Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DIVER --- 21:00:49 24.4.2017
aha, urbex :) ale ta otázka stejně platí :)
DIVER --- 21:00:18 24.4.2017
SEDNA: ???: tsyve, co to je za skansen(y)?
SEDNA --- 19:56:01 24.4.2017
???: jo cell řada... vlastně tři ve školní třídě
??? --- 18:37:13 20.4.2017
Ať šije socialistická móda! Slovenská národní galerie jí uspořádala přehlídku — ČT24 — Česká televize
http://www.ceskatelevize.cz/...nska-narodni-galerie-ji-usporadala-prehlidku#articlewithopenedgallery

Slovenská národní galerie vzpomíná na módu v době socialismu - od konfekce přes zakázkové modely až po domácí šití. Výstava Nech šije! (Ať šije!) má podle autorek připomenout snahu lidí vyrovnat se s každodenní šedí v letech 1948 až 1989, nechce ale vzbuzovat falešnou nostalgii.
LEFTY --- 14:18:53 19.4.2017
VJ_KOLOUCH: jé, to je FI MUNI v Brně, Botanická 68a!
??? --- 17:01:42 17.4.2017
???: super, zkusil jsem ji tam objednat :) dík, já ji nikde rozumně předtím nenašel
??? --- 15:54:41 17.4.2017
//ja si dovolim repast sam na sebe
[ VYHULENY_UFO @ Ruska Federace - udalosti a vyvoj dnes a zitra... ]

Když lidé blbnou aneb roztomilé omyly české kuchyně | Reflex.cz
https://www.reflex.cz/...zivot-a-styl/39252/kdyz-lide-blbnou-aneb-roztomile-omyly-ceske-kuchyne.html
V Rusku byste marně hledali českou specialitu „ruské vejce“. Vymyslel ji v 50. letech minulého století provozář automatu Koruna (dnes již neexistuje ani automat, ani provozář) na Václavském náměstí v Praze, jménem Josef Hliňák. Udělal s pokrmem takovou díru do světa, že byl dokonce roku 1961 jmenován ředitelem podniku Lucerna-Barrandov. Oč vlastně ve věci „ruské vejce“ šlo? Skladovací prostory jídelního bufetu Koruna byly dost nevyhovující. Jednoho dne tam začala plesnivět naložená červená řípa a sledi z Polska. Ke všemu se propadala skladovací lhůta vajec. Hliňák, aby zachránil, co se dá, rozhodl se k radikálnímu kroku. Donutil šéfkuchaře z Koruny Jiřího Tučnera, aby do českého bramborového salátu s majonézou nakrájel onu poloplesnivou řípu, zapáchající sledě a uvařil propadlé vejce natvrdo. Vzniklý produkt z odpadků nazval Hliňák „ruský salát“. Nechal ho nandat do papírových kelímků, navrch se položilo rozpůlené vejce s propadlou lhůtou, celé se to polilo lžicí majonézy a na vrch pokrmu se položila stroužka naložené červené kapie. Aby vzniklý „vynález“ mohl bleskurychle, bez průtahů, projít schvalovacím řízením komunistického ministerstva vnitřního obchodu, označil Hliňák onu hovadinu „ruské vejce“. Náměstkovi ministerstva Liprtovi namluvil, že to viděl v Kyjevě v hotelu Berjozka. Obratem ruky byl projekt „ruský salát“ a „ruské vejce“ schválen. Automat Koruna se tím zbavil odpadků, které vlastně měly skončit na smetišti. Netrvalo dlouho a pokrm „ruské vejce“ se rozšířil v celém tehdejším Československu. Největší záhadou bylo, že ačkoli pochybným vynálezem byly krmeny i sovětské vládní delegace, žádný z moskevských pohlavárů nevznesl protest, že tyto v Rusku vůbec neexistující produkty, jako je „ruské vejce“ a „ruský salát“, nesou jméno jejich vlasti. Postupem času se tato původní Hliňákova pitomost dostala snad do všech kuchařských publikací studené kuchyně ve střední Evropě.