Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
AGNESK
Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
[http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972544_4bb7efc481df68a6f517.jpg?name=1.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972552_a1e55acc70335b62bacc.jpg?name=2.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972574_8c9dbc738f11ca85d774.jpg?name=3.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972577_1fc9fada76bbafdeea65.jpg?name=7.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972586_2af93834dec9ea89c263.jpg?name=10.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972591_46ebd7f73fdf427dd705.jpg?name=5.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972576_782f46a9f0ee85909d50.jpg?name=6.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972592_0eb247dfefb18a3dd293.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972695_4ad57ac96b249ad38277.jpg?name=13.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972704_e08c581ab2f0738d167e.jpg?name=14.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/73/973294_4df7bc3b41d55df70148.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972590_a6c5f22216a2ad6fc721.jpg?name=4.jpg]
Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TEKKANNE --- 21:24:17 21.6.2015
není úplně všechno raw, ale snad neurazí...mně je tak děsně sympatická, že bych jí to odpustila...:)
Laura Miller
http://www.imlauramiller.com/
BNT --- 20:31:56 1.6.2015
... až na ten název je to zajímavý :)) (ještě jsem nezkoušela)

Klobása
100 g sušená rajčata
100 g slunečnicová semena loupaná
50 g dýňová semena loupaná
10 g česnek 2 stroužky
0.5 g himalajská sůl růžová
2 g sladká paprika

Postup
Nejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak ať jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a odložíme je bokem. Do mixéru k semínkám přidáme sušená rajčata, která byla namočena 1 hodinku ve vodě, sladkou papriku, česnek a podle chuti sůl. Vše pořádně rozmixujeme. Do rozmixované směsi přidáme odložená semínka a vše promícháme rukou. Nyní můžeme obsah vložit např. do sáčku a vytvarovat klobásu. Klobásu umístíme na 1 hodinu do mrazáku. Po hodině můžeme nakrájet na kolečka a podávat.

Vegetariánská,veganská,bezlepková a BIO strava - Recepty
http://fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=186&id_category=10
MESKALITO --- 20:11:23 31.5.2015
GARBAGE --- 9:14:31 28.5.2015
Varit pro chlapa, ktery "potrebuje" 2x denne maso je casove narocny ;D
SKY_MAX --- 0:43:22 28.5.2015
ARALIN: myslíš http://varitcinevarit.cz ? to je jediný vařit či nevařit který znám já :D
KALICOR --- 20:05:38 27.5.2015
ROSADKO: p.s. s tim mytim souhlasim, a prijde mi, ze mam trvaly nedostatek misek/hrnku, ve kterych porad "neco" ceka ;)
KALICOR --- 20:04:22 27.5.2015
ARALIN: nerikam, ze je to stejne casove narocne jako vegetarianstvi/veganstvi, ale o vic nez 1h denne rozhodne ne. nevim jak ostatni, ale v poho to davam s praci :)
ROSADKO --- 16:28:53 27.5.2015
ARALIN: Mně tedy konstatování, že příprava raw jídla je neuvěřitelně časově náročná přijde hodně mimo :-) V sušičce se sice věci dělají dlouho, ale jede úplně sama, jen se to tam nastrká, jednou nebo dvakrát zkontroluje v průběhu a pak se to hotové vyndá. Zbytek zabere minimum času. Chce to trochu plánovat dopředu, co se bude druhý den jíst (a namočit na to oříšky nebo semínka, případně tomu uzpůsobit nákup), ale jinak pokud člověk nedělá pořád jen nějaké šílené dezerty z padesáti ingrediencí (které stejně v důsledku nevhodných kombinací myslím moc zdravé nejsou), je vše výrazně rychlejší, než v klasické vařené kuchyni. Jediné, co mě štve, je, že neustále něco myju (odšťavňovač, mixér, prkýnko, dost nádobí, láhve na šťávy, co si beru s sebou ven, atd...).
ARALIN --- 8:35:38 27.5.2015
Barevný svět: Vařit, či nevařit? Jíst, či nejíst?
http://agnes-loreley.blogspot.cz/2015/04/varit-ci-nevarit-jist-ci-nejist.html
GARBAGE --- 8:12:11 27.5.2015
Diky za rady. Jeste se chci zeptat, jak se doopravdy citite, jestli jste zaznamenali vetsi nebo mensi zmenu. Myslim predevsim ve vitalite, fyzicke energii atd.