Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
SHINIGAMI
Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ZEMINO --- 11:54:18 10.5.2020
Dá se zamrazit polévka s vločkami?
GILLIATT --- 12:45:10 29.4.2020
ANDREJKA: quesadilly - nám chutná fazolovo-rajčatová náplň, červený fazole prohřeju s krájenými rajčaty, okořením, rozš'touchám štouchadlem na brambory a potírám + posypu sýrem. Chtěla bych to zkusit i z těch černých fazolí, ale u nás všechny plechovkové mají s chilli..

Jinak dneska máme chřestové risotto, mnam, konečně chřest!
PROMETHEA --- 17:43:44 28.4.2020
My byly na (polopracovní) návštěvě a vařila kamarád Portugalec: super rychlá inspirace:
Osmahnout v hrnci cibulku, na ní opražit rýži (nejlépe rizotovou), k tomu přidat libovolnou zeleninu-on měl rajčata a čerstvý špenát, povařit, dokud není rýže al dente...bylo to teda jako příloha k masu, ale jak dělám vždycky rýži a zeleninu zvlášt, tak mě to nadchlo. A dá se to jíst i samotné...a nemusí se u toho stát jako u italského rizota
ANDREJKA --- 15:47:08 28.4.2020
další karanténní recepty z minulých dní:
skvělá pórková polévka, na kterou jsem dostala recept v jednom ze zdejších klubů, s krupičkou a rozšlehaným vejcem, ještě jsem tedy do ní dala pár brambor a servírovala se strouhaným sýrem a dalšími posypy
spontánně vymyšlený quiche s pórkem a dýní
quesadilly s mletým masem, kukuřicí a sýrem (nápady na další náplně z věcí, co má člověk často doma, uvítám)
lívance na sladko průběžně na snídani/dezert
těstoviny + mleté maso + rajčatová omáčka, taková klasika, co syn miluje
těstoviny s domácím pestem, synovi nechutnalo, dal si jen se sýrem, tak už dělat nebudu zatím
rybí prsty a jako příloha pečený květák
QUANTI --- 12:57:30 22.4.2020
Potom, co se X dní vždycky hodinu vrtali v rýži, těstovinách a podobně, tak včera i dnes velký úspěch s obědem - řízky s bramborem a guláš s knedlíkem. Akorát hrnkový knedlíky od Florentýny byly nějak tvrdý (za sebe když už guláš, tak s chlebem, dělala jsem je jen kvůli nim).
PROMETHEA --- 18:40:55 10.4.2020
???: tak tam asi pramení ta konzervativnost :))
??? --- 13:37:53 10.4.2020
manžel dnes po čtyřech týdnech, kdy s námi každý den obědvá, s překvapením zjistil, že ten zeleninový vývar, co máme 2-3x týdně, je... jako ze zeleniny. že to jde, udělat vývar nikoli z kostí.

fakt by mě zajímalo, jak se dělal vývar u tchýně. ale je pravda, že prvních pár let jsem vývar nevařila vůbec, protože tvrdil, že to nejí - až do chvíle, kdy si dvakrát přidal slepičí polívku u mojí babičky, a já zjistila, že "nejím vývar" znamená "nejím do mrtva uvařenou zeleninu v bujonové kostce". Duh.
INUSHKA --- 0:33:24 10.4.2020
???: Já dělávám podobně květákové, ty zas jedou u nás. Akorát místo mouky používám strouhanku, přijdou mi s ní lepší.
HUJERKA --- 21:18:59 9.4.2020
???: to bych dělala moc ráda, už jsem podobný recept zkoušela, ale v tom tu brokolici hned poznají a nesnědí :-(
??? --- 20:56:00 9.4.2020
HUJERKA: hrozně dobré zeleninové placičky jsou tyhle:
Brokolicové placičky recept - TopRecepty.cz
https://www.toprecepty.cz/recept/1084-brokolicove-placicky/

naše děti by se po nich utloukly.