Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
JARKA1M
Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

!!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
(Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


www.vinohrady.cz
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FIN --- 15:31:58 29.12.2008
CUBICULA: zapoj spoje, mladý padawane, a snadno dojdeš k jednoduchým poznatkům... tak například to, co my souhrně nazýváme "čína", samozřejmě všechno čína není... že. něco jsou číňani, jindy vietnamci, thajci a kdo ví co ještě atd. různé východní pronárodové. takže když si trochu pocvičíš zrak, za čas budeš třeba číňany, thajce, vietnamce atp. rozeznávat. navíc leckdy dělají jedni pro druhé (jejich komplikované mezinárodní vztahy nemá smysl řešit). navíc různě na různých místech svou nabídku/kuchyni mění a jako u našich hospodských, i oni jsou jedni kvalitnější a druzí méně. atd. cos čekal? jednoduchou univerzální odpověď na všechno? :-) ta není :-)
CUBICULA --- 13:28:10 29.12.2008
tak jak to teda kurva je? to sou vsechno nazory, ja slysel naky, pak naky a pak naky...

Slysel jsem mimo jine ze v cine vyraz kung-pao vubec neznaj ze ty cinsky - jak rikate - bufety nejsou cinsky ale vietnamsky a jidlo taky neni cinsky

rad bych vedel jak to teda je...
PUNKEJT --- 12:02:09 29.12.2008
At present, a rural Chinese consumes 50 grams of meat per day, and the figure for an urban citizen is less than 100 grams, the paper said.

src: http://english.peopledaily.com.cn/200508/10/eng20050810_201285.html
NANTHEI --- 20:50:32 28.12.2008
SPIPI: já jsem studovala sinologii a rok jsem v číně žila.

s tím masem sorry, zapomněla jsem tam dát mrkací smajlík, aby to jako bylo jasný.
MIKULAS --- 20:02:50 28.12.2008
imho podstatny je, jestli to CHUTNA a neni po tom cloveku zle ... ja osobne to miluju a vidim na tom samy plusy ... rychly, levny, pikantni, nasup, ochotny servis. Takze srovnani s restauraci budiz, ale bufac teda vede 2:0, pac restauracka neni ani levna, ani rychla a pokud bych bral jeste ten pomer masa, tak...
SPIPI --- 19:38:16 28.12.2008
NANTHEI: kdyz myslis:-)

s tim masem psano v nadsazce, nicmene nema to daleko k pravde. Zeptej se treba nakyho sinologa, nebo cloveka, co se vic zajima o gastronomii..
NANTHEI --- 19:16:35 28.12.2008
SPIPI: info ohledně glutamátu a spol. je naprosto mimo. stejně tak nechápu, jak víš, kolik masa sní průměrnej číňan za týden.
SPIPI --- 16:03:36 28.12.2008
MIKULAS: no ja mam zkusenosti jiny, treba kdyz porovnam cinskej bufac z Vancouveru (2. nejvetsi Cinska ctvrt v Severni Americe) a cinskej bufac tady nebo kdekoliv v Evrope, tak si nemuzu pomoct, ale ten rozdil je teda ohromnej..
SPIPI --- 16:02:22 28.12.2008
nejsem zandej specialista na cinskou kuchyni, ale jen jsem tim rypnutim chtel rict, ze v cinskym bufaci je o dost jina kuchyne, nez v cinsky restauraci. Ono se to lisi i treba cenou jidla..

Jinak v bufacich je napriklad prehrsel masa na jednu porci (tolik nesni prumerny cinan ani za tyden - to co nam servirujou v bufaci v jednom jidle), dale koreni, mnozstvi glutamatu a jinych prisad, ktere proste v "prave" cine nenaleznes, vcentne druhu ryze.. Buface jsou proste takovy, jaci jsou stravnici a k cinsky restauraci to ma daleko asi jako stanek na vaclavaku s burtama k cesky kuchyni..