• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEALidová architektura, skanzeny, kulturní architektonické památky, stará obydlí
    MEA
    MEA --- ---
    no dokud to není ofiko památkou, tak by to nevadilo, imho..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEA: mám takové temné podezření, že strhnout a nechat čelo se příčetným památkářům nebude líbit. To že se tak třeba v Praze opakovaně děje je věc jiná.
    MEA
    MEA --- ---
    ZUZKAOU: jj, děkuju, něco takovýho jsem hledala, po víkendu na to juknu.. to, co popisuješ, jsme s místními řešili minulý víkend :) ad památka a následná složitost rekonstukce.. došlo mi ale, že by vlastně stačilo, aby případně ten, kdo by chtěl bourat, nechal čelo a část domu a na něj napojil zbytek novostavby.. to už by bylo na našich dohodách.. jen se bojím, aby mi pak neřekl, sice dohoda, ale prd, nakonec to celý zboříme.. aby ta dohoda byla nějak ošetřená..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEA: tak nejjedodušší cesta je sehnat prachy na rekonstrukci a najít cestu jak se s tetou domluvit...

    Pak ještě můžeš zkusit ukecávat místní památkáře, aby z toho udělali památku, což teoreticky zesložití případné bourání a výrazně zesložití rekonstrukce a pak sehnat prachy na rekonstrukci... Ovšem to dosti rozezlí tetu, zejména pokud z toho nechce mít památku...
    Návrh na prohlášení věci za kulturní památku - Životní situace - Portál veřejné správy
    http://portal.gov.cz/portal/obcan/situace/139/142/4149.html
    MEA
    MEA --- ---
    to je barák tety..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEA: a to je tvůj barák, popřípadě někoho z rodiny, a nebo úplně cizí barák?
    MEA
    MEA --- ---
    Začnu nejprve otázkou, je možné circa 100 - 120 let starý dům - vesnická chalupa - zajistit alespoň částečně proti naprostému zbourání? Jde mi o zachování alespoň části historické zástavby (jde o jeden z nejstarších domů ve vesnici), především přední části budovy, aby nedošlo k přílišnému narušení historické zástavby v té vsi. Chalupa ale imho nemá bezchybnou statiku, takže nějaké demolice časem pravděpodobně proběhnou, nicméně bych ráda, aby zůstalo aspoň čelo domu. Chápu na druhou stranu, že je to možná neproveditelné, složité.. Ale přesto bych ráda získala nějaké info..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam