Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
MOMENT


[http://model-railroad-hobbyist.com/sites/model-railroad-hobbyist.com/files/users/DKRickman/rr%20SR%20Ks%202-8-0.jpg]

Jde o výměnu informací okolo servisu, oprav a provozu kávovarů. Na nyxu něco podobného uplně chybí, přitom mi celé téma přijde důležité.
O strojích a jejich úpravách, repasech atd. existují na internetu velmi rozsáhlá fóra s vysokou úrovní a plná kvalitních a podrobných informací; ale převážně americká, německá aj.
Věřím, že se najde nemalý počet 'mašinfírů', kteří se rádi podělí o své poznatky a nápady.

home-barista
coffeeparts
coffeegeek
atd.
*


Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KOLU --- 14:18:05 5.5.2018
NYKRUK: vždycky se jedná a bude jednat o proces tříštění, žádný kameny kafe nestrouhaj. paradoxně nejhomogennější mlecí frakci produkujou válcový mlecí kameny, kde by i blbci mohlo bejt z geometrie procesu jasný, že se nejedná o strouhání.

P.S.: tupejch i ostrejch kamenů mi prošlo rukama v posledním roce skoro sto párů, od 50 mm kamínků do Eurek Mignon po 98 mm kameny do EK43. když už se tak blbě ptáš...
NYKRUK --- 12:34:12 5.5.2018
KOLU: jak to myslíš? neviděls nikdy tupý kameny?
KOLU --- 18:36:53 28.4.2018
žádný kameny nikdy kafe nestrouhalo, ale tak wotevr (jenom mě mrdá, jak často tuhle píčovinu čtu na internetech).
NYKRUK --- 7:17:30 28.4.2018
NINE_OF_NINE: tak když se bude používat opravdu pravidelně, tak proč ne. Hlavně tam nesmí zůstávat namletý kafe moc dlouho. U mlýnku se v podstatě opotřebovávaj jen kameny. Kafe namleté tupými kameny se chová v páce tak nějak nepředvídatelně, protože kafe je namleté do různých frakcí.. Ostré kameny ho pěkně nastrouhají, takže namletá směs je homogenní.
NINE_OF_NINE --- 21:02:07 26.4.2018
Mam moznost koupit za 4 tis vycisteny Rancilio md50/at. Je to odpovidajici cena? Neni na to domaci mleti mimo?
Co bych si mel pri prevzeti zkontrolovat?
MESKALITO --- 11:25:33 19.4.2018
nemáte někdo zkušenosti s novou faemou e71?
KOLU --- 22:51:10 10.3.2018
kdybyste mli někdo chuť si doplnit manometr na E61 co ukazuje přímo tlak extrakce... neni to tak těžký:
solenoid E61 clone brew pressure dial/manometer
https://www.youtube.com/watch?v=tAo-zKO_mCs
VIK --- 18:17:53 9.1.2018
SANTHOS: I na jedno kafe musíš kávovar zapnout a počkat, než se zahřeje na provozní teplotu, řekněme půl hodiny. Nejen že se zahřejí kameny, ale i ta zrnka. To byl taky důvod, proč jsem šel tehdy raději do Rancilia. Teda ne že bych ti chtěl doporučovat zrovna Rancilio, asi bych dneska koupil něco jinýho, ale postupem času jsem zjistil, že než nějakej extra kávovar jsou důležitější dobrý zrnka a mlýnek. Já jsem koupil základní Silviu a po roce si do toho nechal nainstalovat manometr, ale mám pocit, že je to spíš na okrasu :-) A s tím PID jde asi spíš o to, jak moc to bereš vážně.
SANTHOS --- 11:46:09 2.12.2017
VIK: Myslíš, že to je problém při nízkém počtu udělaných káv? Řekněme maximálně 4 po sobě? Zvažuju právě jestli koupit catler 8013 nebo rancillio + rocky doserless. A mám ještě jednu otázku, Rancillio bez nebo s PID? Nějaké zkušenosti?
NYKRUK --- 9:00:53 18.11.2017
HONCKA: googli ricambi la cimbali - tohle je třífázová spirála, na přírubě bude označené označení
[http://nuovaricambi.net/media/tavolericambi/RICAMBI_MACCHINE_CAFFE/Cimbali/cimbali_08.gif]