• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEAlfred ve dvoře & Nová síť
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    [ MONEY TRANSFORMANCE / divadlo / 3.4.2009 / CR - Praha - Alfred ve dvoře - scéna pro nové divadlo / stage for new theatre ] + skupinám po pěti a více lidech poskytujeme na toto představení zvýhodněné vstupné – jeden lístek za 60 Kč
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    http://www.zaceskokulturni.cz/

    vivat jaro, je to tu znova, jen ještě o něco brutálnější:

    Ministerstvo kultury likviduje doma živé umění a přitom pořádá mezinárodní konferenci Fórum pro kreativní Evropu! Částku pro granty na kulturní aktivity letos snížilo o 35 %. Bezdůvodně a nepochopitelně, protože celkový rozpočet ministerstva kultury se snížil o necelých 6 %.
    Proto protestujeme ve středu 25. března od 18:00 před Českým muzeem hudby (Karmelitská 2, Praha 1), kde bude tou dobou probíhat slavnostní zahájení konference Fórum pro kreativní Evropu. Desítky představitelů významných kulturních institucí se už svým podpisem připojily k dopisu účastníkům evropského Fóra (viz příloha). Připojte se i Vy svou účastí na středečním shromáždění!
    Za RevolveR Revui Terezie Pokorná a Edita Beníšková


    jinak tu shromažďuju reakce médií .. kdybyste věděli o dalších - prosím sem do diskuse, nebo do pošty
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    HIRU: tak Emily je dnes a zítra



    Představení EMILY komunikuje převážně zvukem. Kompozice z útržků skladeb, šumů a hluků vzniká přímo na jevišti a tvoří pak spolu s pohybem a projekcí jeden celek. Zazní v něm básně Emily Dickinson i texty lidí, kteří se samoty bojí a prostřednictvím internetu někoho nebo něco hledají. Autentické texty blogů a inzerátů vnímáme jako silné výpovědí o dnešních lidech a jejich existenciální úzkosti.

    Představení bylo inspirováno životem a poezií Emily Dickinson, ženy která se rozhodla žít mimo společnost a uzavřít se ve světě svého psaní.
    Druhým inspiračním zdrojem byl internet, jako novodobá encyklopedie lidské osamělosti. Kde byla dříve přijímána samota jako výzva ke kontemplaci, nebo jako možnost sebepřekročení, rozmělňuje ji dnes internetová komunikace do řady malých izolovaných momentů. Namísto vzdorování faktu samoty nacházíme jeho popírání a unikání v řadě nových identit, vytvářených podle momentální potřeby.

    EMILY // hlubiny a barvy samoty // ČT 12 / PÁ 13 března / 20h

    HANDA GOTE research and development je konceptuální postdramatické divadlo, mísící ve svém instrumentáři zvukové instalace, pohybové a taneční divadlo, živou hudbu, výtvarné divadlo a technologie. Jejich tvorba je ovlivněna minimalismem, východní filosofií i hnutím DO IT YOURSELF. Mísí v sobě české kutilství, recyklaci objektů i technologií i inspiraci japonskými estetickými kategoriemi SABI a MONO NO AWARE. Trademarkem jejich práce je alternativní práce se samotným prostorem, kde pomocí různých předmětů běžného užití a samotné divadelní techniky vytváří svébytnou verzi scenografie. Inspirace tvůrců se často nalézá za hranicemi divadla a vede až do světa vědy a techniky. Dokumentární aspekt představení bývá často východiskem pro kontemplativní jevištní obrazy. Skupina vznikla v roce 2005. Handa Gote je japonský výraz pro pájku.

