úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2020
09/2020
06/2020
03/2020
12/2019
09/2019
06/2019
03/2019
12/2018
09/2018
06/2018
03/2018
12/2017
09/2017
06/2017
03/2017
12/2016
09/2016
06/2016
03/2016
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
06/2010
03/2010
12/2009
09/2009
06/2009
03/2009
12/2008
09/2008
06/2008
03/2008
12/2007
09/2007
06/2007
03/2007
12/2006
09/2006
06/2006
03/2006
12/2005
09/2005
06/2005
03/2005
12/2004
09/2004
06/2004
03/2004
12/2003
09/2003
06/2003
03/2003
12/2002
ZIVOTNI STYL, AKTUALNI UDALOSTI
»
modni trendy, zdravi a kosmetika
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
SAP
*
odkazy
-
jak na kávu
-
cuketka
-
home - barista
*
Kafe roku není:
*
JACOBS
*
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
VALDA
---
21:46:52 26.12.2005
Díky, konečně odezva vyzkouším i s kardamonem. Jestli ho teda někde najdu.
Ja, jak jsem říkal, většinou převařuju jen 2x - chci se vyhnout přepálení, ale s tím doletím vodou je to dobrý tip.
GEZICHT
---
16:56:37 26.12.2005
s tim že dochutit kardamonem neni špatný
GEZICHT
---
16:55:33 26.12.2005
džezvuju a chutná. převařuju většinou na 3x s tim, že před 1. varem je tam tak půlka vody, pak doleju do 3/4, po 3. varu doplnim zbytek
EARLGREY
---
10:06:18 11.12.2005
VIK
: Jojo, obcas ho k tomu prekecam ;)
VALDA
---
21:28:35 8.12.2005
Někde jsem ted četl porovnání přípravy kávy, co se výtěžnosti chuti týče.
Nejhorší (jestli se nepletu tak 10%) byl klasický zaletý "turek". O chloupek lepší je překapávané kafe, dále příprava v džezvě (nejlepší z běžně doma dostupných možností) a nejlepší samozejmě presovač (či jak se ta mašinka jmenuje :)
K turkovi se expert vyjádřil, že je dobré ho udělat. Pokochat se vůní a dříve než se přepálí ho vylét :)
No; ale jsem se chtel přeptat na přípravu v džezvě. Kdysi jsem se to i učil, ale je to dávno... Vím, že nabereme kafe, zalejeme studenou vodou, přivedeme do varu,... ale to se myslím dělá několikrát. Nevím kolikrát a jestli si to pamatuju dobře.
Džezvujete?, chutná?, máte jiný a lepší způsob?
VIK
---
9:58:36 8.12.2005
EARLGREY
: a jinak nez po presu nebusi? :)
EARLGREY
---
9:50:47 8.12.2005
Teda ne po prosu, ale po presu ;)
EARLGREY
---
9:50:28 8.12.2005
Vcera mi zaclo po prosu busit srdce, a busilo a busilo a busilo a busilo. Hruza ...
JEDI
---
22:13:32 5.12.2005
pražírnu?
kde? kdo tam praží a co praží?
kontakt?
EILIL
---
13:57:12 4.12.2005
a já se poddílela na šíření bludu.. brrr...
raději si uvařím kávu..
V Plzni na náměstí republiky jsem narazila na uplně zapadlou pražírnu kávy..
mají tam tak neskutečně dobré a jemné věci :o)
<<
<
>
>>