Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 11:58:06 16.2.2017
BRUKEV: nyxacky food kluby neznam, jen nejsem zvykla varit ze zmrazenyho masa...
BRUKEV --- 11:23:17 16.2.2017
???: degenerace z nyxackych food klubu. Jak psal Machalik to urob a je. Chceš zdravotní vývar pro sebe, ne vyvar pro delegaci z Vatikanu
??? --- 0:45:32 14.2.2017
???: Je to uplne jedno. Ono se to tim postupnym ohrivanim v kastrolu napred rozmrazi a teprve pak to veme var. Dej tomu o pul hodiny dyl nez bys delala obvykle a mas to cajk. Stejne je noc, tak to nech bublat do rana a budes mit super polivku (leda bys ji potrebovala na treti v noci).
??? --- 0:42:16 14.2.2017
???: mela jsem za to, ze neni vhodny to varit z nerozmrazeny 0:) asi nad tim moc koumam....
??? --- 0:28:51 14.2.2017
???: Moc nechapu otazku. Vraz zmrzlou slepicu do vody, casem prihod zeleninu, mas polivku.
??? --- 0:04:52 14.2.2017
jak nejlíp postupovat, když mám zmraženou půlslepici a chtěla bych z ní co nejrychleji polívku?
je dobrej nápad ji začít zpracovávat rovnou, nějak to urychlovat atd., nebo je suma sumárum lepší si tu polívku třeba i uvařit předem a zmrazit si do foroty hotovej produkt (s trochou zeleniny, nechci jen samotnej vývar), kterej už pak poměrně snadno ohřeju? chci mít potenciálně do pár hodin hotovou "zdravotní" polívku...
??? --- 18:44:52 13.2.2017
???: Skoro cokoliv, co bys delal z hoveziho zadniho. Ty ptacci jsou nebo podobna rolada jsou dobry napad, dusene v mrkvi, upect se spekem/slaninou na divoko, podusit na vine, ...
??? --- 18:39:30 13.2.2017
Nakládaná pečená mrkev aka veganský uzený losos.
Veggie Fish: Veganský uzený "losos"
http://www.veggiefish.cz/2016/11/vegansky-uzeny-losos.html

je to fakt dobré. Jen to teda nechutná jako losos, ale je to skvělý způsob jak do sebe dostat zeleninu, když už člověku leze kořenová zelenina krkem a modlí se za jaro a širší nabídku sezónních věcí.

Velké mrkve upéct v soli, nakrájet na plátky a nechat alepsoň 24 hodin marinovat ve směsi oleje, sojovky, trošky uzené papriky citronové šťávy a nebo octa. K tomu přidejte do marinády mořské řasy a pokud jíte maso, tak tam přidejte lžíci bonito vloček.

Je to skvělé do salátů, do sendvičů, pomazánek a soudím že by to šlo přimíchat třeba do nějaké omáčky na těstoviny a nejspíš by to prošlo i třeba v suši.

na tom blogu to autorka balí do nori řasy a v tom to peče - je to zbytečný krok ,nemá to nějaký vnímatelný vliv na chuť té mrkve. A tedy pokud vám bude mrkev po upečení v solné krustě připadat moc slaná, tak ji nachvíli naložte do vody.
??? --- 17:18:18 11.2.2017
awwww, tohle je tak strašně dobré - dal z černé čočky. je podstatné to sktuečně vařit dlouho a nešetřit máslem.


Dishoom's Black Dal and Garlic Naan · i am a food blog i am a food blog
http://iamafoodblog.com/dishooms-black-dal-and-garlic-naan/

suroviny na 4 porce

250 g černé čočky - beluga a nebo urad dal (vigina mungo, nejde o mungo fazole, je to malá černá luštěnina). http://www.foodsubs.com/Lentils.html

100 g krájených rajčat z konzery
50 g másla
1 cibule
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
chilli (ideálně kašmírské do základu a pak něco ostřejšího podle chuti)
lžička římského kmíů, 5 hřebíčků, rolička či lžička skořice, půl lžičky koriandru, 5 kardamomů (pokud máte, tak oba, zelený i zhruba půl tobolky černého), 3 bobkové listy, lžičku fenyklu, lžíci sušených listů pískavice, pokud máte. Kdo nemá doma snůšku indického koření, tak stačí garam masala (tak 2 lžíce), fenykl a bobokvý list.

Namočte čočku přes noc.

římský kmín, hřebíček, koriandr, kardomomy a fenykl chvilku opražte na sucho, aby se rozvoněly a dejte do mlýnku s ostatním kořením a umelte.

Na 10 g másla restujte cibuli, česnek a závzor. Až zesklovatí přidejte chilli a mleté koření, aby se promíchalo s horkým tukem. Přidejte čočku a rajčata, zalijte cca 750-1000 ml vody a pomaličku vařte, alespoň 4 hodiny. Nejlépe hodit do pomalého hrnce na vyšší teplotu přes noc, významná část vody by se měla vyvařit a zbyde kaše, ve které ještě jsou čočky, ale jsou měkké a krásně se rozplýají na jazyku. Do hotového dhálu přidejte 40 g másla, nechte ho rozpustit a už nevařte.

K tomu nějakou placku a nebo to jezte jen tak. Lze posypat sekaným koriandrem a případně přidat jogurt a nebo sladkou smetanu.
FAT --- 19:43:53 10.2.2017
???: Španělské ptáčky. Vynikající.