Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 23:14:40 30.9.2015
MIDORI: bazalku nemraž - zhnědne a zhnusne.

Pokud chceš prodloužit trvanlivost, tak ji dej do sklenčky s vodou, tak aby stonky byly ponořené a zabal do igeliťáku, aby tam bylo méně kyslíku a dej do lednice.
The Best Way to Store Fresh Herbs | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/.../04/the-best-way-to-store-fresh-herbs-parsley-cilantro-dill-basil.html

Případně udělej pesto/bazalkový olej a nebo nasekanou bazalku zamraž v tuku - oliváč/máslo - nalij to do formiček na led.
How to Make Basil (Herb) Oil | Recipe + Technique
https://www.youtube.com/watch?v=Qvb1iSIwgsk


Basil and olive oil icecubes for cooking
http://www.instructables.com/id/Basil-and-olive-oil-icecubes-for-cooking/
MIDORI --- 15:18:58 29.9.2015
GUDRUN: ona to nebyla majoranka, ale vykvetla bazalka :-) nakonec jsem zamrazila jen tu salvej a rozmaryn
GUDRUN --- 15:05:57 29.9.2015
MIDORI: bazalku nevím, šalvěj se mrazit dá, majoránku radši suším
MIST --- 22:34:21 28.9.2015
MIDORI: muzes, ale doporucila bych ti je nasekat a zamrazit je bud ve vode nebo oleji, ve formicce na ledove kostky.
MIDORI --- 22:17:27 28.9.2015
Dostala jsem od tchana spoustu rezanych cerstvych bylinek, ktery ale nestihnu vsechny zpracovat. Muzu to dat do mrazaku? Napr. salvej, majoranka, bazalka... ve vaze to za par dni uvadne
EWOKK --- 18:38:29 28.9.2015
???: skvele se v nem maceruje kure na southern fried chicken :)
BRUKEV --- 23:04:41 26.9.2015
???: velká kyšková buchta, což bude asi něco jako ???:
??? --- 14:56:26 26.9.2015
???: kefírová/podmásloví buchta, nebo podmáslový chléb - recept jsem dávala sem: [ TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]

případně rozmixovat s ovocem (a trochou cukru), je to daleko lepší :-)
FAT --- 13:24:51 26.9.2015
???: Měl by z něj jít taky zadělat chleba.
HENNYVILLE --- 13:05:01 26.9.2015
???: Chlodnik Litevski. I kdyz uz je na nej trochu chladneji. Do spousty sladkyho se da zdelat. Ale do kavy teda vazne ne :-)