• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    RAVNOS: U BnB je imho rohodujici komodita cas. Kdyz mas najemce (pricetnyho) tak v podstate nemusis nic resit. Ac se to nezda tak i pri maximalni automatizaci (predavani klicu, uklid,atd) BnB zere dost casu (resis spoustu nestandartnich picovin jako treba zabouchly klice, zlomenej klic v zamku apod.)
    Zkus si odhadnout - podle podobnejch aktualnich nabidek na platforme - jakej yield to muze mit a pak se podle toho rozhodnout jestli se ti s tim chce srat.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    Ahoj,

    potreboval by som sa nachytrit od niekoho, kto v Prahe prenajima byt/y cez airbnb.

    Po 2 rokoch sa nam vystahoval najomca z bytu na Legerovej (Praha 2) a rozmyslame, co s bytom. Ci dlhodoby alebo airbnb. Snazim sa to dat do Excelu a spocitat si, jak ekonomicky vyhodne by to bolo, ale chybaju mi skusenosti, aby som tam nacvakal vsetky naklady a uskalia, ktore airbnb renting urcite ma...

    Nechcem rady zadarmo, zaplatim v CZK ci naturaliach podla preferencii. Telefon/MS Team video call/pokec pri pive & jedle .. whatever works.

    Dakujem.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Zdar, mám dotaz na aktuální legislativu. Všude na mě vyskakuje, že pro užívání služeb jako je airbnb apod. je nutno nemovitost rekolaudovat na ubytovací zařízení. S tím bych měl trochu problém. Je to opravdu nutný když se jedná o rodiný dům kousek za Prahou, ve kterém normálně bydlím i s rodinou. Chtěl bych jen občas pronajmout, když jedeme třeba na dovolenou? Tzn nikoliv soustavně pronajímat ale jen skutečně v původním zamýšleném účelu služby. Tzn. sdílet bydlení které zrovna nepotřebuju používat a tím si přivydělat nějakou tu kačku navíc. Ta rekolaudace mi tam přijde ale totální overkill kvuli pár pronajatým víkendům a vyjímečně nízké jednotky týdnů.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Ahoj, nemáte tip na někoho, kdo by dokázal hezky nafotit byt pro potřeby inzerce na AirBnB apod?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Máte někdo zkušenost s AirBnb a krádeží? Koukám, že AirCover https://www.airbnb.com/aircover by to měl nějak pokrýt, ale zajímalo by mne, jaké jsou zkušenosti. Předem díky!

    Byli jsme v Portu, v pátek nám vylomili zámek a vybrali v pronajatém bytě drobnou elektroniku, která tam zrovna byla (iPad, nabíječka na ntb, bezdrátový sluchátka a pár kabelů, škoda tak 15-20 tisíc), vedlejší byt na stejném patře přišel o notebooky, rodinné zlato apod. Naštěstí tam nebylo nic zásadního jako notebooky, klíčky od českého auta zůstaly. Nicméně škoda stejně není úplně zanedbatelná. Majitel to už nahlásil jak na AirBnb tak na svoji pojišťovnu, z AirBnb žádná odpověď, jedna z pojišťoven mu řekla, že tenhle druh škody mu neproplatí, takže čekáme. Máme i svoji pojistku ke kreditce, ale elektroniku pojišťují jen do 10 tisíc a jak to byla krádež v domě, tak se na to nevztahuje jiná pojistka s vyšším krytím, takže bych to docela ráda nechala vyřešit je.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    MRAKY: Český statistický úřad?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PETRAELECTRA: nemam airbnb. Jen me zajimalo co se deje v praze s turismem. ;)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    MRAKY: jedině interní, zkus se jich zeptat. Jinak máš ve svých statistikách počet shlédnutí, to taky napoví.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    zdravim. existuje nejaka stranka s daty pro airbnb - vytizenost za posledni dva roky pro evropu/prahu (po mesicich) ?

