Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ANA --- 22:41:40 15.6.2017
???: Jestli jis ryby, tak doporucuju svoje zamilovany jidlo z detstvi - tenky platky brambor, na to cibule (porek), cesnek na platky, papriky, rajcata (nebo jina zelenina dle sezony, ale letni druhy se osvedcily nejvic) a na to filet z kapra (samo lze udelat i z jine ryby, ale ja tam mam proste rada neprerostleho kapra), zabalit...do trouby max 30 minut (nebo dle toho jak malo/hodne udelanou rybu sneses). Ta stavicka z ryby a zeleniny, ktera tam vznikne je dokonala. Co si pamatuju tak tata tam obcas daval i platek slaniny, ale podle me je lehce nadbytecny.
GALE --- 13:42:28 15.6.2017
???: Jen peču, tyhle balíčky negriluji. To si nevybavuji, ale tak 30-40 minut. Jeden z balíčků si vždycky připravím tak, aby byl snadno otevíratelný a prostě to otevřu a vidím.
??? --- 13:18:40 15.6.2017
???: Na takovouhle inspiraci jsou super videa Tasty na FB. Neco je prasarna, ale presne takovejch "napcham to do alobalu a dam pect" jsou tam mraky.
??? --- 12:30:39 15.6.2017
GALE: jak dlouho tu vepřovou péct, případně jak dlouho grilovat? S tímhle druhem úpravy nemám moc zkušenosti, tak ať to nepokazím...
GALE --- 12:25:08 15.6.2017
???: Překvapivě dobrá je prostě klasika vepřové, brambory, cibule, kmín, sůl. Pokud ti nevadí slupka, tak brambory ani neloupej, je to lepší.
Pak kuře, paprika, brambory, tymián, rozmarýn a k podávání čerstvá rajčata.
??? --- 10:56:52 15.6.2017
se zvyšujícími se teplotami a blížícím se termínem porodu hledám co nejvíc možností, kterak vaření rozfázovat během dne a ideálně večer už nic moc neřešit. Tak mě napadlo obohatit rodinný jídelníček o variace na "alobalové balíčky" (aka celé jídlo - bílkovina, příloha a ideálně i zelenina - v alobalovém balíčku, určeném k pečení v troubě nebo na grilu).

požadavky:
- baby friendly (nic extra ostrého), ideálně pro konzervativnější strávníky
- z běžně dostupných surovin (co se tak sežene v LIDLu nebo v malé vietnamské večerce)
- NE kombinace maso+sladká chuť (takže ani s ovocem, ani s medem)
- možnost uložit na (několik) hodin do ledničky před pečením/grilováním

uvítám jakékoli recepty a nápady!
??? --- 10:56:31 15.6.2017
Omlouvam se za OT a prosim o radu.
Mate nekdo zkusenost s panvema od fiskars?
Chtela bych tatovi k narozeninam dat tuto http://www.fiskars.cz/vyrobky/kuchyn/nadobi/panev-na-smazeni-hard-face-28-cm-1020872
Blby je, ze to klasicky resim na posledni chvili a do patku uz ji na netu nestiham objednat. Navicje to asi nejaka nova rada, takze ji eshopy ani zatim nemaj. Proto bych jako alternativu volila asi neco jako: http://www.fiskars-online.cz/nadobi-fiskars/panev-s-poklickou-26-cm-pro-plynove-sporaky
Otazka zni, jestli behat po Praze a shanet fiskars panev, nebo si tady nechat poradit nejaky zaruceny tip na kamennou prodejnu, kde bych koupila kvalitni hlubsi panev na ohen do 1500, nemusi byt nutne od fiskarsu. Otec ma plynovej sporak a rad vari i na venkovnim grilu. Diky moc za tipy
??? --- 21:03:56 11.6.2017
Diky vsem
Libi se mi ty pecene papriky :)
MUTHA --- 20:58:28 11.6.2017
???: mozzarella, suseny rajcata, rucola
SIRIUS --- 18:44:12 11.6.2017
???: portobella/hliva pripadne se spenatem a fetou