Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Cidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
NABUKHADNEZAR
Fáze 1: jabka a mošt Fáze 2: ??? Fáze 3: CIDER!
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ERWIN_GOJ --- 23:40:05 14.1.2017
Já tam dodávám za malýho panáka pasterizovaného moštu při flaškování, ale to je spíš kvůli perlivosti, abych ještě nastartoval cider, který už je suchý.
JAVOR --- 12:54:02 12.1.2017
IZSTVOCH: kdyz frantikum cider nechutna tak to prepalej na kořalku. :D
JAVOR --- 12:50:15 12.1.2017
POHODAVOLE: osobne mam radsi suchej cider takze nepridavam. ale udelal jsem jednu varku s kvasnicema ktere to neprokvasi uplne takze to zustalo celkem sladky. co to ale bylo presne za kvasnice ti ale nereknu, dostal jsem je a na pytliku bylo napsano jen "cider semi-sweet"
IZSTVOCH --- 12:45:31 12.1.2017
Jo mozna sem to poplet...
JAVOR --- 12:44:51 12.1.2017
IZSTVOCH: ve francii urcite nepridavaji nic, pridavani cukru nebo mostu se deje spis v anglii. frantici pokud vim maji prisnejsi pravidla..
POHODAVOLE --- 11:35:01 12.1.2017
IZSTVOCH: tohle rikal primo pan od toho Magneticu, ale verim, ze jinde to taky tak delaji..
IZSTVOCH --- 11:17:03 12.1.2017
no to se dela myslim ve francii ze pri lisovani tretinu mostu pasterizujes a po vykvaseni nejak pridas, ja osobne preferuju suchej...
POHODAVOLE --- 11:13:26 12.1.2017
Zavidim vam :)

Pristi rok zkusim oprasit nadobu, co jsem mel na pivo, tak to budu muset taky vyzkouset. Aktualne mi nejvic jede Magnetic. Koukal jsem i na nejaky rozhovor a pan rikal, ze bez "oslazeni" mostem by to by moc suchy. Taky s tim experimentujete?
IZSTVOCH --- 13:02:14 11.1.2017
JAVOR: hele bylo to v demizonu ve sklepe ale zadny velky chladno tam ve finale oproti predpokladu nebylo plus nejaky kolisani teplot tak sem to radej nalahvoval a zacal konzumovat ;)
JAVOR --- 12:48:48 11.1.2017
IZSTVOCH: teprve ted do chladu.? ja mam nalahvovano a v chladu uz od října.:)