Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Cidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
NABUKHADNEZAR
Fáze 1: jabka a mošt Fáze 2: ??? Fáze 3: CIDER!
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MALKUS --- 10:27:47 17.6.2017
Kdo je z prahy, tak se může ještě dnes a zítra zůčasnit slavností cideru.
Akce na FB zde: https://www.facebook.com/events/1571585873146711/
EXCITE --- 11:30:46 5.6.2017
JAVOR: Moštoměr ukazoval skoro nulu, proto jsem z toho volaký zmätený.. :)

Navíc jsem to zkoušel před lahvováním,když už to při pokojové teplotě téměř nebublalo, zastavit mrazem. Ale bylo jen -2°C
JAVOR --- 11:15:05 5.6.2017
EXCITE: v tom případě si lahvoval s moc velkym zbytkovým cukrem.:) me takhle jednou par lahvi vybuchlo
EXCITE --- 11:04:22 5.6.2017
JAVOR: právě že ne, chtěl jsem sucháč.. ze začátku,když se otevřela láhev to perlilo samo docela pěkně, teď to perlí přehnaně.
JAVOR --- 10:48:42 5.6.2017
EXCITE: pridaval si do lahvi nejakej cukr kvuli perlivosti, nebo ne.?
EXCITE --- 10:45:53 5.6.2017
Ahoj, loňskej 2. pokus cideru, který se docela povedl jsem zalahvoval, i když cílem bylo udělat sucháč a podle měření tam téměř žádnej zbytkovej cukr už neměl být, obsah po otevření lahve vylítne obsah jak z teplýho šampusu, pomůže je opravdu velké podchlazení (mrazák).. Co s tím příště aby se to nestalo? Nechci používat síru..


JAVOR: tam jsem chtěl jít s svým výtvorem,ale minimum bylo 10 litrů dát v plen a to se mi tedy nechtělo.. :)
ERWIN_GOJ --- 20:16:04 24.2.2017
já tam budu s loňským modelem, letso z toho nakonec asi bude kořalka:-)
KING_JOHN_KILL --- 11:48:52 23.2.2017
JAVOR: Super. Tam chci!
JAVOR --- 15:13:46 21.2.2017
7. přehlídka českých ciderů | WINEPUNK
http://winepunk.cz/2017/01/16/7-prehlidka-ceskych-cideru/

Jde někdo.?
ERWIN_GOJ --- 23:40:05 14.1.2017
Já tam dodávám za malýho panáka pasterizovaného moštu při flaškování, ale to je spíš kvůli perlivosti, abych ještě nastartoval cider, který už je suchý.