• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SANTROCHDream Theater
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Taky mi v hlavě zní refrén z "Build me up break me down". A moc rád poslouchám tu pasáž z "Breaking all illusions", kde se to celé zklidní. Ale co mě trochu mrzí, jsou ty dvě nevýrazné, pomalé. Zatím jsem si k nim cestu nenašel.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    LORD_WANG: asi tak
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    Lost Not Forgotten, zatim jedina ktera mi zni v hlave, kdyz neposloucham.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    moje (prozatím) oblíbené: Breaking All Illusions a Bridges In The Sky
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    Nakonec taky přiznávám, že čím víc to poslouchám tím víc se mi to líbí. Mezi moje favority patří "Lost Not Forgotten", "Outcry" a "Breaking All Illusions".
    GENERALLZ: Tento názor nesdílím, ale pokud ti to tak vyhovuje,tak je to fajn :-). Já spokojenej nejsem ani s bubeníkem ani se směrem, kterým se vydali.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    TRISTIS: takže, po dvou dnech poslechu při práci jsou moje pocity z alba veskrze pozitivní. Portnoy vůbec nechybí, Mangini bubnuje opravdu dobře. Jen samozřejmě není tam vidět prakticky žádný posun, pořád jedou v dobře zajetých kolejích.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Mě zatím z nového alba chytlo Outcry a Breaking the Illusions. Jsou poměrně pestré a zábavné :). Co se líbí vám?
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    IRAVEN: Ano. Ja povazuji za nejlepsi album Scenes from a Memory , prave kvuli pribehu a uzasne celistvemu a velkolepemu dilu, za nejlepsi skladbu Octavarium (tu jsem poustel babicce v aute a tvrdila, ze se ji to libilo ;). Nejnaslaplejsi (nejtvrdsi) pisen je podle me chuti Panic Attack.

    Ale vsechny alba pocinaje SfaM dale (SDoIT, ToT, O a BCaSL) s vyjimkou SCh jsou naprosto super. Ze Systematic Chaos se mi libi jen nektere.

    Koncepcnost DT je bonus, ktery cloveka v nadseni nad hudbou nadnesl jeste o kousek vys. Napojeni alb, Twelve-step Suite, kterou bohuzel nazivo nikdy neuslysim, ruzne typy konceptu alb SfaM, SDoIT a O... skoda mluvit, kdyz ted posloucham DToE a chytam se kazde malickosti, abych byl nadseny aspon trochu....
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    Souhlasím s vámi, pánové. Kde jsou časy 6 Degrees, kdy to album drželo pěkně pohromadě a za cenu určité "monotematičnosti" se člověk mohl zaposlouchat do příběhu. U toho nového si ještě musím pořádně projet texty, zatím si ještě nepamatuji ani všechny skladby (podle názvu). Jinak zatím se mi kromě 6 Degrees nejvíc líbí Count of Tuscany. To vydržel poslouchat dokonce i můj táta a to je co říct :).
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    TRISTIS: ja ho videl nazivo na Male Skale a byt udelal botu v Count of Tuscany, kde na nekolik taktu uplne vypadl (ale dost mozna ho k tomu strhl Myung, ktery vypadl taky), libil se mi, ale zdalo se mi, ze to bud jeste nema dost v krvi, nebo je problem v tom, ze to nejsou jeho party, ale portnoyovy a v pripade On the Back of Angels dokonce Petrucciho ci koho. Ale sleduju ho dyl, driv jsem bastil Extreme a Steva Vaie a posledni dobou me bere Annihilator, a to zejmena prave manginiovska era (album Metal). Mam ho rad, ale Portnoy je imho daleko daleko invencnejsi.
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    ENDRUE: Souhlasím s Lordem Wangem,taky necejtim tu celistvost kapely. Jinak pokud je pravda, že Mangini přišel k hotovýmu, pak souhlasím , že ještě může ukázat co v něm je. Zatím mě nepřesvědčil ani na albu, ani na videích z youtubu, který jako bubeník sleduju.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ENDRUE: v poradku, ja ti to rozhodne neberu, jenom me to proste neprijde, coz ale nic neznamena ;)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    LORD_WANG: nevim, proste mi to tak prijde a cejtim to tak
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ENDRUE: ze by vic fungovali jako kapela se mi prave nezda, jinak ano
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    TRISTIS: dremtheaterovska hudba je z toho slyset hodne a nemyslim si, ze by byl mangini nejaka chaba nahrazka, to je Pan bubenik a rozhodne umi
    prave se mi libi vic, jak si kazdej nehraje jen pro sebe, ale ze vic funguji jako kapela. taky se mi zda, ze oproti deskam s portnoyem je myung slyset daleko vic
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ENDRUE: aha tak to jsem nevedel (o manginim) a je to tedy velke minus, protoze to na tom je imho znat.
    ano, jordan je uzasnej, ale tady uz to fakt trochu prehani
    moc naslapnuty mi to prave bohuzel neprijde.

    TRISTIS: diky :) taky s tebou naprosto souhlasim
    minneman by se mi taky libil, jestli vic, nez mangini uz se asi nedozvim (a za vseho nejvic jsem si pral donatiho, protoze ho sleduju uz dyl a je fakt neuveritelnej), ale mangini je imho fajn. problem je imho to, ze je, imho sice ne slaba, ale porad nahrazka. coz by byl imho kdokoliv.
    MP 4ever!!! chjop :(
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    LORD_WANG: sem rad, ze nejsem jedinej, kdo ma k tomu vyhrady.

    tak mangini si ty party sam nevymejslel, ten prisel k hotovemu - petrucci mu pustil nahravku z nejakyho SW a on to prej do puntiku presne zahral. tesim se, az se do vyrobniho porcesu taky zapoji, bude to urcite jina chemie a bici budou mit jinej zvuk
    presne - rudes by ten ipad moh zahodit, sice je husty, co na tom dela, ale v jejich hudbe mi to vadi
    u tohodle alba se mi prave zda, ze labrie zpiva lepe
    bez portnoye je to jiny, ale naslapnuty to je
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    LORD_WANG: Maximálně s tebou souhlasím!

    - Mangini je fakt chabá náhražka a já osobně bych tam radši uvítal Minnemana
    - na LaBrieho jsem si zvyknu a už ho několik let ignoruju, takže ten mi do kritiky nespadá
    -riffy jsou fajn, bohužel jen samy o sobě, když poslouchám starší alba tak tam riffy krásně souzní s hudbou, u DTOE mi to "souznění" velmi chybí
    - máš pravdu, že to je spíš krok vedle než kupředu, ačkoliv ta úporná snaha inovovat a kombinovat z toho sálá
    - přijde mi to jako nedreamtheaterovské album, splácanec samostatných melodii s rytmickým doprovodem (a že by Myungovi nechali prostor to jim taky nejde), možná, že Portnoy, díky tomu, že měl všechno pod palcem to dokázal slepit tak, aby to k něčemu bylo.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ENDRUE: s timhle souhlasim ;)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    TRISTIS: zklamani. muj vlastni soukromy nazor, ktery nikomu necpu:

    - mangini je super, ale jeho drumming neni ani tak pestrej, napaditej a vyraznej jako portnoyuv, ani nema tak dobry zvuk
    - prijde mi, ze pri kompozicich dali prednost riffum, napadum a vychytavkam pred citem a celkem. mnozi jim to vycitaji uz dlouho, moji osobni hranici unosnosti to prekrocilo az u DTOE (Dramatic turn of events - toto nove album)
    - specialni elektro- a dalsi efekty si imho opravdu mohli odpustit
    - zabte uz nekdo toho LaBrieho! ;) Vazne: LaBrie je imho dost chabej zpevak bez ruznych zpevovych vyrazu, me neprijemnou barvou hlasu, bez emoci a s mizernou intonaci pri live koncertech (a to nemluvim o jeho vizualnim projevu, uaaa). nebejt DT instrumentalne a muzikalne tak dokonali, nemohl bych je kvuli LaBriemu poslouchat vubec.
    - celkove mi album DTOE prijde oproti prerdchozim slabe, nekonzistentni, moc popove a moc novatorske, tedy snazici se o krok kupredu, ale imho spatnym smerem. a jak jsem jiz psal, postrada silne kompozicni celky v neklasickych aranzich, jak bylo u DT vzdy zvykem.
    - nevim, jak moc zasadni tento faktor ve skutecnosti pri tvorbe materialu byl, ale imho celemu DT citelne chybi Portnoyovy "koule"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam