Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DEVIL --- 14:22:43 31.12.2013
KURE: ech! no jatra zbavis tech bilejch mrdek a trochu pokrajis, nakrajis a lehce zhnedis jemne krajenej mirepoix na voleji s maslem vevnitr, cerstvej tymian, hodis jatra a restujes ze vevnitr sou furt ruzovy, trochu bilyho vina deglazujes, chrst grand marnier to zapalis, sul pepr zdibec masla a si hotov.

koule sou klasicky Pate a Choux podle pepina nebo japonskej blbuvzdornej recept http://www.youtube.com/watch?v=kYHGO4rvelo (delal sem japonskou verzi, protoze video je hezky barevny:)
KURE --- 14:16:02 31.12.2013
DEVIL: prihod navod na ty jatra a rekni co sou ty pocukrovany koule a myslim ze ti odpustim :D
DEVIL --- 14:13:50 31.12.2013
???: ajo, to sem kokot. no tak snad se tu z toho nikdo neposere
??? --- 13:54:18 31.12.2013
MUTHA: haha, to jsem si spletla i ja :D
MUTHA --- 13:49:38 31.12.2013
???: ve fotkach se zase resej mrazaky, co nadelas .)
DEVIL --- 12:22:28 31.12.2013
vanocni hostina - peceny krepelky, susi z gravlaxu, japonskej bramborovej salat podle http://www.youtube.com/watch?v=I4Sno4zeF9g , chouquette a flambee jatra na krekru
[https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1488067_3815408198997_595447536_n.jpg]
EDERA --- 20:57:25 29.12.2013
WITTGENSTEIN: Můj muž dokázal z hovězího krku vyrábět úžasnou pečeni. Klíčové, hádám, bylo, že to nechával v troubě přes noc (minimálně). Zreprodukovat jsem to zatím nezkoušela. A taky by mě zajímalo, čím to ten chlap kořenil.
WITTGENSTEIN --- 19:17:49 29.12.2013
???: Klíčové slovo je "telecí" :) Z krávy je to hužva, pokud tedy nebylo stařené.
(BTW, našel jsem zdroj líček za 140 Kč/kilo. Řezníkovi se zatím nedoneslo, že je to prémiové maso :))
GILHAD --- 19:11:31 29.12.2013
Tak se podělím o svůj vlastní recept "Vepřové na citrónu". K jeho vytvoření mě vedlo to, že já rád výrazná jídla, přítelkyně nesnáší pepř a chilli (a podobné pálivosti) a má problémy s tvrdým jídlem. Recept považuju za vhodný i pro strarší a usedlé lidi, kteří nejsou na divoké experimenty a jemné finesy příiš neocení (zdravíme babičky a jiné milé konzervativní tvory)

Vepřové na citrónu (6 porcí)
6 plátků vepřového masa (pečeně bez kosti)
3 citróny
(3 polévkové lžíce citrónové šťávy)
2 polévkové lžíce cukru
2 čajové lžičky soli
olej (přiměřeně, asi 1.5 dl?)
3 cibule
3 dl vody (podle oka a potřeby)

Přípravu začneme den před zamýšleným jídlem. Citróny omyjeme oloupene, vypeckujeme a rozmačkáme do mísy. Kůru nakrájíme na drobné kostičky (nebo nastrouháme najemno), přidáme do mísy. Taktéž cukr, sůl a olej, případně i citrónovou šťávu z citrónidla. Rozmícháme, přidáme plátky masa (kždý zvlášť) - ponoříme a obalíme směsí. Dáme do lednice odstát přez noc.
Druhý den vyndáme plátky masa, oškrábeme z nich kaši a opékáme na pánvi (trochu podlijeme olejem), dokud nejsou z obou stran pěkně hnědé (zbytky kaše a šťávy udělají na pánvi tmavohnědou šťávu, která maso obalí, obracíme, dokud nezhnědne vlastní maso, ale stáhneme dřív, než se maso začne připalovat). Mezitím nakrájíme 3 větší cibule na drobno a přidáme do omáčky
Na pánev vlijeme omáčku, nádobu vypláchneme vodou a vlijeme na pánev. Maso zamícháme do omáčky, stejně jako přípečky a hnědou šťávu. Uvedeme opět do varu a na mírném plameni pod pokličkou necháme 3/4 hodiny.
Podáváme s brambory, nebo s rýží - maso je měkké, šťavnaté a samou dobrotou se rozpadá.

(Všechny časy a poměry jsou přibližné, recept je velmi tolerantní vůči odchylkám a zvládne ho i začátečník)