Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
AGNESK
Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
[http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972544_4bb7efc481df68a6f517.jpg?name=1.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972552_a1e55acc70335b62bacc.jpg?name=2.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972574_8c9dbc738f11ca85d774.jpg?name=3.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972577_1fc9fada76bbafdeea65.jpg?name=7.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972586_2af93834dec9ea89c263.jpg?name=10.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972591_46ebd7f73fdf427dd705.jpg?name=5.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972576_782f46a9f0ee85909d50.jpg?name=6.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972592_0eb247dfefb18a3dd293.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972695_4ad57ac96b249ad38277.jpg?name=13.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972704_e08c581ab2f0738d167e.jpg?name=14.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/73/973294_4df7bc3b41d55df70148.jpg?name=9.jpg] [http://i.nyx.cz/files/00/00/09/72/972590_a6c5f22216a2ad6fc721.jpg?name=4.jpg]
Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
AGNESK --- 17:16:43 30.6.2013
TILOPA: samozřejmě:) vypadlo mi sluvko-do 1/2 l vody
TILOPA --- 9:09:36 29.6.2013
AGNESK: a zadna voda ?
AGNESK --- 8:54:44 29.6.2013
Jupíííí, mixer už funguje díky mému muži šikulovi:)
Tak první co jsem si po dlouhé době připravila je ranní
banánové smoothie
do 1/2 l obsahující:


4 banány
1nektarinku
2 lžíce kustovnice čínské(namočené)
1 lžíci datlovo-sezamové pasty
SKY_MAX --- 21:03:43 28.6.2013
TILOPA: jestli že dávám půlku avokáda do lednice, tak vždycky s peckou a zavřenou v nějaký umělohmotný krabiččce. Druhej den je lehce "okoralá", oříznu to a v pohodě.
??? --- 12:54:03 28.6.2013
TILOPA: Keď odkladáš len polovicu, nechaj v nej vždy kôstku - neviem ako je to funguje, ale vydrží tak dlhšie.
STILL_PRIMITIVE --- 7:43:49 28.6.2013
Ja sem koupil avokado v lidlu, před 2ma dny, bylo zelené a vážně lákavé na pohled, tak jsem si řekl že to zkusím... za 24 hodin krásně ztmavlo i bez kamarádství s jablky, ted ho snídám a lepší jsem nejedl...odpoledne zadupro další, kéž by to byl standart :) ...
TILOPA --- 7:42:33 28.6.2013
JAYBEE: Ta lednicka jim neuskodi ? Jak dlouho v ni vydrzi ? Ja sem si dal pulku avokada do lednicky, a druhy den bylo v miste rezu nacernale , je to jeste dobre ?
??? --- 23:10:46 27.6.2013
Avokádo mi doma nikdy poriadne nedozrelo, takže radšej kupujem rovno tie zrelé (napriek plastom.)

[https://i.chzbgr.com/maxW500/7022639616/hB664F08F/]
JAYBEE --- 16:09:42 26.6.2013
ALONSY: Sa sebe muzu doporucit nekupovat avokada z Izraele, ty nedozrajou ani kdyz je prosis. Nejlepe dozravaji z Chile a JAR. Jsou to ta s hrubou slupkou ktera se misty zabarvuje do hneda. Takova avokada si kupuju po peti a nechavam je v lednici. Kdyz chci zrale tak vytahnu jedno nebo dve a dam je do papiroveho sacku a necham na teple a behem dvou dnu, zalezi na jejich prvotni tvrdosti, dojdou. Zkousel jsem k nim mrskout i jablko, ale to na nepusobi :D

Uz jsem vzdal kupovat avokado v den kdy jej chci jist, je to nemozny najit zrale a ta dozravana jsou kolikrat za cenu kterou proste nedam. Ale kdyz jej v albertu maji kus za 18kc tak si proste naberu a vim ze mi dojdou doma.
??? --- 22:23:30 25.6.2013
ALONSY: kupuj takové ty redy to eat menší, tmavý s puchýřkama. Bývají ve dvou a se spoustou plastu okolo. Ale je většinou jisté, že půjdou jíst a momentálně mi ani v albertu ani v teco nevychází o moc dráž, než dvě volně ložená.