Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Tekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
JESSE_MORENO
SOYLENT, Ambronite, Mana a v budoucnu jiste mnoho dalsich jsou nazvy napoju slouzicich k castecnemu i plnemu nahrazeni klasicke tuhe stravy.

Duvodu pro prijimani zivin takovym zpusobem muze byt mnoho, pripadnych nasledku pri neodbornem experimentovani ale taky, proto bych rad aby tento klub slouzil nejen k vseobecne debate nad prinosy/negativy tekute stravy ale i doporucenim na to jak spravne namichat nutrnicni napoj aby opravdu byl schopen nahradit kazdodenni pestrou stravu.

Odkazy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_(shake)
http://diy.soylent.me/
https://www.youtube.com/watch?v=t8NCigh54jg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambronite
http://ambronite.com/
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
STARF --- 12:41:08 16.1.2017
KOTILION: ja zjistil nedavno alergii na lepek u sebe (od te doby, co jsem ho vysadil, se citim jak uplne jinej clovek)...
kazdopadne co se ovesnych vlocek tyce, obsahuji avenin a ten by mel byt stravitelny pro 99% celiaku - Mana a podobne produkty obsahuji jen ovesnou vlakninu (dalsi obiloviny tam, pokud vim, nejsou)

Is Oat Fiber Gluten-Free? |
https://www.glutenfreewatchdog.org/news/is-oat-fiber-gluten-free/

Manu jsem teda dobry rok a pul nemel, takze nemohu hodnotit
KOTILION --- 18:41:48 15.1.2017
Má tu někdo zkušenosti s konzumováním Many při celiakii a alergii na laktózu? Mám teď možnost vyzkoušet Manu 2, chtěl bych ji pít 2xdenně v práci místo oběda a ke svačině. Je co se týče lepku nějaký rozdíl mezi manou 2 a 3?
Vím, že Mana lepek obsahuje, ale při dvou jídlech denně je dávka lepku poměrně nízká, ne?
Díky za odpovědi
DANOK --- 12:39:42 5.1.2017
Mana mě totálně nasrala tím, že Psyllium nahradili ovesnou vlákninou a od té doby (přechod z MARK2 na MARK3) začala hrozně nadýmat... hlavně že všude propagují, jak má lepší a úžasnější hladkou texturu, přitom kvalitní dražší zdroj vlákniny vyměnili za mnohem horší.
SAMGARR --- 14:25:36 4.1.2017
Tak jsem prave dopil muj prvni Mana Drink. Moc jsem nesledovat nejaky promo, takze me prekvapila uplne hladka textura. Taky mi prijde ze uplne zmizela ta ovesna pachut. Takhle nejak musi chutna praskovy puding bez prichute :)
PHUSHI --- 11:19:36 28.12.2016
no ja nevim, nerikam, ze jsou lahev a baleni bez problemu, ale prijde mi, ze bezne manualne zrucny clovek s pripravou a naslednym pitim z lahve (!) po jedne, dvou zkusenostech nemuze mit nejake extra problemy ;)
a to pisu jako nekdo, kdo Manu konzumuje temer vyhradne v polnich podminkach...
KLIP --- 1:02:05 27.12.2016
FILIPHOTOGRAF: mám dva poznatky k tvý recenzi

1. to, že musíš hlavu klonit dozadu znamená, že se z tý lahve nepije zas tak špatně v leže :p

2. na odměření a nasypání prášku používám pytlíkovou metodu: držím si vždy jeden prázdný obal od prášku. Odměřim si prášek na porci do něj, a pak to sypu rovnou z toho. Vytvarovat ústí pytlíku tak, aby se nedělal bordel, chce trochu skill.
Před tím jsem používal metodu ručního kvazitrychtýře: ukazováček a palec ve tvaru písmene C položené kolem hrdla flašky tak, že prášek jen tak nepadal mimo. S pytlíkovou metodou mám ale znatelně menší úniky prášku na linku :)
CORDESCU --- 13:06:05 26.12.2016
FILIPHOTOGRAF: jak se zdá, moje google-fu nestačí, mohl by ses příště zeptat na zdroj? dík
FILIPHOTOGRAF --- 14:42:35 4.12.2016
Přidával jsem sem recenzi na MANA a mám ještě jeden poznatek od specialistky na výživu. V ovoci a zelenině jsou stále objevovány nové vitamíny, a pokud konzumujeme pouze MANA nebo jiný soylent, jsme o ně ochuzeni. Zkrátka spoléháme na poslední závěry vcelku mladého vědního oboru a firemní „chemiky“. Nedoporučovala se soylentům vyhýbat, ale nenahrazovat jimi jídelníček úplně...
SAMGARR --- 13:03:13 1.12.2016
Vymenim sacek Many za ochuceny Joylent nebo neco podobneho. Idealne Praha 1.
VENDULKA --- 17:39:28 25.11.2016
DANOK: dneska už jsou technologie na to, aby byla olejová složka součástí prášku (a tím nemyslím formou drcených ořechů). Bohužel je to technologicky náročný a problémem je i nižší trvanlivost