Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP





*





odkazy






- jak na kávu

- cuketka

- home - barista




*


Kafe roku není:

*

JACOBS
*





Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
VALDA --- 21:46:52 26.12.2005
Díky, konečně odezva vyzkouším i s kardamonem. Jestli ho teda někde najdu.
Ja, jak jsem říkal, většinou převařuju jen 2x - chci se vyhnout přepálení, ale s tím doletím vodou je to dobrý tip.
GEZICHT --- 16:56:37 26.12.2005
s tim že dochutit kardamonem neni špatný
GEZICHT --- 16:55:33 26.12.2005
džezvuju a chutná. převařuju většinou na 3x s tim, že před 1. varem je tam tak půlka vody, pak doleju do 3/4, po 3. varu doplnim zbytek
EARLGREY --- 10:06:18 11.12.2005
VIK: Jojo, obcas ho k tomu prekecam ;)
VALDA --- 21:28:35 8.12.2005
Někde jsem ted četl porovnání přípravy kávy, co se výtěžnosti chuti týče.
Nejhorší (jestli se nepletu tak 10%) byl klasický zaletý "turek". O chloupek lepší je překapávané kafe, dále příprava v džezvě (nejlepší z běžně doma dostupných možností) a nejlepší samozejmě presovač (či jak se ta mašinka jmenuje :)
K turkovi se expert vyjádřil, že je dobré ho udělat. Pokochat se vůní a dříve než se přepálí ho vylét :)
No; ale jsem se chtel přeptat na přípravu v džezvě. Kdysi jsem se to i učil, ale je to dávno... Vím, že nabereme kafe, zalejeme studenou vodou, přivedeme do varu,... ale to se myslím dělá několikrát. Nevím kolikrát a jestli si to pamatuju dobře.
Džezvujete?, chutná?, máte jiný a lepší způsob?
VIK --- 9:58:36 8.12.2005
EARLGREY: a jinak nez po presu nebusi? :)
EARLGREY --- 9:50:47 8.12.2005
Teda ne po prosu, ale po presu ;)
EARLGREY --- 9:50:28 8.12.2005
Vcera mi zaclo po prosu busit srdce, a busilo a busilo a busilo a busilo. Hruza ...
JEDI --- 22:13:32 5.12.2005
pražírnu?
kde? kdo tam praží a co praží?
kontakt?
EILIL --- 13:57:12 4.12.2005
a já se poddílela na šíření bludu.. brrr...
raději si uvařím kávu..
V Plzni na náměstí republiky jsem narazila na uplně zapadlou pražírnu kávy..
mají tam tak neskutečně dobré a jemné věci :o)