    http://handagote.com, http://myspace.com/handagote

    + je nějakej poinventurovej odliv diváků,tak máme akci: pro známý a přátele za 50 - napište do pošty, dám vás na list
    HIRU
    HIRU --- ---
    SEVERINE:
    videla som styri predstavenia a dve boli vyborne (100 wounded tears a Emily) a dve podla mna slabe (Hidden landscape a Kazdodennosti)..
    100 tears a Emily boli (kazde uplne inym sposobom) dost vyrazne - Emily je taka stelesnena lahkost/radost zo zivota a 100 tears je zas prekvapivo neunavne a zaujimave (aj vykony skvele) - dokonca aj Kascakova hudba, ktorej som sa trochu obavala sedi imho dobre.
    No a kritizovat moc nechcem, ale tie ostatne dve boli velmi rozpacite...
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Byla jsem zatim jen na Neuplnym snu a bylo to vynikajici!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Zatím sem slyšela chválu pět - ze všech stran - ma 1000 wounded tears z Ponce .. jinak nevím.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Tak co, viděli ste něco z Malý inventury? Bylo to úžasný / celkem dobrý / hnusný / nechutně normální? Povídejte!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak dneska začínááááme (a v neděli končíme): http://malainventura.cz/
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SUOTAM: režisér se od toho distancoval? jako proč?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SEVERINE: uvidime no..mame trochu problem se sejit,protoze kazdej dela nekde jinde a reziser se od toho nak distancoval,takze nikdo nevi ak to bude pokracovat
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SUOTAM: a s tou Šárkou se domluvit nedá? si myslim - ze svý pozice "no decision maker"a, že byste se tam jěště klidně někam do června nebo května vešli ..
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SEVERINE: no hrali sme to trikrat pred pul rokem, ted jednou a mozna zas za pul roku... planuju to vzit v zari na freeze fest
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SUOTAM: jj, jsou prima, sem ráda, že sem je viděla .. uvidím jak mi to vyjde o MI .. a proč už by se neměly hrát? pravda, v programu do června je v Alfredu nevidím, ale tu by to snad mělo být všechno o dohodě se Šárkou .. a mohlo by se to hrát i jinde než tu .. nebo ne?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tramtadadáááá

    Konkurs na pozici PUBLIC RELATIONS - DIVÁCI

    Motus o.s. - produkce divadla Alfred ve dvoře vyhlašuje konkurs na samostatnou pozici PUBLIC RELATIONS - DIVÁCI

    Co požadujeme ?
    * Přednostně vzdělání humanitního zaměření
    * Perfektní znalost českého jazyka a schopnost redakce textů
    * Spolehlivost, flexibilitu, výborné komunikační i organizační dovednosti
    * Znalost práce na PC (MS Office)
    * Aktivní znalost AJ ( znalost dalšího světového jazyka vítána )
    * Zkušenosti copy writera nebo praxe na obdobné pozici výhodou

    Kdo jsme a co nabízíme?
    Motus o.s. je neprofitní nezávislá organizace založená mladými umělci, producenty a promotéry se záměrem podporovat a propagovat nové umělecké práce a projekty. Již 7 let úspěšně prosazujeme změny, rozvoj a porozumění současným uměleckým trendům v českém prostředí. Naše poslání kombinuje performance, produkci, vzdělávání, a poradenský servis. Více informací na http://www.alfredvedvore.cz

    Nabízíme:
    * Práci na plný úvazek
    * Tvůrčí, nonkonformní pracovní prostředí
    * Možnost podílet se na aktivitě s rozvojovým přínosem v oblasti kultury
    * Kontakt se zajímavými lidmi


    Doba nástupu: Částečně od dubna 2009, na plný úvazek od června 2009.

    Přihlášky a CV posílejte do 25.2. 2009 na e-mail: divadlo@alfredvedvore.cz, bližší informace Helena Jura na GSM: 732 874 748 nebo na tel.: 233 382 433 (nebo do pošty id severine)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    prijdte 27. na kazdodennosti. to je docela zajimavy a hraje se to tak dvakrat do roka... jestli se to teda vubec jeste nekdy hrat bude:)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    JOLA: jinak večírek (a guest centrum a sbal ho/ji/to!) bude v NoDu .. je to tam nějak nově zrekonstruovaný (jojo, dám to na web, už brzo, určitě ,o) ) .. paní z Joe se ukázala jako dost obludně nesriózní hajzlině
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    byly by ještě nějaký tipy na který předstávka MI 09 jít, nebo ne a proč, viděli ste něco z toho?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    snad tu: http://www.malainventura.cz/index.php?page=festivalovy-vecirek .. jinak Joe majitelka zdá se neseriózo - byla nějaká ústní domluva a teď ji paní zasklívá, a chce nedomluvený děngy .. tak je i možný, že to bude jinde .. ale čas zůstane, taxi ho rezervuj, jo?
    JOLA
    JOLA --- ---
    večírek kdy a kde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam