• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Která ludra mi v noci na dnešek! polámala a ožrala a sedrala kůru na mladé jabloni (asi 8 let) a na OŘEŠÁKU????????? Větve přibližně ve výšce 170 cm nad zemí. Zhruba uprostřed poměrně rozlehlého sadu.......................
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nevite někdo, o někom, kdo by měl vycpanou vránu? Rád bych nadělil pod stromeček.
    Díky :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo tip na overenho cloveka, ktery vykupuje parozi a trofeje?

    Diky!
    VALOR
    VALOR --- ---
    Dobrý den, věděli by jste někdo o možnosti s kým se v Praze domluvit na pravidelném odběru žeber z divočáka? Odebíral bych cca 5kg 3x rocně.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Zdravím. Chtěla bych se zeptat jak je to v dnešní době s vakcinací volně žijících lišek proti vzteklině. Hlavně mne zajímá pokud se liška zdržuje v těsné blízkosti rodinných domů. A jak moc jsou případně ty návnady s vakcínou nebezpečné pro další zvířata, hlavně kočky a psy. Děkuji.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    CORNELA: No co si budeme povídat, Hrabal někde ty náměty na ty postavy a situace brát musel :-D. Bohužel za současný negativní obraz myslivců ve společnosti, můžeme pouze my myslivci. Věřím, že se to časem zlepší.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    CORNELA: No tak to bude nejspíš ten případ z mojí poslední věty. Myslivost obecně znamená hospodařit, starat se o zvěř, pomáhat jí a samozřejmě i lovit - což je forma starání se, jakkoliv se to někomu může zdát nevhodné spojení. Je to krásná tradice sahající několik stovek let dozadu (je na seznamu nehmotného kulturního dědictví) a důležitou součástí myslivosti je samozřejmě úcta ke zvěři. Toto co posíláš je smutný příklad toho jak by to nemělo být. Pokud je ten pozemek soukromý a majitel si nepřeje aby byl zahrnut mezi honební, tak ho rozhodně může na žádost nechat vyjmout. Což se podle mého činí na příslušném orgánu státní správy myslivosti (podle toho kde je ten pozemek: příslušný obecní úřad, krajský úřad popř. magistrát hl. m. Prahy). Zároveň bych to dal na vědomí OMS (https://www.cmmj.cz/okresni-myslivecke-spolky/) a ty by měli dát kontakt na předsedu toho konkrétního spolku. Jak jsem psal v první příspěvku, tak za pronájem honebního pozemku se platí, takže si majitel rovnou může nechat zaplatit, mělo by jít i zpětně (měla by se aplikovat obecná promlčecí lhůta 3 roky).
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CORNELA: o tu náhradu škody ale musíš požádat.

    Ohledně toho, jestli je ten pozemek honební nebo ne - zeptej se těch myslivců. Podle zákona, pokud je tvůj pozemek honební, tak jsi členem honebního společenstva (ano, i když o tom nevíš a nejsi myslivec), a honební společenstvo je povinno členovi vydat seznam členů. Takže pokud je tvůj pozemek honební, tak ti to v podstatě takto musí písemně potvrdit.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CORNELA: Jak už bylo napsáno, tak pokud je to honební pozemek, tak se na něm lovit může. Nemusí to přitom nutně být pozemek člena honebního společenstva - pokud je pozemek součástí honitby, tak zůstává součástí honitby i při prodeji jiné osobě a honební společenstvo tam stále je oprávněn vykonávat myslivost (a také povinno tam vykonávat myslivost - například nese odpovědnost za škody, které tam zvěř způsobí).

    Je to poměrně častý zdroj konfliktů mezi myslivci a majiteli pozemků, kdy dochází k nedorozumění - majitel pozemku zírá, že mu myslivci chodí po pozemku, protože neví, že dokud je pozemek součástí honitby, tak myslivci stále nesou odpovědnost za výkon myslivosti, včetně příslušných oprávnění a povinností.

    Doporučuji to honební společenstvo kontaktovat a zkusit to vyřešit nějak rozumně, jako že ti třeba příště řeknou, kdy tam ta naháňka bude, a domluvíte se, že tam koně tehdy nebudou.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    CORNELA: Ahoj. Naháňka, což je společná forma lovu při které se loví černá zvěř, může probíhat jen na pozemcích jež jsou zahrnuty do výměry příslušné honitby. Honební pozemky se buď pronajímají (od soukr., lesů ČR), nebo jsou to např. pozemky členů mysliveckého spolku. Pozor nevylučuje se, že honební pozemek nemůže být pronajat například koňákovi pro pastvu. Honební pozemek znamená, že na tom konkrétním území může být vykonáváno právo lovit zvěř. Pokud je to soukromý pozemek, který nespadá do výměry honitby, tak tam myslivec běhat nemůže a nemůže tam samozřejmě střílet. Jestli někdo střílel ve výběhu kde byly koně, tak je to prostě kokot. O naháňce se ví vždy dopředu, takže se např. rozváží cedule, že probíhá společný lov a je omezen vstup do lesa a stejně tak se dá domluvit s koňákem, že vypustí koně o pár hodin později.
    Té druhé otázce moc nerozumím. Jakože myslivci udělali jednu leč a střelilo se jedno prase a to prase nechali na místě (výlož) a šli na další leč? Podle mě divné, ale asi by se stát mohlo, pro to prase patrně někdo dojel vzápětí. Jestli to nebylo ofiko místo kde bylo zakončení leče tak mě napadá, že jim prase spadlo z auta, jinak nevím jak by se dostalo mezi domy 🤷‍♂️. Každopádně všude jsou debilové, i mezi myslivci.
    TSOH
    TSOH --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    Nové úlovky lovce českých posedů. Nechte se uhranout géniem myslivecké tvořivosti - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/foto/foto-posedy-jak-je-urcite-neznate-nechte-se-uhranout-geniem/r~682eb12a30dd11ec8a900cc47ab5f122/
    KROJC
    KROJC --- ---
    Na soutoku potoků Bystříce a Veseřice jsem našoulal norka. Je na pstruhový vodě. Zničí letošní střevla a piskoře. Lovu Zdar.
    TSOH
    TSOH --- ---
    150850455-3708496375852224-7673749775192610154-o
    150623259-3708496419185553-7717940951534844425-o
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Já bych teda ze svý zkušenosti, a aby to nestálo balík (nebudu doporučovat dělo za 15 litrů), šel do BUNATY Bunaty One Full HD nebo Bunaty mini Full HD. Menu češtině, pochopitelný i pro blbce (ověřeno mnou:-).
    Ale nebyl by problém se domluvit a půjčím.

    KROJC
    KROJC --- ---
    To bude liška. Mrkni na stopy ve sněhu.
    POPEY
    POPEY --- ---
    TSOH:
    o vikendu az budu na chate tak ji udelam.
    Kazdopadne byla cerstve vykopana a to zviratko bylo tak chytry ze si tam dalo i kus kury, tak aby tam tolik nefoukalo :-)))
    TSOH
    TSOH --- ---
    POPEY: Máš foto té nory? Podle nory by se také mohlo zjistit jaké zvíře tam žije..
    POPEY
    POPEY --- ---
    mel bych dotaz ohledne fotopasti.
    na chate mame noru a dali jsme tam i naky zbytky a do druheho dne zmizeli.
    radi bychom zjistili co tam zije za zviratko.
    Chceme koupit fotopast a pouzit ji.

    nemate prosim nekdo zkusenosti s tim jakou koupit a aby umela i zabery v noci a mela dostatecne rozliseni?
    Je jich na trhu milion a nechce se me vse posuzovat
    ocenim neci zkusenost, ze tahle znacka a typ je ok
    Diky a lovu zdar
    PS. zvire nebudeme lovit, chceme jen vedet,kdo nam bydli za chatou :-)
    LOGO
    LOGO --- ---
    Může mít někdo, kdo si doma odlévá vlastní náboje zájem o výkup olova?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam