Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
HENNYVILLE --- 21:52:24 30.9.2013
na pomerancich super, dost koreneny, delal sem snad podle Escoffiera a vyborna
??? --- 21:46:32 30.9.2013
???: v uk jsem jedla vybornou kachnu na pomerancich, ale recept neznam
EDERA --- 21:36:48 30.9.2013
WILDENBURY_SQ: Ono právě ty divoký bývají dost vysportovaný, až rachitický, masa na tom moc není. Vždycky jsme je pekli na divoko s bobkovým listem, tymiánem a jalovcem, případně ještě s kořenovou zeleninou a slaninou.
BONEMINA --- 21:32:47 30.9.2013
WILDENBURY_SQ: Jo, nějaká silná divoká redukce, šípková marmeláda (tato je tuším Lidlová) a nahrubo nasekaný brusinky v tom byly. Šípková je skvělá i sama o sobě, tohle tomu přidalo ještě něco navíc.

Ghááááááá! a já tu už od čtvrtka živořím na přesnídávkách a jogurtech, no nejsem já masochistka, že se bavím o kachně?
WILDENBURY_SQ --- 21:29:05 30.9.2013
A jako přílohu medailonky z brambor, pečený s větvema rozmarýnu a pokapaný oliváčem. Oj joj nom nom!!
WILDENBURY_SQ --- 21:28:22 30.9.2013
???: Jo, ten sós by byl skvělej k prsům, pokud nějaký kozy ty kachny budou mít :)
WILDENBURY_SQ --- 21:27:39 30.9.2013
BONEMINA: Ja recept mám na tu omáčku (používajíc jako základ silně zredukovaný vývar ze skeletů opeřenců a všech podzimních zbytků kuchyně), pak doplním, že v jedné ze sítě supermarketů (Lidl? Kaufland? To naproti Hornbachu na Bílý Hoře) mají tenhle šípkový džem:

[http://www.freshfoods.de/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/M/a/Maintal_Hiffenmark-Hagebutten_Konfit_re_225g.jpg]

Za cca 40 Kč, koupil jsem hned dvě, je lepší, než domácí, co jsem kdysi (jednou a naposled) dělal. Ta omáčka jde dělat z jakýhokoli džemu nebo zavařeniny (povidla, brusinky, šípek...), ale jednodruhová šípková mi přijde nejlepší, určitě k mrtvým divokým zvířátkům (jakýmkoli). Recept bych asi vyplodil (je dost jasnej), úpravu kachny nechám na zkušenějších soudruzích...
??? --- 21:25:32 30.9.2013
???: prsa na steaky a k tomu nějakou omáčku k tmavším masům, stehna upéct s čím se ti chce (jablka a divoké koření/ cibule, česnek a jeřabiny - s krůtou to bylo moc dobré (myslím že jsem tam vrazila i bobkový list, tymián a muškátový oříšek)/ cibule, víno, mrkev, bouqet garni?) a k tomu třeba brambory, nebo bramborový placky. Křídla upéct/osmažit jako předkrm, ze skeletu vypéct sádlo, a pak ten skelet s vnitřnostmi použít na polévku, játra na paštiku/knedlíčky,

Duck Buffalo Wings - How to Make Wild Duck Buffalo Wings | Hunter Angler Gardener Cook
http://honest-food.net/2009/02/06/wild-duck-buffalo-wings/
EDERA --- 21:20:12 30.9.2013
???: Pozvi rodinu nebo kamarády, ne?:-)
HENNYVILLE --- 21:19:56 30.9.2013
prsa na gril, stehna konfitovat, se skeletama mas asi dost zkusenosti )