Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 14:37:03 20.8.2017
BEBEBE: ha - tak jsem ji udělala kulajda stájl a je to super.

cibulovo-česnekovej základ, na to trahoňu opražit, přidat houby, nechat pustit vodu, zalít vývarem (1,5 dílu ), přidat nové koření, pepř, kmín a bobkový list a vařit. na posledních 5 minut přilít smetanu (půl dílu). Vařit 15 minut, pak nechat 5 minut dojí. Do hotové trahoňi zamíchat kopr.
??? --- 1:09:49 20.8.2017
Kdo chce hodně hladký hummus a nechce se mu loupat, tak použije cizrnovou mouku, funguje to. Je to teda takové jemnější v chuti. Ale je to fajn když potřebujete velké množství a přijde mi to jednodušší, než tanečky s papiňákem (i konzrevovaná cizrna chce dorozvařit, aby to bylo ono)

Internetové recepty praví, že jen zamíchat a 3 minuty vařit, ale to je blbost, to budete mít syrové a bude to chutnat jako syrová luštěnina.

50 g cizrnové mouky (v orientálních speciálkách se ptejte po besam/gram)
500 g vody
šťáva z jednoho citronu
česnek dle chuti
50-100 ml olivového oleje
100 -200 g tahini (chcete hodně tahini)
sůl
paprika
kumín

namočit cizrnovou mouku do vody, alespoň na 8 hodin. Pak to za vcelku pečlivého míchání vařit alespoň 30 minut, až to bude dostatečně husté. Osolit podle chuti. Asi by stálo za experiment udělat původní směs ještě řidší a zkusit co to udělá, když se to rozvaří ještě delší dobu.

Do vymačkané citronové šťávy prolisovat česnek - tím se ho tam dá narvat víc, protože kyselé zablokuje tvorbu štiplavosti, ale nechá ostatní chutě. Smíchat s tahini a rozmíchat to do cizrnové kaše a důkladně rozmíchat. Přilít olej - když to ještě proženete mixérem, tak se to zemulguje a bude to takové lehčí, než standardní hummus.

Nechat vychladnout a rozležet.
AIJA --- 10:02:45 17.8.2017
KAMIONG:
Díky!
KAMIONG --- 17:04:28 16.8.2017
AIJA: Pozdě, ale přece... Letošní úroda cuket je opět bohatá, takže budeme nakládat ve velkém.
Sladkokyselé curry cukety ze Švýcarska:
1 .den: 3 kg cuket, 2 velké cibule, 100g soli, cukety na kostky, cibule na kroužky, smíchat se solí, přikryté nechat 1den stát
2. den: míšeninu proprat vodou, svařit 2,5 dcl octa, 7,5 dcl vody, 200 g cukru, 6 lžiček kari, trochu pepře - nalít na cukety, nechat stát
3 .den: scedit, tekutinu převařit s dalšími 60 g cukru, nalít na cukety, nechat 1 den stát
4. den: tekutinu scedit, přivést do varu, přidat cukety, 2-3-min. povařit, naplnit do horkých sklenic a uzavřít.
??? --- 9:37:44 16.8.2017
???: myslím, že s niekoľkými obmedzenami alebo preferenciami by sa radilo oveľa ľahšie.
??? --- 21:27:47 15.8.2017
Vsem moc dekuji, ano neudavam suroviny, pac jsem vubec netusila, jakym smerem se dat.

??? --- 19:48:36 15.8.2017
???: brambory s tvarohem. Dobrej chleba s máslem a rajčatama. Gaspacho. Caprese.

KOCHANSKA_CH --- 19:27:58 15.8.2017
???: Grilovaná vepřová panna, pyré z květáku, smetany a másla a k tomu nějakej barevnej salát.
APRILMOUSE --- 18:58:10 15.8.2017
???: ja tu mam na hlidani hejno deti a delam nekonfliktni kure na paprice, ktere stoprocentne vsechny jedi :-)
??? --- 18:36:00 15.8.2017
???: A surovina ke zpracovani?
Jestli zadna, burgery, leco, grilovany kridla, cervena cocka s rajcatam... moznosti je milion