Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Co se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
87HIGHFLYER
Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.

[http://www.dontpaniconline.com/media/magazine/body/2012-06-27/images/don]


jde to i líp
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
[ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

a i výrazně hůř
[ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
[ Gastropeklo ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 14:44:27 7.5.2016
Tohle http://www.thekitchn.com/...-salad-with-poppy-seed-dressing-side-dish-recipes-from-the-kitchn-218596

je ve výsledku je docela divná kombinace chutí, byť mně to třeba přišlo velmi lákavé. Imho je hlavní chyba v kombinaci jahody a špenát. Nějak to k sobě nejde.
??? --- 18:52:42 15.3.2016
CNV: přebytčná voda tam není - část vypijou těstoviny, ze zbytku se stane omáčka.
CNV --- 18:03:00 15.3.2016
???: Jak se to vaří? Co se dělá s přebytečnou vodou, prostě se to sleje?
??? --- 17:33:30 15.3.2016
one pot pasta princip funguje skvěla na dvě, tři čtyři porce. Na 30 nikoliv. Vznikne nudlové bláto i ze semolinových těstovin.
21 Simple One-Pot Pastas
http://www.buzzfeed.com/emofly/one-pot-pastas
SNIPERCZ --- 23:30:38 22.2.2015
GAF: Fazole a rýže, ty ti kradou tu "vodu" s chutí je to velmi podobné, je tam ta zelenina atd.. jinak mě nic moc nenadá.
GAF --- 13:06:04 21.2.2015
Ahoj lidi, vařím si často fazole s rýží a zeleninou (rajčata, paprika, kukuřice), snažím se jakože o mexické jídlo. Zjistil jsem, že tam mám dát chilli, oregano a pepř. Až potuď všechno dobré, ještě když se to vaří, tak to dokonce jako mexické jídlo dobře voní. Ale pak se přihodí dvě věci:

a) Nakonec je to stejně relativně bez chuti. Respektive ještě při ochutnávání a vaření to vážně dobře chutná i voní. Možná ještě první porce také. Ale pak, během dvou tří hodin je z toho takové sice poživatelné jídlo, ale vpodstatě bez výraznější chuti. Docela plané
b) Snažím se to dycky udělat ve vodě tj. aby k tomu byla dobrá šťáva, skoro jako až hustá polévka. Jenže zase, za dvě až tři hodiny, tím spíš, pokuď nechám zbylé jídlo v ledničce, veškerá voda se ztratí. Nasákne zřejmě nevím.

Co dělám špatně? Poraďte mi někdo prosím. Kamarád říkal, že prý ty fazole jsou tvrdé. Mně to tak nepřipadne, ale třeba je v tom kámen úrazu? Namáčím cca 12-16 hodin, vařím v té samé vodě s bobkovým listem a koriandrem kvůli odstranění plynatění z fazolí (to jediné funguje .) vařím cca 30 minut fazole, pak přidám rýži a zeleninu a vařím dalších 15 minut.
BONEMINA --- 20:32:20 10.1.2015
NOLONGERTHERE: Takový věci do piškotu fakt nedávám. Ale pravděpodobně za to může to sražení, zezelenalo to stejným odstínem jako do mrtva vařený vejce.
NOLONGERTHERE --- 20:20:54 10.1.2015
BONEMINA: Nedalas tam slunečnicový semínka, možná i (panenský) slun. olej by tak zreagovat mohl?
BONEMINA --- 14:38:11 10.1.2015
Takhle zkurvit piškot se mi ještě nepovedlo. Srazil se, připálil, zlomil, to všechno chápu. Ale proč je místy nazelenalý? Holt místo piškotové rolády s tvarohovým krémem a ovocem bude tvarohovoovocný pohár s piškotovými drobečky. Ještě že nehlásím jídla předem.
??? --- 13:15:35 9.10.2014
Udělala jsem smetanovou sýrovou omáčku na noky, dneska strčila do mikrovlnky a noky plavou v kombinaci olej/voda... :(