úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
06/2010
03/2010
12/2009
09/2009
06/2009
03/2009
12/2008
09/2008
06/2008
03/2008
12/2007
09/2007
06/2007
03/2007
12/2006
09/2006
06/2006
03/2006
12/2005
09/2005
06/2005
03/2005
12/2004
09/2004
06/2004
03/2004
12/2003
09/2003
06/2003
03/2003
12/2002
ZIVOTNI STYL, AKTUALNI UDALOSTI
»
modni trendy, zdravi a kosmetika
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP
*
odkazy
-
jak na kávu
-
cuketka
-
home - barista
*
Kafe roku není:
*
JACOBS
*
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
???
---
12:08:39 19.3.2006
Nahrubo se prej hodí do kávovarů, které přes to ženou vodu, ale naprosto se nehodí pro turka. Bude to pravda, protože přítel se snažil z takové nahrubo mleté dělat turka a nešlo to, iritovaly ho ty zrníčka.
Mlýnek už jsme včera vyzkoušeli a spokojenost.
Dále jsme zjistili, že kona z jednoho obchůdku v Brně je stejně dobrá jako kona objednaná přímo z Havaje :)
A ještě k tomu mletí, nejjemnější kafe jsem viděla na návštěvě u jednoho Egypťana na koleji. Mají to namleté na prach jako kakao a vařej to v džezvě - a je to síla :)
VALDA
---
2:30:46 19.3.2006
???
: tak dej vědět jak jsi spokojena s kvalitou vlastnoručně umletého.
Mimochodem je lepší hrubo či jemnomleté kafe? Nebo je to spíš někdy tak a někdy onak? Víte k tomu něco?
???
---
22:29:56 18.3.2006
???
: Ten co jsem koupila se dá poštelovat (je tam na to šroubek).
???
---
21:07:13 18.3.2006
???
: Hele a není vtipem ve všech reklamách na kafe, že ta jejich káva je právě speciálně, pomalu pražená???
No zkoušeli jsme si na kávovníku vypěstovat a upražit kafe a nutno naznat, že bylo hnusné...
mimochodem - díky tomu, že se u nás doma nic nevyhazuje, tak vlasním cca 3 mlýnky ruční po babičce originál. Melou hodně na hrubo...
KYOSUKE
---
22:52:08 17.3.2006
???
: No jo, já už na to touhle dobou mám lidi... :-D Ale možná bych to měl zkusit taky. :) (Člověk může celkem bezpečně vyzkoušet hromadu věcí... ;-))
???
---
22:42:15 17.3.2006
KYOSUKE
: Byl by to spíš zajímavý experiment, to je jasné. Trochu jsem hledala a našla jsem, že by to mělo jít normálně na plechu v troubě, cca na 160 stupňů po dobu asi 10 minut. Koupím přítelovi vzoreček a může dělat pokusy :)
KYOSUKE
---
22:27:15 17.3.2006
???
: Jo, před pár dny jsem ho měl půl sudu v bytě... :-D
Myslím, že na to je nějaký speciální pazmek, ale v principu by to asi šlo. :-) Ale nějak mi není jasné, jak přesně potom člověk dodrží podmínky...
???
---
22:18:49 17.3.2006
Koukala jsem, že se dá koupit i zelené kafe, ono to jde doma nějak upražit? Respektive jde to bez toho, že by si člověk kupoval nějakou pražičku?
???
---
17:04:34 17.3.2006
Tak už ten mlejnek mám, koupila jsem v domácích potřebách, měli tam sortiment počínaje takovým obyčejným umělohmotným za 160 a konče keramicko dřevěným, design "časy našich babiček", skoro za 1000. Koupila jsem ten nejlevnější a uvidíme :)
VALDA
---
9:13:37 17.3.2006
jo jsem zapoměl - byl jsem v bíbených domácích potřebách (jak jinak taky) a přesně takový tam byl. Takže si trochu zaposiluj, at ti to mletí jde od ruky a běž do toho :)
<<
<
>
>>