    zajima me soucasna situace...
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    TUILE: Jasně, to jsem tenkrát nepobral, vzhledem k tomu, že jsem se nestačil ani rozkoukat a musel jsem s tím skončit. Jediný štěstí, že jsem to takhle nezrušil u víc rezervací a rušili to vesměs hosté sami.
    TUILE
    TUILE --- ---
    CHOTOUCHOVAK: imho si to zrusil moc brzy.
    ja uz si to moc nepamatuju, ale bez pokuty mi to dovolovalo rusit jen ca 14 dni dopredu.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    TUILE: ano rezervace byla na červen, te´d to tam i vídím. Takže šlo o to, že jsem to zrušil moc brzo? Měl jsem počkat? Jak jste to ale řešili, když ubytování zakázali a stejně by ke zrušení nakonec došlo? Když se na to dívám, tak ve zrušených mám 10 rezervací a u každé mám psáno, že není nárok na kompenzaci. Což by mi bylo fuk, po nikom nic nechci, ale nečekal jsem, že mi naopak budou do toho všeho něco brát. Jsem z toho fakt otrávenej. Na jednu stranu se píše, jak je Airbnb ve ztrátě a na druhou stranu takhle hází klacky pod nohy (omlouvám se, za stěžování).
    TUILE
    TUILE --- ---
    tam neslo o to, v jakeh datum to rusis, ale jak moc dopredu to rusis.
    v dubnu nesly bez sankci zrusit cervnovy pobyty….
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Tak ještě prosím o jednu radu. Loni jsem začal pronajímat přes Airbnb. Bohužel hned po 14ti dnech přišly vzhledem k Covidu opatření a vrátil jsem se k dlouhodobému pronájmu. Většinu rezervací zrušili hosté, ale dvě jsem zrušil já s tím, že by to mělo být v rámci covidových opatření bez sankcí.

    A teď po roce jsem se teda vrátil k Airbnb (v kombinaci s Bookingem) a z první výplaty mi Airbnb strhlo 2200,- Kč, což byl vlastně můj celkový výdělek přes Airbnb za květen. Rezervace proběhla 4. března 2020 a já ji zrušil 3. dubna, což by mělo být bez sankcí. Vůbec si nedokážu představit, co bych dělal, kdybych těch rezervací takhle měl třeba na dva měsíce a všechny je musel zrušit, protože to jinak nešlo a za každou zaplatit pokutu. Vůbec mi to nedává smysl.

    Má cenu to nějak řešit nebo se mám s mířit s tím, že to to tak je, zanadávat si a nechat být?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    PETRAELECTRA: No já mu to nakonec napsal, protože mě to jednou nevytrhne, ale každýmu bych to psát nechtěl. Nebo bych prostě psal jen na částku, kterou jsem já dostal po stržení poplatku, jinak mi to fakt nedává smysl.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: jo, mně taky přijde, že by to měl ukázat ten, kdo to zaplatil tedy on. Má to ořece v bankovním výpisu. To jsem nikdy neposkytovala. Ty dostaneš fáčko od B až za měsíc, ale to je jako tvůj výdaj a přesně- jiná částka. Od 1.6. bude B platit už po týdnu!
    Normálně jim napiš, ať to dá host, to je jasný.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    PETRAELECTRA: Jojo, jsem hostitel, ubytovávám soukromě ve vlastním bytě, začal jsem teď v květnu. Spal u mě pán na pracovní cestě a platil si ubytování ze svého soukromého účtu na Booking a z vlastních peněz (kartou). Firma mu to má proplatit a po mě chtějí potvrzení že to zaplatil. Ale nejde mi do hlavy, že když on zaplatil bookingu, proč chtějí potvrzení ode mě a to vlastně ve chvíli, kdy já peníze vůbec nemám a po odečtení poplatku pro booking se navíc jedná o úplně jinou částku. Opravdu to takhle funguje? Děkuju za reakci.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: co potřebuješ? Seš hostitel?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Ahoj, je tu někdo, kdo by byl ochotný poradit s ubytováním přes Booking?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam