• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI: dostupností zbraní a mentalitou. Dostupnost zbraní souvisí s americkým pojetím svobody a mluvit o jejich omezení rovná se pro mnoho lidí omezování osobní svobody. Na nynějším stavu se podepsala zbrojařský lobby a nějaké organizace vlastníků zbraní, kterým to samozřejmě vyhovuje.
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARF: jeste me napadlo, ze si tim rikal o dysko - prominte slecno my nevracime - treba je tak blba, ze mi to necha cely a ja si namastim kapsu. to je to jediny co by davalo smysl.
    SARF
    SARF --- ---
    LOPIK: nesmysl, obsluha je námezdní síla a je jí jedno, jeslti někdo má stravenky nebo cash. Že by si pingl ode mě "chtěl vzít stravenek co nejmíň" jsem ještě nezažil. Dokonce ani dýško v podobě stravenky mu nevadí, protože on šéfovi/majiteli prostě odevzdá tržbu a kolik z toho je peněz a kolik stravenek je mu úplně jedno.
    TUILE
    TUILE --- ---
    Jo, v tý Americe, tam může mít kvér každej.... Blog - David Karásek (blog.iDNES.cz)
    http://karasek.blog.idnes.cz/c/129055/Jo-v-ty-Americe-tam-muze-mit-kver-kazdej.html
    RENFRI
    RENFRI --- ---


    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nove tema. Skolni masakr v US. Cim to je, je to dostupnosti zbrani, mentalitou, vychovou, velikosti zeme, ze takove veci se u nas nedeji? A co s tim? Ozbrojit ucitele jako v Izraeli, omezit trh se zbranemi, policejni hlidky trvale do skol? Ma to reseni?

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Já bych si to od dotyčného nechala podepsat, doma si vyhledala příslučnou vyhlášku a pak mu to případně šla natřít.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    RENFRI: Asi bych s úsměvem zavolala policajty a odcházela bez placení...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: čišník je vůl
    TUILE
    TUILE --- ---
    imho byl blbej.
    pinglum se za stravenky nic nestrhava, to si resi majitel, jestli je chce brat a mt s tim oser.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Stravenky jsou hospodě dobrý do tý chvíle, než jim vlezeš za dveře. Pak už samozřejmě vymýšlí jak jich pobrat co nejmíň - bude tam určitě nějakej poplatek, navíc to musí jít přes účetnictví. Proto dělají co můžou, aby jich vzali co nejmíň.. (ono i to vracení - teoreticky jim může být jedno jestli ti vrátí klidně na dvacku, protože další člověk zase zaplatí půlku stravenkou a zbytek v hotovosti). Víc by nám řekl asi někdo kdo kasíruje, jak to přesně chodí. Ten případ co tu dala Renfri už ale opravdu hraničí s demencí.
    FAT
    FAT --- ---
    RENFRI: Je to zajímavé, někde vracejí třeba , jako v Tvém případě, na DVĚ stravenky po 80.-, jinde tvrděj, že nesmějí. Je fakt, že se stravenkama mají trochu větší práci a navíc jsou tam nějaké % srážky, nevím přesně jak, ale kdysi jsem o tom něco četl.
    Občas kupuju i v obchodě s potravinama a tam mi na 90.- stravenku vracejí bez problému, i když nákup je třeba jen za 50.-.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI: vůbec by mě nenapadlo pochybovat o tom, že je to tak, jak říkáš ty.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jeste teda jeho argumenty - ale tim vam rozmenuju stravenku na penize
    a
    a co kdyz je utracena ta padesatikoruna cela a ja vam vracim na stravenku, kdo rozhodl, ze platite stravenkou driv - to me zaujalo :-)

    Pak mi teda vratil, ale o 10,- min, no uz to nebudu resit a taky me tam uz neuvidi...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    RENFRI: IMHO to dělá naschál, protože se jim vyplatí víc cash než stravenky. Nebo může být třeba jen blbej.
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Máš pravdu a on tvrdí nesmysl.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Odlehcene tema, prave aktualni :-)

    Platila jsem obed za 95,-Kc. Ciste jidlo, krabice je zdarma. Pouzila jsem 80ti korunovou stravenku a kovovou padesatikorunu, nacez mi cisnik rekl, ze mi ale nevrati, protoze na stravenky nevraci. Tak mu rikam, ale na penize vracite, ne? No a ta stravenka je pouzita cela, ja chci vratit na tu padesatikorunu. Ale my vracime jen do 5,-. No proste problem, vysvetlovani nepomahalo. Jak tohle vidite vy?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PIZI: jen velmi vágně napsal, že kdy myčka nebude fungovat, chlapík jim vrátí peníze nebo tak něco. Jak dlouho? Den, týden? Měsíc? Měsíc a půl? Rok? Prostě blbost.
    PIZI
    PIZI --- ---
    LOPIK: podle toho co psal, tak něco takového dohodnuto bylo.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Morální je držet na čem se dva lidi dohodli. Je to jednoduchý. Byla dohodlá záruka, že to za měsíc a půl bude chodit? Ne.. Zaklínat se morálkou a vytáhnout jí jen až když se cítím poškozeně je trapný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam