Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
PEPITO
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

NÁŠ RECEPTÁŘ


Odkaz na recept číslo

- je uvedeno v závorce před názvem skupiny
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 14:59:31 25.5.2017
GALE: nesmíš ji vysušit - tedy výsledná vnitřní teplota by neměla přesáhnout přes nějakých 65°C, lépe aby byla okolo 62°C.

Což teda není úplně easy, ale jde to. Takže je potřeba hlídat teplotu a pokud se dělá na plátky, tak nesmí být moc tenká.

Mám pro kotlety slabost, protože jsme je na chatě a na výletech pekli na ohni s rodičema a to jsou naprosto nejlepší (tam naopak když jsou tenké, tak se udělají i jen nad plamenem ;-)

Zkoušela jsem postup ze Serious eat a funguje to.

The Food Lab's Guide to Pan-Seared Pork Chops | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2014/03/the-food-lab-pork-chops-blah.html

1. smíchat sůl s cukrem, posypat tím kotlety a nechat odležet alepsoň pár hodin v lednici. Tím se jednak udrží víc šťávy v mase kvůli soli a udělá se lepší kůrčička kvůli cukru.

2. kotlety opláchnout a osušit.

3. Dát do trouby vytopené na 120°C na cca 30 minut, dokud vnitřní teplota nebude okolo 45°C - vevnitř to ještě bude syrové syrové, z venčí bledé.

4. přendat to na opravdu rozpálenou pánvičku s nějakým tukem a z každé strany nechat opéct 60-90 sekund, aby to zhnědlo.

5. dá do už vypnuté, ale ještě teplé trouby, aby si to odpočalo a nevychladlo a mezi tím z tuku a vypečené šťávy udělat omáčku.
ADELHAIDA --- 13:05:45 25.5.2017
GALE: S hořčičnou omáčkou jsem je dělala taky s tím, že jsem používala hrubozrnnou hořčici. Bylo to hezčí a víc mi to chutnalo. K vepřový kotletě taky pasujou ještě meruňky. Dělala jsem párkrát kotlety s bulgurem (přelito sosem z pánve) a opečenejma meruňkama s chilli.

Já mám ale vepřovou kotletu nejradši jen tak na minutku s hráškem a bramborovou kaší. Je to jemný maso, a v dnešní době mnohdy i dietní. Prasátka jsou dnes míň tlustý než lososi z farem.
E_D --- 13:05:34 25.5.2017
GALE: zapejkam s bramborama, cibuli a smetanou + nejaky to koreni jako pul, pepr, tymian nebo rozmaryn. Brambory na kolecka, kotletu na platky, cibuli na kolecka a vrstvim to do zapejkaci misky. brambory - cibule - kotlety- cibule - brambory. do kazde vrstvy trocha koreni, pak zalit cele smetanou a nahoru klidne nejaky syr.
GALE --- 13:01:17 25.5.2017
???:
MOUNTBATTEN: Děkuji! To je postačující. Doufám, že tento víkend nebudu tápat.
MOUNTBATTEN --- 12:48:40 25.5.2017
GALE: nejcasteji na cibuli opecu-zatahnu a pak pecu/dusim v troube na cibuli, zazvoru a pivu. No nejsem moc originalni, uznavam:) Zakryte cca 30-40 minut, s obcasnym podlevanim + dalsich 10 minut bez zakryti
(nebo ji rychle opecem na panvi, ale to je nuda. Na grilu, jakoze venkovnim, mi taky moc nechutna, prijde mi taky moc sucha)
??? --- 12:48:08 25.5.2017
GALE: taky je nemam rada, tak nudny maso aby clovek pohledal....

Zkousela jsem, kdyz je pritahl ex, tenhle recept a bylo to vcelku snesitelny:
Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou a rozmarýnovou kaší | Kuchyne Lidlu
https://kuchynelidlu.cz/product/veprove-platky-s-horcicnou-omackou-a-rozmarynovou-kasi

tohle taky nebylo úplně hnusný a dá se i na pánvi:
VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich - iDNES.cz
http://hobby.idnes.cz/...vou-kotletu-na-grilu-ff2-/hobby-domov.aspx?c=A120531_132228_hobby-domov_mce
GALE --- 12:43:48 25.5.2017
MOUNTBATTEN: Nechutná mi. Je suchá a přitom je to tucnejsi maso. Neumím s ní prostě pracovat. Jak ji děláš? Beru každou zkušenost.
MOUNTBATTEN --- 12:42:02 25.5.2017
GALE: jako fakt? Veprova pecene je marna? Ja ji mam za jeden z nejkvalitnejsich kusu prasete. Jen sporak, nebo i trouba? Ja bych klasicky pekla v troube na nejaky dobry koreni-zelenine, pripadne s pivem.
GALE --- 11:43:36 25.5.2017
Potřebuju poradit co s vepřovou kotletou. Já osobně tohle maso považuji za naprosto nepoužitelné, ale na víkend jedeme ke tchyni a ta ho vždycky koupí a mým úkolem je uvařit nedělní oběd. Vždycky jsem spáchala něco, co se dalo jíst, ale pyšná na to nejsem.
Máte někdo nějaký nápad?
K dispozici mám elektrický sporák, na který nejsem vůbec zvyklá.
??? --- 23:21:46 22.5.2017
???: jde nejak vypnout ten overlay? nebo se clovek fakt musi registrovat pro zobrazeni receptu?