úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
HOBBY, SPORT A ZABAVA
»
hobby
»
jidlo a piti
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
???
---
20:40:02 29.9.2014
DOOMBRINGER
: V tomto pohledu je od sebe nerozeznám, mi to přijde jako peceto.
[
http://highland-cattle.eu/wp-content/uploads/2007/12/maso_2krat4_273P.jpg
][
http://highland-cattle.eu/wp-content/uploads/2007/12/maso_2krat4_276L.jpg
]
???
---
20:33:51 29.9.2014
V argentinštině se válečku říká peceto.
[
http://theargentineexperience.com/blog/wp-content/uploads/Cuts-of-beef.jpg
]
DOOMBRINGER
---
20:33:41 29.9.2014
1 odpověď
???
: Na obrazku mas falesnou svickovou u predni nohy. :)
???
---
20:32:36 29.9.2014
^
???
: Falešná svíčková se ríká válečku, což je kus zadní nohy:
[
http://www.kvalitabio.cz/photos/305_inner.jpg
]
[
http://www.ceskamasna.cz/files/product/600/23122.jpg
]
???
---
20:30:31 29.9.2014
Si myslím, že svíca ani ze starých krav nikdy dlouhou úpravu nepotřebovala. Z mé zkušenosti s kraví svíčkovou se stářím zvířete nemění textura, ale chuť. Ani postarší svíčková však není tuhá jako namáhanej sval. Podle mě se to tu prostě akorát domotalo.
Pěkný vidět, že někoho napadne udělat steak z pravé svíce a polejt ho majdou z mrkve a celeru, jistě to bude i skvělý (protože svíca je skvělý maso). Že by si to tak ale žádal originální recept, o významu jehož jména se přou už generace, si osobně nemyslím, už jen proto, že ten recept (nikoli jméno) vyžaduje nakládání a pomalý pečení = zničení všeho dobrýho na svíci.
RUFO
---
20:26:50 29.9.2014
???
: Tvar
???
---
20:21:58 29.9.2014
2 odpovědi
SAL
: mladí býci/staré krávy zni jak nazev alba od Lucie.
me by spis zajimalo, proc se pleci rika falesna svickova, kdyz je to vlastne prava svickova (..na smetane), vzdyt to nema se pravou svickovou nic spolecnyho, bifteky z toho nejdou udelat, roastbeef z toho taky nejde..
SAL
---
19:17:07 29.9.2014
^
No pokud se, jak říká Zuzkaou, používaly mladí býci/staré krávy, není možný, že je to podle svíčkový(masa), ale jelikož byla ze starý krávy, tak byla tuhá a tu dlouhou úpravu potřebovala? (narozdíl od dnešní svíčkový které to akorát uškodí)
???
---
18:36:54 29.9.2014
(
+1
)
Eště že su chudá a tu svíčkovou mám nejraději z loupané plece :)
Je pravda, že jsem ji několikrát dělala z echt svíce (dost let zpět, kdy se vesele kradlo na jatkách a uplácelo se kdekoliv čímkoliv), ale toho masa mučeného v troubě tak dlouho, až se skoro rozpadá zelenina, toho je mi zpětně moc líto :D
HENNYVILLE
---
17:36:23 29.9.2014
NUSIK
: ale ja reagoval na Machalika.
<<
<
>
>>