Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
PASTEL
Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací [http://highland-cattle.eu/wp-content/uploads/2009/08/bourani_farmaurekyorlice_490.gif]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 19:52:13 5.12.2016
PETR_TNT: nejjednodušší je použít do láku tu zavařovací věc na okruky s konzervantem. Teď nevím, která je s konzervantem a který bez.

Dalí varianta je zalít je jen vřícím kořeněným octem s dostatkem soli (alespoň 7%) a nechat je uložené v lednici v nulové zóně. A tak dva tři dny před podáváním přendat do větší nádoby a naředit vodou a dosladit tak, aby ti chutnala kyselost a slanost.
PETR_TNT --- 15:46:33 5.12.2016
co dát do utopenců aby se jen tak nezkazily a vydržely až do nového roku ne-li dele ?
SWIST --- 10:08:11 5.12.2016
WOJTYLA: Tak taky odpovím, když už jsem objevil tento klub.. Já suším v troubě, takže to pokaždé dávám na chvíli na nějakou vyšší teplotu.. Mít sušičku tak bych se na to asi vykašlal, jak už zaznělo jde hlavně o zdroj masa. Ale nemyslím si žýe by to mělo zásadní vliv na chuť.
BRUKEV --- 9:43:24 5.12.2016
WOJTYLA: nekecej :))))) Já se tu přelinknul přes jiný klub na Nyxu, den a měsíc skoro seděl a na rok už jsem se nedíval :)))))))) Ale tak aspon to tu neumře :))))))))
WOJTYLA --- 9:30:41 5.12.2016
BRUKEV: díky kámo, skoro na den přesně po roce..:-D
BRUKEV --- 9:25:03 5.12.2016
WOJTYLA: hele, já mám sušičku do 70 stupňů. Maso koupím, nakrájím, naložím, usuším. Tech 75 stupnů jsem tam teda nikdy nedal a nikdy nedám, bo se mi nechce drbat v troubě, když mám sušičku.
Jak říká KONZUM23: , pokud to nebude podezřele smrdět, běhat, mrkat, je to dobrý.

Ale já žeru i carppacia, tataráky, takže možná mám zkreslené názory.
WENDIGO --- 16:29:38 8.12.2015
Jerky dělám každý týden už pár let - hovězí od řezníka, lehce přimrazím ale to je aby se líp krájelo na breberky to mít vliv nebude. Sušim na sušáku nad topením a zatím pořád nic. Lidi jsou zblblý panikou ze zpráv.
KONZUM23 --- 15:10:54 4.12.2015
WOJTYLA: prostě myslím, že když nakupuješ u nějakýho "norm-core" dodavatele ne někde na čínským tržišti a maso následně skladuješ a zpracováváš podle hygienickejch standardů nic ti nehrozí.
Pochybný věci většinou člověk pozná podle ceny, smradu, pohledu, ...
WOJTYLA --- 14:44:24 4.12.2015
KONZUM23: a jiný paraziti? rozný svalovci blabal?? mám to řešit?.. přijde mi že když to povesim (nehlede na to šílenou práci s tim) na pul hodiny do trouby tak to nebude dobrý pak usušený...
KONZUM23 --- 14:43:20 4.12.2015
WOJTYLA: No jde především o to, zda je maso kontaminované. A jestli je to hovězí, vepřík a nebo koza je to už pak jedno. Takže Salmonela, Ecoli atd uplně v pohodě. Ale těch případů zrovna v rámci našeho trhu je fakt minimum.