Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Výroba
GREGI
Videa, fotky a články o výrobě z dílen a továren


Každá věc kolem nás je nějak vyrobena, odhalme jejich tajemství;)

Volná adaptace klubu na pořad Jak se to dělá.


Diskuze k tématu vítána!!!


[http://content4.viralnova.com/wp-content/uploads/2014/04/how-its-made24.gif]


[http://makegif.com/gBPH.gif]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DEIKSAC --- 9:15:20 21.9.2015
SALVATOR: kdyby nekoho zajimlay detaily, tak treba tady http://homedistiller.org/oak.pdf podle teploty pálení se různě přeměňuje lignin
GREGI --- 14:19:05 10.9.2015
SALVATOR --- 10:07:32 10.9.2015
BATT:

"Dříve, než je nově vyrobený sud naplněn libovonným nápojem, prochází často ještě procesem vypalování, kdy je tělo sudu bez horního a spodního víka postaveno nad ohniště nebo plynový hořák. Sudy pro bourbon jsou vypalovány tak intenzivně, že se vnitřní strana na několik vteřin vznítí, než je uhašena vodou. Vnitřní povrch sudů je zuhelnatělý (charred) do hloubky 2-4 mm a přibližně stejně silná vrstva pod tím je zhnědlá žárem. Při vypalování sudů pro sherry (a některá vína) se oheň dřeva nedotkne, takže vznikne pouze hnědě opálená vrstva (toasted). Při obou metodách si objednavatelé sudů mohou zvolit několik různých stupňů vypálení, získávaných různě dlouhým dobou působení žáru. V průběhu této procedury dojde k narušení struktury dřeva a rozštěpení dlouhých organických molekul na kratší, které se snáze louhují do alkoholu a jsou nositeli různých příchutí. (Sudy pro jemná vína, kde tento přenos chutí není žádoucí, se nevypalují.)"
BATT --- 10:02:48 10.9.2015
SALVATOR: proč se ty sudy nechávaj zevnitř ohořet?
HORST_FUCHS --- 16:55:07 9.9.2015
JVMLOK: HAHA :D Abychom se nedivili
JVMLOK --- 16:53:46 9.9.2015
HORST_FUCHS: Tvrdík a Zeman. Ale ti myslím na nyx moc nechodí.