Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KURE --- 23:33:08 31.3.2014
cekat se zapichnutim teplomeru je blbost. lidi budte rozumny, to je od zdi ke zdi. :)
měříš to kvuli tomu jakou to ma teplotu. kdyz to maso nechas 10minut stydnout, nedozvis se nic.
a jehla teplomeru je slaba, to ze par kapek stavy vytece je zanedbatelna cena oproti vedomoti o tom jak už to je upeceny.
TUILE --- 23:00:52 31.3.2014
HENNYVILLE: de o to, ze kdyz blba tuile zkouma, jestli uz a nebo jeste nema vyndavat peceni z trouby, je cekani kontraproduktivni. Ona proste este nema tolik zkusenosti, aby to odhadla a tudiz bude maso vyndavat co ctvrt hodiny a nedopece ho do vecera... ( a nebo ho zase vysusi)
??? --- 22:51:18 31.3.2014
zkousela jsem ted kureci prso rozkrojit na kapsu, decentne posolit (malinko), popeprit, do ni platek prosciutta, do nej zabalit mozzarellu a kousek masla a trosku nakrajenych susenych rajcat.. zabalit, na oleji osmahnout do barvy a nechat dopect v troube tak, ze se jeste na vrsek kurete da kolecko citronu a kousicek masla, pekla jsem na cca 160, cas nevim, pouzila jsem teplomer tak, aby maso melo uvnitr aspon po dobu 10 min pres 70 stupnu
moc dobry to bylo, se salatem s medovym dresinkem
urcite by dovnitr mohla jit i cerstva bazalka, ale nemela jsem
DOOMBRINGER --- 22:45:39 31.3.2014
SOFIJKA: Nepicham mezi stehno a telo, spis do stehna ke kosti kde se to dela nejpomaleji. A taky se nutne nebavim jen o kureti, ale treba o veprove panence, nebo hovezim.
SOFIJKA --- 21:44:53 31.3.2014
DOOMBRINGER: tobě z toho nějak hrozně teče, když to píchneš tam, kde ukazujou? seshora mezi stehno a tělo? čekat s měřením po odložení mi taky přijde dost kontraproduktivní.
HENNYVILLE --- 21:36:53 31.3.2014
ok, mazu se, uz sem nikdy nevstoupim a nebo budu drzet hubu )
DOOMBRINGER --- 21:35:49 31.3.2014
HENNYVILLE: Ne, tys mne nepochopil. Nemam problem s tim nechat maso odpocinout. Ale bavili jsme se o tom teplomeru, kterej nemuzes strcit do trouby.
HENNYVILLE --- 21:31:46 31.3.2014
DOOMBRINGER: oj, 5-10 u pecenyho kurete je voser ?? pro toho, kdo ma rad svy jidlo je to poteseni ! treba nekolikrat zminovanej Keller rika, ze jehneci se ma nechat tak dlouho odpocinout, jak dlouho ho peces. ja teda kdyz pecu cely kure/kralik/kachna necham odpocinout aspon 30 min. a vyplati se to )
DOOMBRINGER --- 21:27:03 31.3.2014
???: Jo, ale to je voser cekat 5-10 minut, nez se stava rozleje po mase (a teplota spadne), pak do nej pichnout a zjistit ze jeste neni hotove a zase ho hazet do trouby.
KURE --- 19:04:24 31.3.2014
TUILE: netřeba rodokmen a neni nezbytně nutny že to bude dražší. viz Machalik. nicmene myslim ze nejdrazsi varianta je koupit "nejakou" kravu a mit hnusnej obed.