Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Cidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
NABUKHADNEZAR
Fáze 1: jabka a mošt Fáze 2: ??? Fáze 3: CIDER!
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MALKUS --- 18:43:12 18.2.2018
IZSTVOCH: Tak podej report. Take premyslim, ze bych si nejaky vider vyzkousel udelat sam
IZSTVOCH --- 17:48:51 18.2.2018
MALKUS: cece ten kit sem nejak nerozjel, nezbxl mi demizon ;) ale cca 80 litru klasiky zraje ve sklepe a ma se k duhu za dva tejdny to stocim a uvidim ;)
MALKUS --- 11:19:09 18.2.2018
IZSTVOCH: tak jak to dopadli?
IZSTVOCH --- 13:54:27 27.9.2017
tak sem letos z prdele a z nedockavosti s kvasnicema vzal tedle kit http://eshop.dobrycider.cz/online-obchod/kat/cider-vyroba/cider-kit-detail a zkusim malej demizon z koncentratu...

btw mate nekdo tip na jabka kolem prahy nebo kolem plzne - klatov? spis koupit nez sbirat... clkm drsna bida letos mi prijde....
IZSTVOCH --- 18:29:32 19.9.2017
JAVOR: jo blbe sem se vyjadril zejo delam to stejne...
JAVOR --- 17:28:44 19.9.2017
IZSTVOCH: neodsavam ten bordel, ale naopak cistej cidre ze zhora, cim si blíž ke dnu tim vetsi musis davat pozor aby si nenasal ten bordel.. jeden kybl s ventilem mam na staceni do lahvi.
IZSTVOCH --- 16:26:27 19.9.2017
JAVOR: takze rikas na ventil srat? a jak efektivne v nepruhlednym sudu odsaju ciste to u dna?
JAVOR --- 15:28:39 19.9.2017
IZSTVOCH: ja pouzivam 50l plastove kyble, loni jsem je nekde sehnal asi za 150kaček, ventil mam jen na jednom do kteryho hadici pretacim cistej usazenej cidre.. jinak to bylo jak rikas, akorat se to zvyrilo a bylo to k prdu.. takze to pretacim hadici na cisto a pak pres kohout
IZSTVOCH --- 14:23:08 19.9.2017
hele kolegove po lonsky ztrate dvou demizonu z druhy tretiny 20stol cou mi zmensilo kapacitu za unosnou mez, uvazuju teda na nejaky plastovy nadobe z 21.stoleti tudiz se chci zeptat, mate stim nejaky zkusenosti? jde mi o cca 60 - 100 l mostu idealne v jedny prakticky nadobe (plast, madla, ne-krehkost.lehkost...) zasadni otazka zni, pokud ma nadoba na urovni placatyho dna vyoustni kohoutek je to k necemu pri staceni? jakoze pujde pryc plusminus ciste upustit kal, mrtvy kvasinky atd? koukam profi nerez tanky maj dno konicky a tam to clkm chapu ale u plochyho dna si nejsem jistej jestli to leda nezvyrim a akorat to poseru, viz:

[https://www.farmarik.cz/resize/e/400/400/files/brouwland/flasesudy/plastove-nadoby/fermentacne-nadoby/0177600.jpg]

nebo treba todle se mi libi nejvic asi. 75l za 850,-

[http://www.mr-sladek.cz/components/com_virtuemart/shop_image/product/Fermenta__n___n__528905205a151.jpg]
Fermentační nádoba 75L s příslušenstvím - Mr. Sládek s.r.o.
http://www.mr-sladek.cz/uvod/nadoby-prislusenstvi/fermentacni-nadoba-75l-s-prislusenstvim/21-674

dalsi varianty sou jednak ta horsi 3x 30l:
Příslušenství | Kvasná nádoba 30l s příslušenstvím | Pivní obchod Ogar
http://www.domovarnik.cz/Kvasna-nadoba-30l-s-prislusenstvim-d47.htm

a ta lepsi:
FERMENTAČNÍ BAREL 50L | Pivoteka.cz
https://www.pivoteka.cz/fermentacni-barel-50l-01069

letos mam ferovj chladnej sklep, ty pravy kvasnice tak bych se zas rad posunul :) dik za rady, jak rikam skleneny demizony uz moc nechci, blbe se snima manipuluje kdyz sou plny a pri miti a jiny manipulaci maj tendenci praskat... a cenove je to podobny...