• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    POZITRON: ten jsem měla až po 30 hodinách od začátku porodu. Ten čas předtím jsem prostě příběhy rozhodně ocenila víc než hudbu. A narozdil do tvé kamarádky jsem se ani po něm rozhodně nenudila :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    tak nic, no :D porod je prostě super individuální úplně ve všem..
    tak ještě najdu nějaký pěkný audio knihy a pro případ potřeby budu mít po ruce..

    KAREN: tvl, to je pecka! můj muž zase u prvního porodu roztahoval závěsy a šeptem mi láskyplně sděloval "ať sem může světlo" a vůbec mu nedošlo, že když je našel dvakrát zase zatažený, že to není náhoda..
    při třetím porodu zase zalepoval všechny malý světýlka.. na bednách, elektronice, všude.. měl gafu a pečlivě se tomu věnoval, protože si vzpomněl, že mi vadí světlo..
    přišlo mi to tak sladký, až jsem zapomněla na bolest na tu hodinu..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: já jsem epidural neměla a bylo to ok, ale zas si nepředstavuj, že bych jako vnímala obsah slov, spíš jsem jen poslouchala barvu hlasu ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MORGAN: Můj muž tehdy uprostřed kontrakce přišel s mírumilovným dotazem "Na kolik pečeme koláče, prosimtě?" (Předtím vytrvale strouhal jablka a dělal těsto...) To jsem myslela, že na něj mrsknu ten stůl, co byl po ruce. ,D
    ULO
    ULO --- ---
    POZITRON: já rodila bez jakýchkoli tišidel. Ale četl jen asi hodinu a půl, přišlo mi to dobre, soustředila jsem se na text a ne na sebe (a sebelitost) a muž měl pocit, že je užitečný a nekoukal pořád na mě tím divným pohledem. Pak šel vařit čaj PA a ke knížce se už nevrátil a já to nevyžadovala.
    ULO
    ULO --- ---
    KETHAMINA: mně muž četl Středověký člověk a jeho svět od Le Goffa, děsná bichle, žertoval, že můžu klidně rodit dlouho.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Ja taky ne. Muz me sral tim, ze na me furt mluvil. A ja mu v tom transu vubec nedokazala odpovedet at sakra drzi hubu. V jednom okamziku mi dokonce sahl na rameno, to jsem se vztekle ohnala :) Ale mimo druhou dobu porodni se mame velmi radi :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KETHAMINA: : ale tys mela epidural. to je podle me neco uplne jineho. kdyz nemusis resit kontrakce. kamaradka, ktera mela taky epidiral, se prej vylozene nudila, tak teda aspon pospavala, to si dovedu predstavit poslouchat mluvene slovo. kdezto pri bolestivych kontrakcich bych ja osobne nesnesla ani hudbu, natoz mluvene slovo.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KETHAMINA: nejsi exot, taky jsem poslouchala podcasty a mého muže, který chudák nevěděl co má dělat, tak z batohu vytáhl časopis a předčítal mi nějaké informace o výzbroji a taktice při druhé světové válce
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KETHAMINA: wow, to je hodně zajímavý!
    asi ztrácím představu o ideálním playlistu :D
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    YEETKA: možná jsem exot, ale mě nejvíc vyhovovali audio rozhovory (podcast), pohádky a stopy, fakta, tajemství na rozhlasu. Měla jsem připravené playlisty a i mp3 z kurzu hypnoporodu a krom zmíněného ticha i soustředění na příběh mi bylo příjemnější než melodie.
    SISTA
    SISTA --- ---
    YEETKA: Mám to podobně jako holky. Mám velmi vřelej vztah k hudbě, měla jsem k oběma porodům pečlivě nachystaný věci, co si chci případně pouštět (různý žánry) a nakonec jsem byla skoro celou dobu zavřená ve sprše a chtěla být jen sama se sebou v úplnym tichu. Ale mám hezkou vzpomínku - když malá vykoukla, PA začal potichu zvonit mobil a jako vyzvánění měla moji oblíbenkyni Aliciu Keys. To byl moment, kdy bych si už klidně při bondingu doposlechla celý album:))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    každopádně děkuji za reakce..
    kdyby vás cokoliv k tomu napadlo, budu moc ráda
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAREN:
    zatím jsem použila svůj playlist dvakrát..
    a ted nedávno si o něj jedna vyloženě psala, že jí tam sedělo několik skladeb, který by fakt chtěla mít..
    většinou pouštím něco než se žena "nalodí" a jak to houstne tak vypínám..

    mně by bývalo udělalo dobře poslouchat něco dost rytmického, ale muž pořád pouštěl vyladěný ambient, neměla jsem sílu říct, že chci nějakou afriku :D
    každopádně pro mě u prvního porodu bylo moc fajn slyšet zpěv žen, představovala jsem si, že to mají za sebou, že porodily a že to můžu zvládnout taky..
    KAREN
    KAREN --- ---
    YEETKA: Já taky nakonec - jakkoli mám vřelej vztah k hudbě a všem těm plejlistům, víšjak - u porodu překvapivě vůbec nic nepouštěla. Jinak si myslím, že univerzální list není možný vytvořit, četla jsem zkazky žen, který si prostě poslouchaly svou oblíbenou hudbu, včetně nějakýho zběsilýho rokáče a tak... Možná u někoho, kdo chce cosi poslouchat, ale nějak není až tak zorientován, si dovedu představit, že by vzal playlist svýho doprovodu... A stejně tak si dovedu představit, jak i kdovíjakej shanti vyladěnej playlist dokáže rodící ženu regulérně vysírat. ,D
    Ale budu se těšit na feedbacky žen v tvý péči, když se podělíš - třeba vystopuješ nějaký styčný plochy. .)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    YEETKA: Já taky nejraději ticho, u dvou posledních to tak bylo, u prvního mi PA pustila nějaký playlist, a i se ptala, jestli je to v pohodě nebo jestli chci něco jiného, ale s rozjetým porodem už jsem nebyla schopná přemýšlet nad hudbou, no pak v průběhu mě trochu štvalo že ten playlist jel furt dokola :) ale to jsou takové detaily
    ULO
    ULO --- ---
    YEETKA: já u porodu chtěla ticho. Měla jsem možnost hudby, ale nelákalo mě to. Možná tak nějaký déšť, aby nebyla slyšet jednotlivá slova případných hovorů a u deště mám větší pocit uvolnění. U druhého porodu si syn ve vedlejší místnost prohlížel zvukovou knížku o džungli, vždycky když ji slyším, tak si na to vzpomenu. Bylo to fajn, asi nejlepší porod.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ahoj, dávám dohromady porodní hudbu..
    kdyby měl někdo chuť to projet nebo ideálně poslechnout, budu neskutečně vděčná za zpětnou vazbu..
    jestli by vás to u porodu bralo / sralo atd.
    připadně co vám u porodu sedlo / nesedlo.. co byste bývaly zpětně chtěly.. rytmy nebo naopak ambient, ticho?

    Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/21fo0E3moLiqBpVarcpG8N?si=gJRD1Re7SC6ooA7XvFwOrg&utm_source=copy-link&dl_branch=1
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEENA: no ony rikaji bez zasahu, ale pak z nich casto vypadne, ze jim pomohli tak a tak... Akorat to jako zasah nevnimaji.

    Moc pekny pribeh, gratuluji :)
    MEI
    MEI --- ---
    NEENA: Moc gratuluju k dceři, jsi statečná žena. Velmi se mi líbí ten moment, kdy píšeš, že jsi silná a sebevědomá - že jsi překonala všechna svá přesvědčení, je v tom hloubka :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam