Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Assembler
LITTLELI
there are 10 types of people in the world. those who understand binary, and those who don't.
windows bring the power of yesterday computers in nowadays
sexy nastenka
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
THEMENT --- 14:36:16 17.3.2004
http://hysteria.sk/thement/lispi-0.tar.gz
... interpretr lispu, takova pre verze, ten alokator jsem nakonec vyresil za pouziti phk mallocu (z fbsd)
THEMENT --- 20:38:19 4.3.2004
_freza_: potrebuju nejakej alocator stringu do asm programku a sekvencni alokaci jako strcpy(p, string); p+=strlen(string); si holt dovolit nemuzu takze hledam neco pouzitelnyho
_FREZA_ --- 21:44:12 27.2.2004
thement: projdi si zdrojaky ecosu... ale jako 'jak malloc/free'? chces to na hrubym zeleze? pokud ti staci uplne primitivni alokator, tak by se asi dal pouzit extent(9) z BSD (teda, neni to pametovej alokator, ale al. ciselnejch rozsahu - coz je stejny)
LITTLELI --- 21:41:04 27.2.2004
mozna je neco na http://linuxassembly.org
implementace se daji udelat ruzne, zalezi na pozadavcich na tu implementaci.
THEMENT --- 17:36:24 25.2.2004
inu a tip na nejakou asm implementaci malloc like fce?
_FREZA_ --- 22:18:39 3.2.2004
jojo. no ono i ta asbtrakce bylo nesnadny cteni kdyz sem to videl poprvy. ale zas ma clovek par desitek mega zdrojaku na okoukavani ;-)
LITTLELI --- 22:17:03 3.2.2004
_FREZA_: jo a zaplatpanbu za tu abstrakci, by clovek z toho pad na hubu :(
_FREZA_ --- 21:53:14 3.2.2004
lili: jo jasny (teda az na i386 detaily, ja znam akorat ARM a to este trochu ;). no u DMA de o to ze programujes brouka nekde mimo na sbernici, takze mu potrebujes dat "sbernicovou/fyzickou adresu" dat co prenasis (a ne tu virtualni). ale od presnejch detailu jsem kernelovejma API do znacny miry odstinenej.
LITTLELI --- 21:34:28 3.2.2004
logika je prosta

linearni adresa -> prepocet (strankovani) -> fyzicka adresa

pojem fyzicka a linearni adresa splyva prave kdyz PG bit CR0 je nastaven na 0,
nebo pri praci na 286.

jak se v takovem pripade vosefujou ty DMA to ted nevim :)
LITTLELI --- 21:23:43 3.2.2004
_FREZA_: jo vim o tom, ale mel jsem na mysli neco jineho.