Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
AIJA --- 10:14:12 20.4.2018
ADELHAIDA:
U nás už pomalu leze, o víkendu s ní něco spáchám:-)
??? --- 17:23:57 19.4.2018
A křídlatku - jemně nakyslá, teď zrovna jsou výhonky co se dají vydávat za kříženec chřestu a rebarbory.

Křídlatka japonská, sachalinská i česká
https://zkvaseno.blogspot.cz/2015/05/kridlatka-japonskasachalinska-i-ceska.html
ADELHAIDA --- 17:10:59 19.4.2018
Jestli si chcete dopřát něco dalšího z naší jarní přírody, doporučuju Bršlici Kozí nohu. Má zajímavou kořeněnou chuť, je skvělá do pomazánek, na chleba, do jarní polívky, prostě všude, kde byste použili petrželku. Moje sestra botanička si ji nemůže vynachválit podušenou na másle jako chřest. Tuhle bylinku s ničím jedovatým nezaměníte a ještě vás babička pochválí, až budete plít tenhle plevel, co vyráží zjara na záhoncích jako první:

[http://www.silaprozivot.com/wp-content/uploads/2015/04/brs%CC%8Clice.jpg]

http://www.bylinkyprovsechny.cz/...slice-kozi-noha-ucinky-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pro-zdravi
AIJA --- 13:40:16 19.4.2018
KOCHANSKA_CH:
Taky to tak dělávám.
SWIST --- 13:40:03 19.4.2018
KOCHANSKA_CH: Jasně, já to mám podobně. Tedy většinou trhám někde na výletě. Jdu a cestou sem tam něco urtnu. Na stejném místě vždy jen pár listů, stejně tak to dělám i s pampeliškama... Jasně, nejsou toho kila, ale tak to člověk ani nutně nepotřebuje. Rád využívám přírodní zdroje, ale s rozumem.
KOCHANSKA_CH --- 13:35:00 19.4.2018
SWIST: Nosím si z lesa trochu, byla jsem letos dvakrát zatím. Nebaví mě tam dřepět moc dlouho a trhat. Dávám pozor, abych nervala celou rostlinu a květ, probírám to. Listy skládám jedním směrem a pak česnek umístím do pixle s vodou a do lednice. Je tak dlouho čerstvej a ubírám si postupně, nemusím ho hned všechen zkrmit.
KOCHANSKA_CH --- 13:31:00 19.4.2018
LORAIN: Aj do sekané jsem ho vrzla. Včera do sýrové omáčky ke chřestu. Polívka je nejlepší.
LORAIN --- 13:30:15 19.4.2018
SWIST: Táta ho před pár lety kvůli mně vysadil na zahradě a ono se mu tam dobře daří ;-)
AIJA --- 13:20:56 19.4.2018
LORAIN:
Do špaget, slaných závinů a třeba k dochucení špenátu.