, ale uvidim jesi jeste neprubnu ten Muhle. Krom toho zavitu, coz nechapu se mi hodne libil.
    Ted ale urcite vyzkousim open comb.
    ESY
    ESY --- ---
    TEEAK: no stress mam asi tri roky, holim snim neco vicemene obden :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TEEAK: ja mam rok merkur a vůbec to nevypadá ze by to nemelo vydrzet veky.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    TEEAK: No nevim. Bylo to z cista jasna. Zadny naznak predem, najednou "lup", proklouzlo to a nepomaha cisteni ani nic. Tak drzim palce at se ti to nestane...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CLOJSTER: to mě teda neděs .. od února na tom svém nepozoruju žádný rozdíl od původního stavu .. :/
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Tak se mi u Muhle r89 po cca roce a pul pouzivani pokazil zavit a nejde dotahnout hlava - tudiz je na vymenu. Takze zas tak nesmrtelne ty strojky taky nejsou :(
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ESY: jj ten .. hlavně oceňuju strukturu na rukojeti (neklouže) a vypadá moc hezky (žádný ušmudlaný svary ..) všechno krásně pasuje a nehýbe se v něm žiletka ani o chlup
    ESY
    ESY --- ---
    TEEAK: Tys brala ten r89 ze?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    after after shave report:
    - po dvou měsících už nevidím nijak zásadní časový a "pozornostně náročnostní" rozdíl, mezi použitím bagru a jednorázovky (ze začátku to byla fakt piplačka, ale už nad tím vlastně ani moc nepřemejšlím a holím, jak jsem byla zvyklá - autopilot na 100%)
    - není pravda, že na holenou partii musí mít člověk dobrý výhled, aby se nepořezal .. bezpečné je to všude (úhel neúhel)
    - vůbec mám pocit, že se říznu úplně minimálně (oproti jednorázovkám)
    - za dva měsíce jsem "spotřebovala" přesně dvě žiletky (v jednom balení za 20,- je žiletek pět) a vyměňovala jsem je jenom z pohodlnosti - lehce se ztupily - nicméně po nějaké rzi ani vidu ani slechu - teoreticky by se to dalo natáhnout ještě víc .. což je asi největší jackpot

    ad břity a skladování: bagr po holení rozdělám, opláchnu a usuším všechny části - skladuju žiletku mimo a barg smontovaný s povoleným šroubem - aby nebyl nadoraz .. občas máznu žiletku kokosákem a vesele jsem už před měsícem zahodila poslední jednorázovku a v životě už si tu blbost nekoupím .. kdo váhá, ať se na to vykašle a směle se vykašle na plastová holítka a výměnné hlavice břitů :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    TEEAK: beru si dvakrát do týdne tvář a celou hlavu komplet obyčejným plastovým wilkinsonem z drogérie asi za 60,- Kč a obyč modrejma astrama - a přesně jak píšou ostatní : normálně to jenom propláchnu vodou a pohodím v celku někde na poličce - v práci to mám dokonce naházený bez rozebírání nebo krytování s dalšíma věcma v toaletní taštičce a už roky funguju v pohodě bez stresu a jakékoliv péče o žiletky...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    nevadí, podumám a uvidí se :)
    ESY
    ESY --- ---
    TEEAK: v tomhle jsem teda desnej zevl. Ale jelikoz toho holim hromadu a casto ob den, tak o ziletku nepecuju vubec:D Jen po holeni otevru lehce priotevru bagr, proplachnu. dam na stojan..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TEEAK: Já se taky holím 1x týdně. Žiletku nechávám ve strojku a strojek jenom opláchnu teplou vodou a dávám na stojánek. Potom, když za dva-tři měsíce měním žiletku, tak strojek rozeberu a vyčistím důkladněji. Možná jsem čuně, no. Ale zase se mi nechce trávit večery péčí o holící náčiní.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    after-shave report (snad to nebude TMI):
    - odhodlávala jsem se tři dny :D (teď si přijdu jak největší padavka světa) :D
    - našla jsem spoustu zajímavých tipů "pro holky" .. třeba YT kanál "Ritual Shave"
    - combo zelená Astra a Mühle r89 je super i na nohy/podpaží (ač příbalová informace tvrdí, že je na nohy a "jiná místa" zcela nevhodný kvůli potřebnému úhlu 30° - nechápu)
    - sice mi to trvalo a byla to slušná "yoga" ale nepořezala jsem se ani jednou - fakt si přijdu jak trubka, že jsem se toho bála :)

    .. čili díky za rady/tipy/ujištění a kdyby snad další dámy sbíraly odvahu, nebojte se toho :)
    otázka na konec: neholím se denně (znovu ji budu používat třeba za pět/šest dní) - jak skladovat žiletku, bagr, aby se neničili .. všechno jsem usušila, žiletkou přejela obráceným směrem po kůži (aby se nelámalo ostří) a lehce jsem ji přejela olejem, ale teď nevím co s nimi .. nechat zašroubovat zpátky do bagru, skladovat samostatně (jakým způsobem) .. co vy na to?
    ESY
    ESY --- ---
    Ja hlavne nasel zeleny astry za asi 13kc v jednom obhcodu vse za 39 :D tak jsem jich koupil tenkrat asi 30 baleni :D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Já jedu Wilkinsony a nemám s nima problém. Ale oboje ty Astry taky vyzkouším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam