Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
X_RATED_IDIOT --- 9:02:42 25.5.2020
Kupujete někdo už namačkanej slad od klusáčka? Máme poslední dobou trochu problém s pale ale s hrubostí mletí. Po scezení zůstává ve sladině až neslušnej kopec mouky 00 a pak se to po chmelovaru hrozně blbě vytáčí do kýblů. Zalepuje to bazuku a pak i 100 mikronovej filtrační pytel. Na začátku roku s tim ale problém nebyl
DEVIL --- 22:35:15 28.12.2019
Nn je to jak rikas. Lezak kit s kvasnicema na svrchni kvaseni. Ja si objednal jiny kvasnice ale jak sem rikal. Mezitim sem strelil jelena a maso muselo do mrazaku..
HAUSNUMERO --- 20:40:33 28.12.2019
DEVIL: chapu teda dobre, ze dodavaj kit kterej se jmenuje lezak a v tom kitu jsou kvasnice na svrchni kvaseni? Nebo si kvasil kvasnicema na spodni zrani pri vysoky teplote?
DEVIL --- 11:15:24 28.12.2019
HAUSNUMERO: bylo to tohle https://www.graintoglass.ca/collections/brewhouse-beer-kits-canada ten pilsner kit. ale jina kisna (asi jina verze?!)
problem byl, ze jsem nemoh pouzit objednany kvasnice na nizkou teplotu, protoze muj teplotne ovladanej mrazak byl plnej mrazenyho jelena. takze sem kvasil s jejich kvasnicema prilozenejma a jak to kvasilo rychle a bourilve tak to proste ma tu klasickou hnusnou chut s ocasem. namisto 5ti stupnovyho kvaseni, kde se dobre vyvijej ty chute...tohle byl klasickej nasladlej mistni 'kvasak'. i kdyz rikaj ze to melo mit skoro 30 ibu
HAUSNUMERO --- 20:50:53 27.12.2019
To se tezko posuzuje, protoze mas spoustu pivnich stylu a jestli nevis jaky pivo si varil a jak ma chutnat, tak se ti zrovna mohlo povest a jen to proste neni to co mas rad :)
Ale spis si myslim, ze si udelal nekde chybu v postupu. Pises ze jsi ze spilky(kvasnych nadob) prelejval do demizonu a nechal dozrat a pak prelejval do flasek. Podle me to melo jit ze spilky rovnou do flasek.
Pastni sem odkaz na ty hovna sracky z kterejch si to varil.
DEVIL --- 14:14:57 26.12.2019
abych nemachroval, uvedu to na pravou miru.
chtel sem udelat jakz takz pivo abych moh nekoho potesit ze mu davam mnou pricmrndly pivo...
krom kvasicich nadob a demizonu nemam nic, tak sem koupil koncentrat co se doleje vodou, zamicha, zasype kvasnicema, pokvasi, usadi se a naleje do flasek. jak rekli tak udelali. nikdo me ale nevaroval, ze to bude tak hnusnej patok!!! prej nejprodavanejsi pixla..blablabla hovna sracky, ja trochu prichcanej v dobry nalade jim uveril a boom! meli me.
dva dny to divoce kvasilo ve asi 18ti stupnich kdy se v tom zvedla o 3 stupne teplota a pena byla skoro 10 cisel tlusta.... pak to utichlo, tak sem to podle postupu dal dozrat (a dokvasit) do demizonu, nameril spravnou hustotu a nalil do flasek. ve flaskach to bylo i 3 mesice a o trochu mensi zlo, ale stejne zlo..
no takze pouceni z toho plyne....neverte zadnejm setum a hovnum a slibotechnam, jako ja.
no ale to tady asi vsichni vite, takze vam to rikat nemusim
DEVIL --- 14:08:22 26.12.2019
no bublinky to ma spravny, ale je to sracka, ze bys blil.... mejm kolegum to ale moc chutna (nejsou velky gurmani)
HAUSNUMERO --- 13:03:14 26.12.2019
DEVIL: to asi nebude dextrozou :)
DEVIL --- 21:02:23 25.12.2019
ja sem delal do kazdy flasky zvlast. bubla to, ale stejne se to neda pit :D
HAUSNUMERO --- 10:21:54 25.12.2019
TPA: jeden duvod je, ze nemam okalibrovanou spilku ma objem a druhy, ze kdyz das vsechen cukr do velky nadoby a spatne to rozmychas zustane ti u dna hustsi roztok. Takze pak muzes mit kazdy pivo jinak nasyceny.