• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    ORBIT: já v tom enclosure míval něco přes 40°C Ale holt na tom držáku motoru bude víc, protože ty motory topily docela solidně ještě před tím, než jsem se rozhodl vylepšit akcelerace a přidal jsem jim :-D

    teď to teda taky tiskne, pač jsem pustil tu věc co minule. Ale pustil jsem trochu ten větrák, co jsem naštěstí na ten enclosure dal :-D drží se to okolo 37°C, tak to asi něco dělá. Řemen zatím neplandá, tak snad to dotiskne, pak to přetisknu z ABS (konec konců u Y motorů ten držák nejspíš z ABS mám a ten se nezkroutil) a snad to bude cajk :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPM: podobná věc se mi stala u prusa mini.
    Muj samo doma enclosure z PUR desek izoloval tak dobře, že se mi natavily plasty co jsou u motoru, tedy tam bylo před 85 stupnu, kdy zacina petg v zaprahu povolovat :D Musel jsem to komplet pretisknout z ASA.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak mám asi rozuzlení vytahaného řemenu :-) Řemen jsem dneska vyměnil, pustil tiskárnu a rána jako kráva při homingu, protože to minulo endstop. Tak jsem na to chvíli koukal a pak jsem si toho všimnul. Jak jsem to zakrytoval a navíc poslední dobou ještě přidával proud na motorech, tak se mi zdeformoval ten plast, co držel X motor. Takže řemen se možná ani nevytahal, ale povolilo se to jak se celý motor pohnul :-) No nic, jdu zjišťovat, jestli mi funguje ta regulace chamber větrákem, aby tam nebylo moc vedro a jdu ten držák zkusit vytisknout z ABS, aby vydržel o něco déle :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Jj u větších modelů určitě, ale ten motýl nemá žádný infill.
    Zatím rozhodně MMU přidává na hlučnosti. Loading a unloading filamentu je ta nejhlučnější části tisku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Hlavně spoléhám na infill wipe :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: A rozhodně to co to teď vyplivlo není jednolitý objekt. Drží to pohromadě brimem a jsou to různě barewvné stopy vedle sebe a ne vždy jsou vůbec spojené, mezi tím je vidět skrz. Celkem úsporné mi to přijde.

    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: wipe tower bude imho spíš skoro stewjně velká, podle počtu filamentu a počtu změn, takže u malého objektu to může být víc matroše než objekt samotný :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Jasný, měl jsem za to, že wipe tower bude spíše menší objekt než několikanásobek tištěného :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: ctvrrecme nezajima, to je jen odpad na vyrovnani tlaku a zbytku barev. Vysledek je super a hlavne to fungovalo na poprvy bez jakyhokoliv ladeni. jak jsem to postavil, tak jsem nemusel ladit fakt nic, ani senzory, ktery jsem trefil na prvni dobrou :D

    Jdu zkusit udelat neco krapet komplikovanejsiho :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Ty mezery tam jsou schválně? Kolečko vypadá dobře, ale výplň toho obdélníku mne děsí :o
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ACID: Kupi pinecil a jak pisou sadu od cnc kitchen. Do dvojky se s tim pohodlne vejdes.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: A prodava to i prusa ve svem shopu od cnc kitchen
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A uz tisknu barevne, ted mi tu bezi prvni testovaci tisk

    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Ahoj, T100 pajecku a do toho od CNC Kitchen insert na heat inserty. To mam a funguje super
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    Nemáte někdo "gravírovací" laser, nebo ideálně NC frézku? Dítě přišlo s tím, že by chtělo obyčejné tužky se svým jménem.
    ACID
    ACID --- ---
    PISTA1: tool přišel s kitem, ale moje pájedlo používá jiné rozměry hrotu. Nechce se mi úplně kupovat naslepo, tak pokud by někdo měl tu zkušenost, případně porovnal rozměry z odkazu s tím co má doma, bylo by to fajn.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ACID: já si zbrousil T12 hrot. Menší průměr M3 větší M4, zrovna jsem zatavoval ;)

    Ale jestli už máš koupený tenhle Tool tak stačí jakýkoliv pájecí pero, jen vem s regulací teploty.

    ACID
    ACID --- ---
    Hledám nějakou malou (USB?) páječku, která by sloužila v podstatě jen jako nástroj na instalaci heat insertů. Nemáte někdo tip na nějakou, která bude kompatibilní s tímhle https://docs.ldomotors.com/en/guides/heatset_insert_tool_guide ?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Jeste jsem se nedostala k tomu to vyndat z krabice, ale diky za info. Na foru to rozebiraji co si dotisknout a co stacilo mit z drivejsi, tak si to budu muset nejak projit. Casem.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Me se ted tiskne posledni varka dilu na MMU3, kdybyste to také tiskly, ušetřete si problémy a část MMU3_UNIT1_ MK4_7h28m.bgcode přeskočte a tiskněte user file MK4 UNIT 1 - First Layer Fix, ušetříte filament :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: No ja jsem pouzila ten slevovy kupon za zpozdeni MMU3. Ale nepouzila se cela castka. Nejak se to rozdelilo mezi vsechny produkty a zbylo mi 0,01 Kc. K te nove "obrovske" castce jsem pak dostala novy kupon.
    Uplne nerozumim te logice, proc to proste neodecetlo celou castku od objednavky. Asi kdybych to vracela do 14 dni, tak aby mi vyplatili uz danou castku a nemuseli dopocitavat pomernou castku z puvodniho kuponu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam