Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
AGNESK
Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
[http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972544_4bb7efc481df68a6f517.jpg?name=1.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972552_a1e55acc70335b62bacc.jpg?name=2.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972574_8c9dbc738f11ca85d774.jpg?name=3.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972577_1fc9fada76bbafdeea65.jpg?name=7.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972586_2af93834dec9ea89c263.jpg?name=10.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972591_46ebd7f73fdf427dd705.jpg?name=5.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972576_782f46a9f0ee85909d50.jpg?name=6.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972592_0eb247dfefb18a3dd293.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972695_4ad57ac96b249ad38277.jpg?name=13.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972704_e08c581ab2f0738d167e.jpg?name=14.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/73/973294_4df7bc3b41d55df70148.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972590_a6c5f22216a2ad6fc721.jpg?name=4.jpg]
Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
AGNESK --- 0:03:44 31.12.2013
Nemáte někdo tuhle novou knížku Anny Hýžové? Jaká je?

[http://www.rawsuperfood.cz/fotky26689/fotos/_vyr_149Kniha-AH.jpg]
KNIHY o RAW FOOD | Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta | www.rawsuperfood.cz
http://www.rawsuperfood.cz/...6-1-KNIHY-o-RAW-FOOD/0/5/149-Skola-zive-stravy-Vitarianstvi-jako-Cesta
AGNESK --- 20:42:23 20.12.2013
RODWY: Super, přidáno na nástěnku.
RODWY --- 20:38:12 20.12.2013
MASOO --- 17:43:09 19.12.2013
SKY_MAX: nejaky recept, kdyz jsem tohle prosvihla?;)
AGNESK --- 13:04:51 19.12.2013
RODWY: Jen červenou řepu na tenoučký plátky jako chipsy, trvaly usušit zhruba cca stejnou dobu jako křížaly.)
RODWY --- 10:15:52 19.12.2013
AGNESK: nezkousela jsi mrkev,celer,repu?
RODWY --- 10:15:25 19.12.2013
AGNESK: tak krizaly 15-16 hodin/41c dostacujici.)

fish jerky muzes asi susit celej filet...
AGNESK --- 2:04:43 18.12.2013
RODWY: Třeba křížaly jsem sušila delší dobu, myslím, že celou noc a půl dne, větší kousky kiwi a ananasu max do večera. Déle ne.
Jsem ani nikdy neslyšela o sušených rybách. To se suší malinké porce filetů spíš asi nějaké malinké rybky viď?:) To bych na ty dva dny viděla.)
Tak jí pořádně využij a klidně se pochlub po nasušení:)

RODWY --- 22:19:21 17.12.2013
diky...
pocitam s teplotou okolo 40.)myslel jsem,ze to bude treba u ovoce 1-2dny

na ryby se te ptat nebudu:)