Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DEVIL --- 13:51:35 29.11.2019
KOCOURR: moc tam cejtit jako neni. ja udim 3 dni, takze je to silne zauzeny. mozna sem byl moc velkej zid s tim cesnekem (3 palice) nebo to v nem bylo malo dni.
az budu zas delat, tak zkusim pomazat cesnekem v prubehu soleni a pak po lakovani na posledni celej tyden.
nekdo dava cesnek i do laku. takze se tam muze vylouhovat v ty vode a dostat se spolecne se soli do masa.
jinak si pust vetsinu veci tady toho ceskyho typa. von i jeho fotr sou vyuceny reznici a uzenari s vlastni vyrobou https://www.youtube.com/channel/UCdNvfhb9GLD-gq9i0rqEXSw
KOCOURR --- 13:41:30 29.11.2019
DEVIL: je z toho pak ten česnek dobře cejtit? přemýšlím jak to udělat co nejvíc česnekový...
DEVIL --- 13:38:26 29.11.2019
KOCOURR: ja delam prevazne klobasy, dvakrat sem delal vepr. peceni a jednou sem delal panenku.
klobasy delam cabajky. tam v mixu soli cukru na velky kostky pokrajeny lezej 3 dny, pak semelka lesek, nasypu koreni, pomicham, ulezim dalsi 3 dny a pak plnim a udim.
veprovou peceni nasolim a necham lezet 2 tejdny. na posledni tejden vyndam ze soli a na tri dny obalim cesnekem. pak splachnu cesnek a dam do vody na 3 dny uplne ponorim. pak utru a necham 1 den vyveseny. udinm studenym kourem.
panenky sem delal podobne.
KOCOURR --- 12:40:47 29.11.2019
Zdravím, jak a na jak dlouho nakládáte vepřový na uzení? Já jsem to dosud dělal tak, že jsem kousky masa nasolil, nechal 2-3 dny v chladu a pak zalil slaným roztokem (přesný poměry soli a masa mám někde v kuchařce po babičce, z hlavy si to nepamatuju), v roztoku jsem to nechal cca 3 týdny a šup s tím do udírny.
Tentokrát bych chtěl vyzkoušet nějakou obměnu, prokládáte maso např. česnekem?
Btw. udil jste někdo už divočáka? Zatím se mi ho nedaří sehnat, tak asi stejně zůstanu u klasiky, ale prostě mám chuť vyzkoušet něco nového :-)
DEVIL --- 21:45:28 5.1.2019
du udit cabajky!
DEVIL --- 22:16:01 16.9.2018
MEJLA82: pekne proschly. cabajky?
ja mam nalozeny 17kg masa, tak za cca tejden a pul to pujde do udirny
UZEL --- 18:23:07 4.1.2018
Hoj..kde pokoupit v Praze střívka? Ideálně na salámy...diky
DEVIL --- 23:43:45 17.3.2017
TACHIBANA_UKYO: hmm...no uvidim. Jeste nejsem u konce...treba se nakonec vsechny krize obrati k lepsimu.
Ja mam v praci sm-260 od cookshacku. Na to ze si dycky nekde neco prectu, tak to nejak hala bala nastavim a dycky z toho vyjde fakt epesne nakoureny maso... jednooky kral asi.