• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESsvětová a česká politika z pohledu zahraničních médií
    CENDA
    CENDA --- ---
    A Single, Terrifying Moment: Shots Fired, a Scuffle and Some Luck
    http://www.nytimes.com/2011/01/10/us/10reconstruct.html?pagewanted=1&partner=rss&emc=rss
    AETHER
    AETHER --- ---
    Czechs go to polls in parliamentary vote - CNN.com
    http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/05/28/czech.elections/index.html
    B_ART
    B_ART --- ---
    JESSIEATREIDES: omlovám se, měl jsem pocit, že sme tady: [ Volby 2010 ]
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Vy tři, umíte číst? Přečtěte si tedy záhlaví stránky, prosím.
    B_ART
    B_ART --- ---
    KIKA: uvědomujete si, že efekt to bude mít veškerej žádnej? mandáty se přepočítávaj na úrovni kraje, takže by vás muselo bejt několik tisíc, aby se to nějak projevilo a stejně by pak chyběly vaše hlasy ve vašich domovskejch krajích, takže se to vyrovná.. snad akorát, že naserete pár místňáků, ale nejsem si jistej, jestli vás budou brát vážně..
    DIOD
    DIOD --- ---
    KIKA: No toje zase prvotřídní hnůj
    KIKA
    KIKA --- ---
    B_ART
    B_ART --- ---
    MOLLY: zkus to tady: [ Volby 2010 ] ale myslim, že zrovna tenhle link už tam proběh...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    JESSIEATREIDES: sorry jsem slepá... ale moc jsem to nečetla, protože pod heslem "politika" mi nejrelevantněji vylezla jediná tahle diskuse, tak jsem předpokládala, že se i tohle tady objeví (vždyť i tam se počítá s tiskem...) ale pardon...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MOLLY: přečti si prosím název klubu: světová a česká politika z pohledu zahraničních médií
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    Zajímavé, zrovna tady jsem čekala, že tu něco o tom najdu... tak sem aspoň dávám link http://www.zmenpolitiku.cz
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Financial Times: Posturing Klaus

    Vaclav Klaus has taken his provocative brand of self-serving contrarianism too far. The Czech president’s obstruction of the Lisbon treaty has nothing to do with preserving freedom. His increasingly erratic views can hardly outweigh those of the Czech government, parliament and people, not to mention those of the 26 other European Union member states that have ratified the treaty – some of which have raised significant difficulties along the way. He is about posturing, not judgment.

    This is a man who likens the schemes of the EU to Soviet totalitarianism, yet maintains a close friendship with that paladin of liberty, Vladimir Putin.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JESSIEATREIDES: (nestává se to často, ale) v tomto s tebou plně souhlasím...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Tady není prostor na sáhodlouhé flejmy na téma Klaus vs. parlament nebo ratifikační proces, natož na téma Hájek, s tím se prosím přesuňte do Debat.

    Mě jako občana této země pobuřuje, když občané cizí země žádají odvolání hlavy českého státu, aniž by k tomu měli důvod opravdu velkého kalibru (hrubé porušování lidských práv, akty vojenské a politické agrese vůči jiným státům, těžký zločin spáchaný hlavou státu a podobně). A nakonec dělají špatnou službu i samotné lisabonské smlouvě a důvěře v Unii jako takovou.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LONESTAR: Co tvrdí Jakl, je mi tak nějak jedno. Těžší kalibr už je jen Hájek. A navíc nevím, proč Klaus, když mu tolik jde o naše blaho, neprovedl celý ratifikační proces sám. Proč to probůh svěřoval nějakému knížeti, o němž si stejně myslí, že je to debil, a je mu líto, že po něm se náměstí nejmenuje? Když se tak moc bál, že nám sudeťáci seberou to, co jsme si spravedlivě nakradli, proč tím pověřoval nějakého zeleného Bursíka? Globálního oteplovače! Ó, hrůzo! Nebo nedej bože Topolánka! Vždyť ten mu ve straně udělal takový binec, že se musel teatrálně vzdát postu čestného předsedy. A takovouhle sebranku náš odpovědný a o blaho lidu pečující prezident pověřil dojednáváním mezinárodní smlouvy.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LONESTAR: Bohužel já si pod hrozbou představuji tanky na hranicích, nikoli žvanění pitomce Sarkozyho. A protest proti jakékoli smlouvě a čemukoli jinému považuji za zcela legitimní, ovšem pouze za předpokladu, že je relevantní a je podán v době, v níž podán být má. V neposlední řadě též považuji v parlamentní demokracii parlament za instituci důležitější než úřad prezidenta. A dále mi přijde podivné, pověřím-li někoho, aby udělal nějaký úkon, a následně se rozhodnu tento úkon blokovat. Tyto celkem jednoduché věci opakuji už asi po milionté a zvolna mě to přestává bavit.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEF_K: K nejdůležitějším mezinárodním smlouvám patří tzv. Vídeňská úmluva o smluvním právu. Byla sjednána ve Vídni dne 23. května 1969 po dvacetileté kodifikační práci. Úmluva vstoupila v platnost dne 27. ledna 1980, pro Československo vstoupila v platnost dne 28. srpna 1987. Oficiální český překlad Úmluvy byl vyhlášen pod č. 15/1988 Sb. (zdroj Wikipedie).
    Domnívám se, že tento dokument má svou váhu. Každé slovo v ní, každý článek je napsán tak, aby jejich význam byl chápán jednoznačně. Ostatně přečtěte si ji sami, v porovnání s Lisabonskou smlouvou je kraťoučká – pouhých 85 článků a jedna příloha na 28 (dvacetiosmi) stránkách.

    http://smsjm.vse.cz/wp-content/uploads/2008/10/mp5.pdf

    K nahlédnutí doporučuji zvláště oddíl 2 – Neplatnost smluv, zejména článek č. 51 - Donucení zástupce státu, kde se píše: Souhlas státu s tím, že bude vázán smlouvou, jehož bylo dosaženo donucením zástupce státu činy nebo hrozbami, je bez jakéhokoliv právního účinku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam