• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WTENBROUCKNebe, Peklo, Země, Ráj - dokumentární film o pohledu na bolest, který neulpívá na povrchu
    LOBREGURA
    LOBREGURA --- ---
    Ne zcela optimální zde značí, že pan Čálek sice pěkně ukázal, jak to vypadá na parkuru a u dominy v baráku a že Ty máš doma, stejně jako mnoho jiných, krabici s úchylnostma, ale myslím, na některé jiné věci se mohl objektiv zaměřovat více než na vodní příkop (ne že bych se u toho dobře nebavila, to neříkám). Třeba škoda, že nebylo více záběrů na Altairovu ženu, když s ním probíhala překážky :-) byla z toho tak krásně nadšená! :-) Úplně jí svítily oči!
    Ale to je jen můj dojem a já nejsem žádný filmový odborník ani dokumentarista.
    Jinak jen chválím :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LOBREGURA: co znamena ne zcela optimalni?
    LOBREGURA
    LOBREGURA --- ---
    Docela dobré :-) Docela dost dobré!
    Dokumentárně sice ne zcela optimální, ale to snad ani nikdo nečekal :-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CASSI_DELATEX
    CASSI_DELATEX --- ---
    TANAIS: uz do toho dal nebudu rochnit, stejne je to o nicem
    CASSI_DELATEX
    CASSI_DELATEX --- ---
    TANAIS: ne skutecne, Calek nenatocil dokument ale hranej film, to jsem chtela rict, nemam v zasade nic proti nikomu kdo v tom ucinkoval. Nektere lidi ani neznam. Kazdopadne vim ze ty skutecnosti tam uvedene tykajici se mych aktivit nejsou realne a byly zverejneny bez meho souhlasu a akteru, jinymi slovy bylo to cele nahrane. Takze nevim proc bych mela verit tomu zbytku, predpokladam ze ten clovek manipuloval se vsemi.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CASSI_DELATEX: no... já samozřejmě nevím to, co víš Ty, ale to, co teď píšeš, mi přijde trochu v rozporu Tvým předchozím vyjádřením "(akteri nic osobniho)".
    Nebo to možná jen tak vyzní. Mně osobně nesedí moc způsob vyjadřování ve stylu "já vím víc než ostatní". Ale čas od času se toho asi dopouštíme skoro každej. Tvůj názor ale respektuju.
    CASSI_DELATEX
    CASSI_DELATEX --- ---
    TANAIS: nevim, pokud se jedna o dokument ktery resi nejaky obecny problem, pochopitelne exhibicionismus tam figuruje, ale majoritne jde o reseni toho problem. Zde vsak myslim ze vse vcetne ex je jaksi prehnane, je to mozna i proto ze s nekterymi lidmi jsem mela tu cest, a tim padem vidim to co jini nevidi. V urcitych okamzicich jen proto aby se svysila atraktivita filmu prestava byt film dokumentem a zacina byt bachorkou na dobrou noc. Neni se co divit, kdyz dokument delaji lidi co pro ne lez je dennim chlebem. Pokud bychom se dohodli na tom ze to dokument neni, protoze neukazuje pravdu, pak uz je to uplne o nicem. Proste je to to nejhorsi co jsem kdy o bdsm/fetish mohla videt. To uz ty slovenske vykriky do tmy o FGP v brne alespon opravdove informuji o nasi uchylce. To ze to melo nejake skoro pozitvni ohlasy v mediich je jen proto ze nikdo nic takove predtim u nas nedelal. To je tak vse.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CASSI_DELATEX: nevím, jestli se dokument tohoto typu vůbec obejde bez "exhibicionismu". Když vezmeš dokumenty Třeštíkový, kterou považuju za Dokumentaristku s velkým D, tak samozřejmě, že v jejích filmech lidi "exhibujou". Každá zpověď o intimních věcech je v podstatě exhibice. Ale v tom je to umění režiséra takovýho dokumentu zajít v takový intimní zpovědi až za ten exhibicionismus.
    CASSI_DELATEX
    CASSI_DELATEX --- ---
    BRUNN 20:38:42 31.1.2011: ses moc velkej optimista :)) v jednom >>jinem filmu<< se rika ze optimistu jsou plne hrbitovy
    CASSI_DELATEX
    CASSI_DELATEX --- ---
    kdyz odhlednu od toho ze bezohledni tvurci filmu, naprosto ignorujic sve okoli, bezostysne a bez skrupuli ,pravdepodobne ublizili a jeste ublizi nekterym jedincum okolo kterych "prosli", mam k tomu jedinou vec,

    tenhle film je z meho pohledu exhibicionisticka sracka (akteri nic osobniho), ktera lidem co o tom nemaj ani paru naprosto nic nerekne, spise zesmesni pozitivne orientovane jedince.

    Mozna nejsem az tak uchylna, mozna ze jsem staromodni konzerva, ale kdyz jsem to shledla, rekla jsem jen "Boze!" a dlouze kroutila hlavou. Vubec jsem nepochopila o co v tom filmu komu slo.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BRUNN: já se moc na intimní věci neptám, pokud na to přímo nepřijde řeč... a už vůbec ne lidí, který neznám, ale jasně, tohle má každej jinak :)
    BRUNN
    BRUNN --- ---
    TANAIS: já si myslím, že každý, kdo chce opravdu vědět víc, může najít Fro nebo třeba Torma, a víc se dozvědět... mluvím z vlastní zkušenosti :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FRONEMA: já myslím, že je téměř nemožný v jednom dokumentu vysvětlit aspekty tolika vztahů najednou. Zvláště takhle složitých. Nehledě na to, že všem se to stejně vysvětlit nedá. Chvíli mi trvalo, než jsem si sama pro sebe uměla říct, co mi ve filmu chybí.

    Já myslím, že je fajn, že z vás ten film neudělal šašky. To, že v zásadě nic moc neřekl, je věc druhá. Ale svým způsobem byl docela lidskej.

    Klidně to můžeme zkusit, udělat nějakej rozhovor. Pokud budou chtít i ostatní. Akorát bych na to pak potřebovala nějakej čas si to pořádně připravit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja bych pro byla, me je lito ze je to tak malo vysvetlujici
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FRONEMA: ... to by asi chtělo face to face se všema dohromady, ať můžete na sebe reagovat, včetně vašich partnerů. Ideálně rovnou natočit na kameru a pak to přepsat i s komentářem k tomu, jak na sebe reagujete, jak se tváříte a tak dál. Ne, že by to bylo nerealizovatelný. Ale zas tak jednoduchý to asi nebude. Otázkou je, jestli by se vám do toho všem vůbec chtělo.

    A druhou otázkou je kam to pověsit. Žádný z mocných médií mi bohužel neříká "pane" :) Leda se to pak pokusit šířit svépomocí, ale otázkou je, jestli pak má smysl vynaložená námaha.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TANAIS: udelej s nama rozhovor o dalsich informacich k tomu recenemu a nekde to vyves.... :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    jinak - Torm samozřejmě JE chlípník
    pač jak jinak by mi moh bejt sympatickej? )
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LITTLELI: to ani tak ne; nicméně to je to, co jsem se nedávno pokusila někomu vysvětlit, že ten film pro běžnou populaci není východiskem, není odpovědí. Že si z toho normální vanilka vezme tak akorát prt. To, že existujou úchylové, ví dnes kde kdo. Ten film to jen potvrzuje. Když to vezmu do důsledků, katdej řeší kromě svých neřestí normální věci. Nejen bdsm pozitivní. Mně v tom filmu chybí odpověď na otázky "proč" a "jak". Proč o tom ti lidé ve filmu mluví a co mi chtějí říct. Jak fungují jejich vtzahy? To je myslím něco, na co tam odpověď příliš nezazněla a co "běžnou" populaci zajímá hodně. Kromě toho, že se dovídáme, že Fro miluje dva muže a že Terezie musí mít vedle sebe silnýho chlapa, nevíme, jak to vnímají jejich partneři. Co znamená, že Fro s Jakubem "chodí"? A jak je s tím srovnanej Jakub? Ono to trochu vyznělo, jakože neměl na vybranou, že se s tim smířit musel. Tím, že většině věcí ve filmu "jen" příhlíží, to vypadá, jako by se ho nikdo na nic neptal. Kdybych jí neznala, tak bych si možná na základě tohodle filmu myslela, že "holka neví, co chce". Mimochodem, dlouho jsem se ani nebyla schopna zorientovat v tom, kdo je ten chlápek, který o Terezii mluví. Je to její táta? Přítel? Jak se to, že otevřeně Terezie mluví o svém soukromí, kloubí s její prací? Kdo si trochu čuchl k politice, ví, že tyhle věci - soukromí a politka - byť na komunální úrovni - slučitelné dost dobře nejsou nejsou, ale tady v tom filmu to vyplývá, že je a že to nemá vliv na nic. Ani u Michala se nedozvím, co vlastně znamená jeho potřeba v jeho vztahu. Baví ho manipulace. Co to znamená? S kým manipuluje? Chce být manipulován? Jak se to promítá do jeho "normálního" života?

    U Fro mi tam chybí spousta věcí a to mám pocit, že tam ona nejvíc mluví o svém vnitřku, o snech, o tom, co si představovala, když byla malá. Vážně tohle všechno dělá proto, že chce zkust všechno? Tahle odpověď tam asi dvakrát zazní. Že chce v životě zkusit všechno. To znamená, že prostě jen chce zkusit žít ve vztahu se dvěma muži? A přesně, jak upozorńuje článek - Terezie sice přísně odděluje sm a normální život, ale zároveň chodila na tetování, neboť jí fyzická bolest pomáhala překonávat bolest psychickou... Tak kde je ta hranice?

    Myslím, že tyhle odpovědi můžou chybět "normálnímu" člověku, který se na film podívá a chce se dozvědět víc, než že existuje Hell, kde se lidi věšej na háky a že to skutečně někteří lidi dělaj doopravdy.

    Myslím, že méně nic neříkajících uměleckých záběrů a více pobytu pod povrchem by filmu neškodilo :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MILKOV: pekny ale teda "Další mladá dáma zase miluje latex, elektrostimulace, dva muže najednou " z zasade je ta veta konstruovana korentne, ale ti dva muzi najednou nezni tak, jak o tom mluvim ve filmu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam