• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTFPV UAV - First Person View Unmanned Aerial Vehicle - DIY Drones, Arducopter...
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Ahoj, chtel bych poprosit zdejsi zkusenejsi, idealne z Prahy (4) kdo by se se mnou potkal a pomohl mi rozchodit tohle zelezo a pripadne me trochu zasvetil. Nedokazu ani za boha nabindovat ovladac s dronem...
    Mam tohle:
    Rám TBS Source V 5"
    Motory Emax RS-II Race 2206 1900KV (EZO ložiská)
    ESC iFlight Succex (45A)
    FC iFlight Succex F4
    VTX TBS Unify Race V1 (max 200mW)
    RX Frsky XM+
    Kamera Caddx Turbo (micro)
    Antena Lollipop
    Vrtule 5" - mierne poškodené (ideálne vymeniť ale vydržia ešte niečo)
    Battery strap Rotorama
    Baterie CNHL Black Series 1500mAh 4S 100C
    Nabijecka ToolkitRC M4P Pocket DC 80W 5A
    Bryle Fatshark Dominator v3
    Ovladac Frsky Taranis Plus

    Diky moc
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Prodavam DJI Goggles V2 + Lumenier AXII HD 2 + Vista s Nebula Pro za 15.500 Kc. Bryle jsou jako nove a v zaruce jeste 1,5 roku (prilozim doklad z Datart). Mozne vyuziti WTFOS pro plne OSD. V cene komplet DJI prislusenstvi (baterie, popruh, anteny, face plate, a kabel usb-c). K tomu pridam dalsi veci v hodnote skoro 3000 Kc - Lumenier AXII HD 2 patch anteny, zeleny Ethix goggle strap HD DJI, penovy face plate a original DJI kabel s XT60. Vista je taky stara pul roku. V pripade zajmu muzu pridat za 2,5k Air Unit s DJI kamerou (pouzivana asi mesic / super stav / neni na foto) nebo vymenit za Vistu. Ceny samostatne - bryle s komplet prislusenstvim 13,5k / Vista nebo AU s kamerou 3k. Pri odberu vseho pridam jako bonus k Viste silnou Lumenier antenu (viz. foto). Neni problem poslat detailni fotky v pripade zajmu.

    B3DA
    B3DA --- ---
    DOKKTOR: teoreticky je mozne vše, ale s výměnou motoru za silnější budeš muset vyměnit i ESC, board, celé napájení.. možná vyjde celkově jednodušeji postavit jineho drona :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    zeptám se jak úplné jelito: je možné vyměnit motory příápadně vrtule na sériovém dronu a docílit tak větší nosnosti? bude ta věc s jinýma motorama pořád lítat? ze srandy sem pověsil gopro na bugs 5w, ale má chudák co dělat, ta kamera v pouzdře váží víc jak ten dron.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    je to hracka typu syma x5c
    NOMM
    NOMM --- ---
    PHRE0: je to detska hracka, vyber neco lepsiho.
    PHRE0
    PHRE0 --- ---
    Zdarec, co říkate na tohle https://www.tomtop.com/...9&utm_source=KOL-Blog&utm_medium=Petr&utm_campaign=RM7953&utm_content=3867 ?
    je to ted ve sleve, jako první dron na zkoušku by to šlo ne ?
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    Cau. Jsem Krafty a jsem alkoholik. Je tu někdo, kdo lítá FPV freestyle v Praze / středních Čechách? Tady je můj stav... https://www.youtube.com/watch?v=8_cQNELvxQE&list=PL8pyeulUqBQNzYb2F9YyXxetmMIyaQrD1&index=22&t=0s
    NOMM
    NOMM --- ---
    JUNGLER: jinak mam na dvou strojich tohle: https://hobbyking.com/en_us/loc8tor-lite-set.html?___store=en_us
    Maka to krasne. Ale pozor neni to GPS, dosah v radech stovek metru, takze nic na LongRange lety.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    no to je trochu problem s tim, že ty moje brejle DVR nemají. KAždopádně s novým dronem jsem si objednal i DVR modul kterej teda jenom budu muset do těch brejlí připájet.
    NOMM
    NOMM --- ---
    JUNGLER: Dobry je mit DVR nahravani v brylich. Vcera jsem pri nacviku manevru ztratil orientaci a taky spadl nekam na pole. Ale litame v miste kde je louka, okolo pole. Pote co jsem prosel oblast kam jsem myslel ze to spadlo a nenasel nic, pustil jsem si zaznam letu z DVR pro lepsi identifikaci mista padu. A podle toho uz jsem dron na poli nasel. Zrovna na tomhle stroji jsem nemel jinou vybavu pro hledani, takze jsem byl rad za nahravku z bryli. Tohle uz je asi 3. pripad kdy mi DVR pomohlo lokalizovat ztraceny stroj.
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    JUNGLER: Kdyz mas fpv tak nikdy nikam daleko vzdycky kdyz se vzdalis vic nez chces okamzite disarmni nesmis zmatkovat muze te to stat treba baterku nebo neco zlomeneho na dronu ale zbytek zustane , taky jsem tak zacinal na FPV jsem si zvykal 1 mesic ted litam hlava nehlava s nahovno fpv signalem ale je mi to jedno uz se dokazu orientovat natolik ze kdyz vypadne signal tak ho naklonim tak abych ho mohl spatrit a pristat nebo disarmout kdyz je nekde kde si to muzu dovolit :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    musím se pochlubit s mým prvním letem. Nakoupil jsem si hezkou výbavičku.
    Wizard X220, fajnový brejle Eachine Goggles Two a další serepetičky k tomu. Na velikonoce jsem chtěl udělat první testovací let.
    Nejdřív jenom LOS na omakání... pohoda, lítá jako drak. Pak šup brejle a jde se poprvé na FPV. Zjišťuju, že je to uplně o něčem jinym, nějak panikařim, dron se vzdaluje, signál z brejlí slábne, sundávám brejle, hledám tečku na obloze... kurva tečka se vzdaluje, kterým směrem kotlit aby se vrátil? hop nebo trop... nevim, kotlim někam, dron v píči, ztrácí signál, failsafe vypíná motory kdesi nad nějakejma zahrádkama, Wizard padá jako šutr k zemi. Následují 3 hodiny zvonim na baráky a somruju jestli by mě pustili se podívat na jejich zahradu, většina mě pouští, někteří nejsou doma, vloupávám se na jejich pozemek abych pokračoval v hledání leč neúspěšně.
    Mám z toho několik krásných pounaučení...
    1) když umim prd a ne FPV pilotáž, neni dobrej nápad začínat s tim mezi hromadou oplocených pozemků
    2) když umim prd a ne FPV pilotáž, neni dobrej nápad lítat když je takovej vichr
    3) když umim prd a ne FPV pilotáž, je dobrý si s novým dronem objednat i bzučáky a nějakej gps tracker
    4) když umim prd a ne FPV pilotáž, je dobrý si to nejdřív zalítat v simulátoru.

    Takže novej dron je už na cestě já si vesele lítám zatím alespoň ve Velocidrone :D přičemž teda zjišťuju, že jsem fakt neměl šanci, bo ani v tom simulátoru jsem to na začátku nebyl schopnej nějak rozumě ovládat. Doufám ale že než z bangood dorazí novej, tak už budu trochu víc ve skillu abych se pak mohl chlubit s hezkýma videjkama :)
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    Chlazení není nikdy dost

    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    Kdyby někdo sháněl něco výkonného a levného tak tady

    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    Dnes mi přišla moje FPV sestava do 2500 a není s ní problém

    TBC
    TBC --- ---
    Provozujete někdo nějaký drone přes http://qgroundcontrol.com/ ?

    Uvažuji že bych si pořídíl a provozoval něco z takovéhle stavebnice přes rozhraní ardupilot... https://www.aliexpress.com/...d2-8b9b-f52b3d2057e4-20&algo_pvid=8b5f833a-e881-46d2-8b9b-f52b3d2057e4 nebo kde případně v hodně pořídit?
    MATT
    MATT --- ---
    This Drone is Designed to Save Lives Then Disappear | WIRED
    https://www.youtube.com/watch?v=HoAChtTiD38
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam