Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Low Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
FRONEMA
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
SLASH --- 12:33:58 26.7.2017
CNV --- 12:40:37 21.7.2017
JUANITA: Jj, čistě vajíčkové :) Někdo do toho mixuje i mozzarellu, četla jsem.
JUANITA --- 12:07:49 21.7.2017
CAMELLA: my bad, pochopil jsem to tak, ze pridavas 'vajecne nudle'. uz to chapu.
CAMELLA --- 22:36:19 20.7.2017
JUANITA: A kde prosimte je v omelete mouka? ;))
JUANITA --- 21:05:12 20.7.2017
CNV: omlouvam se, ze kopu ze zahrobi, ale tohle me trklo. vajecny nudle nejsou vubec LCHF-friendly, obsahujou spoustu carbage (kvuli mouce; a narozdil od samotnych vajicek).
SLASH --- 16:06:10 19.7.2017
JINX: mne sa celkom oplatilo vypytat si od mesiara kus bravcoveho tuku (proste taky kus masneho mesa na ktorom nie je ziadne meso iba mast)
z toho si odkrojim taky platok dam na rozpalenu panvicu, a pockam kym sa trosku masti z neho vypecie a potom pridam dalsie ingrediencie. Vyhoda tohto postupu je ze ten kus mastneho bravcoveho mesa ti tu panvicu kontinualne masti, ale nie velmi (aby to plavalo v masti alebo oleji ako hovoris) ale tak akurat kolko treba.
Ak potrebujem trosku mastnejsie tak nanho varechov zatlacim, ak nepotrebujem uz viac masti tak ho z panve vyhodim...
A viem ze ta mast pochadza z prirodzeneho zdroja, pekne vonia, ma vysoku odolnost voci prehoreniu a hlavne viem si regulovat uroven mastnoty ako som uz opisal hore.

Predtym som mal problem ze som si musel na zaciatku stanovit kolko oleja, alebo tuku budem potrebovat a niekedy som to prehnal, alebo napriklad ked som pridal hriby tak vsetko popily a potom bola panvica sucha.

Takto staci toho tuku naozaj dost (prekvapivo) malo.
NYX --- 14:29:44 19.7.2017
Mam https://www.alza.cz/...buyer-ocelova-panev-na-palacinky-30cm-mineral-b-element-db561530-d4529881.htm a da se na ni pracovat s pomerne malym mnozstvim tuku, ale chce to cvik :)

Nemuze do mycky, skladuje se lehce mastna a chce to mit dost velkou plotynku aby se skutecne nahrivala rovnomerne po celem povrchu.
KOCHANSKA_CH --- 9:56:10 19.7.2017
JINX: Třeba čistě nerezová, ale to není pro přípravu jídla bez tuku. Obyčejného PTFE bych se nebála, od provařené značky. Tam pár let na nepřilnavost funguje dobře.
DANCHEZ --- 9:28:49 19.7.2017
JINX: tak si ji delej na masle:)
jinak asi jakakoliv neprilnava panev by mela byt ok.. pokud neposkodis povrch tak by nemela vypoustet zadne latky (jinak by ji nepustili na trh)
JINX --- 9:06:30 19.7.2017
DANCHEZ: jo to ja taky, nejde o to ze bych nesnasel tuk nebo ho nechtel, jen nesnasim kdyz ta omeleta plave v oleji.