Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Zapomenuté dovednosti našich předků / recepty, návody, technologické postupy
VESNACH
[http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/img/2955.jpg]
Tradiční výroba, tradiční kuchyně, výroba součástek, výroba nástrojů, účinné náhražky a alternativy s minimální průmyslovou invencí. Jak zajistit chod domácnosti mimo civilizaci, civilizovaně?
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 23:25:05 29.12.2014
Serfenta - O nás
http://serfenta.pl/cz/o-n%C3%A1s.html

sympatické polsko košíkářské sdružení
??? --- 16:46:17 2.12.2014
když vyjdou zběsilé plány, tak já bych se pak případně během jara, či podzimu ozvala...
XAJA --- 16:21:46 2.12.2014
???: spojenu s udiarnou. otec. ale uz nezije - ale teraz podla jeho nakresov stavia sused. buduci vikend by mal finisovat.
EXCITE --- 10:41:00 2.12.2014
???: děda s otcem, ještě máme,ale už léta nepoužívaná..snažím se je dohnat k rekonstrukci :)
??? --- 9:57:54 2.12.2014
Stavěl jste někdo sušárnu ovoce?
RAHANUR --- 9:16:43 10.10.2014
na tvrdé suroviny používám i na robotu mlýnek na kafe
??? --- 14:23:48 30.9.2014
XCIDER: ne - normální sekání.
XCIDER --- 14:23:17 30.9.2014
???: hmmm, moje susicka dava na treti stupen kolem 65°C, predtim to muzu na chvili ohrat v troube. premyslim jestli to taky namelu nebo budu susit v celku, mleti je opruz, ale zase se to bude lip extrahovat do tinktury... asi si hodim korunou :)
btw. na robotu si pouzila mlynek na maso?
??? --- 13:54:27 30.9.2014
XCIDER: hele - hložinky potřebujou tepelně opracovat, takže ideálně sušit v teple. Na mouku jsem to hrubě pomlela v robotu, pak hodinu v troubě na 90 stupňů, pak dosušit do sucha na 60 stupňů, pomlýt najemno v mlýnku na kafe a přesít... Do čaje by se neměly vylouhovávat a s alkoholem dělat tinkturu a neužívat jí moc.